Μάνδρα-Ειδυλλία : Κάτοικοι συγκροτούν επιτροπή για την διεκδίκηση αποζημιώσεων μετά την καταστροφική πλημμύρα – Θέτουν ευρύτερο πλαίσιο για την ανάταξη της πόλης

Στην Μάνδρα -Ειδυλλία , κάτοικοι προχωρούν στην συγκρότηση επιτροπής πρωτοβουλίας , θέτοντας ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο διεκδίκησης, τόσο για πραγματικές αποζημιώσεις , μετά την καταστροφική πλημμύρα της 15ης Νοεμβρίου 2017 , όσο και για την ανάδειξη ενός από τα κύρια αιτήματα , που είναι να προχωρήσουν άμεσα και χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής καθώς και η συνολικότερη παρέμβαση που χρειάζεται η πόλη για να βρει τον δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξής της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κάτοικοι απογοητευμένοι από τους κεντρικούς φορείς , την σημερινή δημοτική διοίκηση και με δεδομένη την ανυπαρξία οργανωμένων κοινωνικών σχημάτων , οδηγήθηκαν στην απόφαση να δημιουργήσουν την Επιτροπή Πρωτοβουλίας Κατοίκων, μια ανοιχτή συλλογικότητα, που θα φέρει πάλι το πρόβλημα της Μάνδρας στην επικαιρότητα.

Στις άμεσες προτεραιότητες της επιτροπής είναι να συγκροτηθεί μια συντονιστική ομάδα και σε συνεργασία με νομικό γραφείο, να προσφύγουν στην Ελληνική Δικαιοσύνη στην κατεύθυνση διεκδίκησης εκείνων των αποζημιώσεων που αντιστοιχούν στην απώλεια των περιουσιακών τους στοιχείων μετά την φονική πλημμύρα , ζητώντας ταυτόχρονα να αποδοθούν οι ευθύνες σε οιονδήποτε με τις πράξεις του ή τις παραλείψεις του προκάλεσε την καταστροφή τους .

Σε όλο το σκεπτικό και κυρίως στις συζητήσεις που ήδη έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των πρώτων μελών της επιτροπής κατοίκων , εντάσσεται η διεκδίκηση από όλους τους αρμόδιους φορείς με κύριο αίτημα να υπάρξει γενναία χρηματοδότηση για έργα και παρεμβάσεις με σκοπό να  επανέλθει στην κανονικότητα της η οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης

Είναι γεγονός ότι έξι μήνες περίπου μετά από εκείνο το φονικό πρωινό της 15ης Νοεμβρίου 2017 , η πόλη δεν έχει βρει τον ρυθμό της . Κεντρικοί δρόμοι , όπως η οδός Κοροπούλη , αλλά και μεγάλα τμήματα της Στρ. Ρόκκα , παραμένουν χωρίς φωτισμό , ενώ η κατάσταση σε πολλούς οικισμούς από τους οποίους πέρασε ο φονικός χείμαρρος , παραμένει τριτοκοσμική.

Πράγματι , δεν επιτρέπεται να καταγραφεί η Μάνδρα  σαν μια ακόμη περίπτωση που ο χρόνος θα λειτουργήσει για να ξεχαστούν , πρωτίστως οι νεκροί που άφησαν πίσω τους οι φονικοί χείμαρροι , αλλά και οι τεράστιες υλικές ζημιές που υπέστησαν εκατοντάδες νοικοκυριά  και  επιχειρήσεις .

Η Μάνδρα , δεν πρέπει να ξεχαστεί και οι κάτοικοί της να μην επιτρέψουν να επαναληφθεί η φοβερή καταστροφή της 15ης Νοεμβρίου 2017.