Αποφασισμένοι οι συμβασιούχοι του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας να προασπίσουν το δικαίωμά τους στην εργασία

Δημοτικό Συμβούλιο Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017 στις 20.30

Αποφασισμένοι οι συμβασιούχοι του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας να προασπίσουν το δικαίωμά τους στην εργασία, δίνοντας δυναμικό παρόν στην αποψινή (Δευτέρα 24 Ιουλίου ) συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που θα συζητηθεί το θέμα τους , μετά την απόλυση τους στην οποία προχώρησε η Δήμαρχος Ιωάννα Κριεκούκη .

Να σημειωθεί ότι η διοίκηση του εν λόγω Δήμου έχει γνωστοποιήσει μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα ότι δεν έχει ανάγκη από μόνιμο προσωπικό και δεν θα προχωρήσει στην προκήρυξη μόνιμων θέσεων, γεγονός που σύμφωνα με την τελευταία νομοθετική ρύθμιση , προκαλεί πρόβλημα στους συμβασιούχους – παρατασιούχους , αφού δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις εργασίας τους  .

Το αποψινό Συμβούλιο γίνεται κατόπιν αιτήματος των συμβούλων της μειοψηφίας και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας θα παραστεί και ο Πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ Νίκος Τράκας .

Πάντως , οι εργαζόμενοι και μετά τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις , με τον συμβολικό αποκλεισμό του Δημαρχείου , δεν φαίνονται διατεθειμένοι να το “βάλουν κάτω” .

Ο σύλλογος εργαζομένων απευθύνει κάλεσμα  σε όλους τους τοπικούς φορείς και τους Πολίτες της περιοχής να προσέλθουν στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και να σταθούν στο πλευρό των συμβασιούχων .

Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση που ακολουθεί :

“Η δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας αξιοποιώντας τις δυνατότητες που τις έδωσε η ψήφιση τροπολογίας της κυβέρνησης στη βουλή και αφού έβαλε τους συμβασιούχους να δουλέψουν μέρα και νύχτα για να καθαρίσουν τους τόνους των σκουπιδιών που είχαν συσσωρευτεί λόγω των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ  στη συνέχεια τους απέλυσε.

ΠΕΤΑΧΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ 35 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ.

Ταυτόχρονα η δήμαρχος δήλωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσει στην προκήρυξη θέσεων για μόνιμο προσωπικό, παρά τη συρρίκνωση των υπηρεσιών του δήμου και την υποβάθμιση των υπηρεσιών στους δημότες.

Η απάντηση μας ήταν άμεση. Προχωρήσαμε σε κινητοποιήσεις με συμβολικό αποκλεισμό του Δημαρχείου και με την ενεργή συμμετοχή και αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων του δήμου συμβασιούχων, μονίμων και αορίστου χρόνου.

Η δημοτική αρχή και η δήμαρχος αντί να απαντήσουν στα αιτήματα για την κάλυψη των αναγκών του δήμου με μόνιμες θέσεις εργασίας απειλούν και αξιοποιούν κάθε μέσο τρομοκράτησης προκειμένου να λυγίσουν την αγωνιστικότητα και την ανυποχώρητη στάση των εργαζομένων. Έτσι μετά από έγγραφο του γενικού γραμματέα του δήμου που «κήρυξε» τις κινητοποιήσεις παράνομες, έστειλε την αστυνομία η οποία δήλωσε ότι είχε εισαγγελική εντολή για αυτόφωρη προσαγωγή όποιου παρεμποδίζει την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου.

Στον αυταρχισμό της δημάρχου και της δημοτικής αρχής απαντάμε ότι δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω.

Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να απολύσουν εργαζόμενους-Θα μας βρίσκουν μπροστά τους κάθε μέρα

Ούτε βήμα πίσω απαιτούμε

ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ-ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ ΝΕΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ-ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Με υπογραφές δημοτικών συμβούλων έχει δρομολογηθεί η σύγκληση δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα 24/7 στις 8 μ.μ..

Καλούμε τους δημότες, τους φορείς και τα σωματεία της περιοχής , τα σωματεία εργαζομένων σε άλλους δήμους, την ΠΟΕ-ΟΤΑ να είναι παρόντες στο δημοτικό συμβούλιο.

Απαιτούμε από την συγκυβέρνηση και το υπουργείο εσωτερικών να διασφαλίσει την παραμονή στην εργασία όλων των συναδέλφων μας.”