Το καλοκαίρι γιορτάζουν τα παιδιά των ΚΔΑΠ Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη

Το καλοκαίρι γιορτάζουν τα παιδιά των ΚΔΑΠ Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη με θεατρικές παραστάσεις, μουσικοχορευτικά δρώμενα, τραγούδι και εικαστικά στη γιορτή του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη (ΚΔΑΠ) που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Ιουνίου από τις 5 το απόγευμα έως τις 9.30 το βράδυ. Οι δράσεις θα φιλοξενηθούν σε δυο χώρους του Δήμου: Πνευματικό Κέντρο Αγ.Ι. Ρέντη «Γιάννης Σιδέρης» (Μπιχάκη 15) και στην αίθουσα «Ιάκωβος Καμπανέλλης» (ισόγειο Δημαρχείου Αγ.Ι. Ρέντη,Μπιχάκη 8).

Η Δημοτική Επιχείρηση Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη (ΔΗΚΕΝΙΡ) έχει προχωρήσει στη σύσταση ΚΔΑΠ και στις δυο ενότητες Νίκαιας και Αγ Ι. Ρέντη με στόχο τη στήριξη οικογενειών. Τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα έχουν δωρεάν απογευματινή απασχόληση κατά τη διάρκεια του χειμώνα και το καλοκαίρι που τα σχολεία είναι κλειστά η απασχόληση γίνεται το πρωί.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει:

«Έως σήμερα τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης έχουν φιλοξενήσει περισσότερα από 1500 παιδιά. Ζωγράφοι, γυμναστές, παιδαγωγοί, μουσικοί που είναι εργαζόμενοι της Δημοτικής Επιχείρησης Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη έχουν οργανώσει ένα πρόγραμμα δράσεων που να καλύπτει τις ανάγκες των παιδιών για έκφραση και δημιουργία. Όσον αφορά στα παιδιά στόχος μας είναι να παρέχουμε δυνατότητες δημιουργικής απασχόλησης του ελεύθερου χρόνου και να στεκόμαστε αρωγοί στις καλλιτεχνικές και αθλητικές αναζητήσεις τους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΚΔΑΠ χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και οι αιτήσεις γίνονται μέσω της ΕΕΤΑΑ. Η νέα πρόσκληση για τη χρονιά 2019-2020 αναμένεται στις 7 Ιουνίου
(www.eetaa.gr).