Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Τρίτης Ηλικίας στη Νίκαια

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τρίτης Ηλικίας, «Ιστορίες καθημερινών ανθρώπων» της Κωνσταντίνας Βαληράκη θα ξεδιπλωθούν τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου

στο Δημοτικό Θέατρο Αγ. Ι. Ρέντη «Ιάκωβος Καμπανέλλης» (Μπιχάκη 8, ισόγειο Δημαρχείου Αγ.Ι. Ρέντη) στις 8 το απόγευμα. Σ’αυτό το θεατρικό αναλόγιο συμμετέχει η θεατρική ομάδα «Έκφραση λόγου και Τέχνης» των ΚΑΠΗ του Δήμου και το χορωδιακό σύνολο του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, υπό την Διεύθυνση της σοπράνο κας Βανέσσας Καλκάνη.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει:

«Τα ΚΑΠΗ Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη αποτελούν ένα ζωντανό θεσμό επικοινωνίας και δημιουργίας και αποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας στην πόλη μας δεν παραιτούνται από το δικαίωμα στη χαρά της ζωής και έχουν μέσα στην καρδιά τους τεράστια αποθέματα έμπνευσης και ενθουσιασμού.Είναι χρέος και τιμή μας να προσφέρουμε στους γονείς και τους παππούδες μας την ευκαιρία για δημιουργική απασχόληση, επικοινωνία και κοινωνική στήριξη. Η νιότη βρίσκεται στην ψυχή και η συνεχιζόμενη προσφορά του καθενός από τους συμπολίτες μας είναι αναντικατάστατη».

Λίγα λόγια για το έργο…

Μια ιστορία καθημερινών ανθρώπων, με σχέσεις δύσκαμπτες, τις οποίες διακρίνει ο εγωκεντρισμός, και η αδυναμία ουσιαστικής επικοινωνίας.

.Μέχρις ότου, παράγοντες απρόβλεπτοι θα τους θυμίσουν, πόσο σημαντική είναι η αγάπη και η κατανόηση στη ζωή τους, θα εξαφανίσουν τις αποστάσεις, θα τους ισορροπήσουν και θα γλυκάνουν τις καρδιές τους….

Αφήγηση:

ΑΓΓΕΛΙΚΗ: Κωνσταντίνα Βαληράκη

ΣΤΑΥΡΟΣ : Γιάννης Κωνσταντίνου

ΑΝΝΑ: Εύη Θανοπούλου

ΣΟΦΟΥΛΑ: Iωάννα Καραπάνου

ΕΡΜΙΟΝΗ: Μαρία Τζαβαλιέρη

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΓ.Ι. ΡΕΝΤΗ «ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ»

Μπιχάκη 8 (ισόγειο Δημαρχείου Αγ.Ι. Ρέντη)

Ώρα έναρξης: 20.00

Είσοδος ελεύθερη