Το ΚΚΕ καταγγέλλει , ο Ανδρέας Παχατουρίδης απαντά

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση – καταγγελία του ΚΚΕ , αλλά και η απάντηση του Δημάρχου κ. Ανδρέα Παχατουρίδη , ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η aftodioikisinews με τον Δήμαρχο .

Καταγγελία
«Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή Περιστερίου η οποία κάνει ότι μπορεί για να μη γίνει συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την υποδοχή των προσφυγόπουλων στα σχολεία του δήμου.
Μάλιστα δε φτάνει το ότι η δημοτική αρχή αρνήθηκε να συγκαλέσει δημοτικό συμβούλιο, επιπλέον όταν συγκεντρώθηκαν οι απαιτούμενες υπογραφές άρχισαν οι «νουθεσίες» σε συμβούλους της παράταξης της διοίκησης που είχαν υπογράψει το σχετικό κάλεσμα.
Σκοπός; Η απόσυρση των υπογραφών και η μη πραγματοποίηση του συμβουλίου. Επιχείρημα ; «Είμαστε δημοτική αρχή όλων των Περιστεριωτών και δεν πρέπει να σπέρνουμε διχόνοια»…
Τα σχόλια περιττεύουν….Τα παχιά λόγια της Δημοτικής Αρχής για «φιλανθρωπία» και για «ανθρωπιά» αποδεικνύονται κούφια…..
Η ανοχή στους φασίστες που σπέρνουν μίσος και δηλητήριο είναι συνενοχή.
Καλούμε τους εργαζόμενους του Περιστερίου να βγάλουν συμπεράσματα από την απαράδεκτη στάση της δημοτικής αρχής. Να υποδεχτούν τα προσφυγόπουλα όπως αρμόζει στην εργατική – λαϊκή σύνθεση της περιοχής.

Κάτω ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος – Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες.»

παχατουριδης1Η απάντηση Παχατουρίδη

Όπως ήδη αναφέρθηκε παραπάνω η aftodioikisinews επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Περιστερίου , ο οποίος τόνισε ότι είναι δημόσια εκφρασμένη η θετική στάση της δημοτικής αρχής για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων σε σχολεία του Δήμου και δεν κατανοεί που αποσκοπεί μια τέτοια καταγγελία , ενώ σημείωσε ότι  η δημοτική αρχή έχει αποδείξει εμπράκτως την αλληλεγγύη της σε κάθε κατατρεγμένο .

Ολόκληρη η απάντηση του κ. Παχατουρίδη

«Αδυνατώ να κατανοήσω την αξία και το περιεχόμενο μια τέτοιας καταγγελίας που αφορά την υποδοχή των προσφυγόπουλων στα σχολεία του δήμου , όταν έχουμε εκφραστεί δημόσια , με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι τόσο η Διοίκηση του Δήμου , όσο και η αντιπολίτευση θα υποδεχτούμε τα προσφυγόπουλα , σύμφωνα με την διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Παιδείας που είναι και ο καθ ύλην αρμόδιος φορέας .
Κάθε τι άλλο που γράφεται ή ακούγεται είναι μακράν της αλήθειας και κυρίως της εκφρασμένης βούλησης της διοίκησης του Δήμου Περιστερίου για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων σε σχολεία του Δήμου μας .
Διαχρονικά , αυτή η δημοτική αρχή έχει αποδείξει εμπράκτως την αλληλεγγύη της σε κάθε κατατρεγμένο .
Οτιδήποτε άλλο είναι εκ του πονηρού και κινείται στην σφαίρα της μικροπολιτικής . «