Η “Λαϊκή Συσπείρωση” ανακοίνωσε τους υποψηφίους της σε Δήμο Περιστερίου και Περιφέρεια Αττικής

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” ανακοίνωσε τους υποψηφίους της σε Δήμο Περιστερίου και Περιφέρεια Αττικής σε μαζική εκδήλωση που συμμετείχαν εκατοντάδες μέλη , φίλοι και υποστηριχτές του ΚΚΕ.

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής θα είναι ο Γιάννης Πρωτούλης, 41 χρονών, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής από το 2014. Υπήρξε Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ (2007-2011), βουλευτής Β΄ Αθήνας (2007-2012), υπεύθυνος του Εργατικού Συνδικαλιστικού Τμήματος της ΚΕ από το 2015. Ήταν επίσης εκλεγμένος στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (2001-2006).
Υποψήφιος Δήμαρχος Περιστερίου θα είναι ο Γιώργος Σιδέρης, 36 χρόνων. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Περιστέρι. Ειδικευόμενος γιατρός στο Αττικό νοσοκομείο, ΩΡΛ – χειρουργικής κεφαλής – τραχήλου. Αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Αττικό Νοσοκομείο, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά και μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Μέλος της Επιτροπής Περιοχής της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ.

Μήνυμα ενίσχυσης του ΚΚΕ παντού στάλθηκε την Τετάρτη 16-1, από το Περιστέρι των δεκάδων χιλιάδων εργατοϋπαλλήλων, των χιλιάδων ανέργων και φτωχών αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας που μάχεται για το μεροκάματο και τη μόρφωση σε μια ακόμα μαζική και μαχητική συγκέντρωση του ΚΚΕ ενόψει των τοπικών και περιφερειακών εκλογών.

Το «παρών» έδωσαν φίλοι και οπαδοί του Κόμματος, πρωτοπόροι αγωνιστές, συνδικαλιστές, εργαζόμενοι που το τελευταίο διάστημα συμπορεύονται μαζί του στις μικρές και μεγάλες μάχες, μπαίνοντας σε μια ακόμα μεγάλη μάχη, αυτή της ισχυροποίησης του ΚΚΕ στις επερχόμενες αναμετρήσεις.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό ο Γρηγόρης Τημπλαλέξης, δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που ανακοινώθηκε ότι θα είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στις επερχόμενες εκλογές. Καλώντας το λαό να αξιοποιήσει την πλούσια πείρα που έχει συσσωρεύσει. Όπως είπε, «απευθυνόμαστε με θάρρος σε εργατικές – λαϊκές δυνάμεις, σε αγωνιστές, ριζοσπάστες, αριστερούς, προοδευτικούς ανθρώπους, που δεν θέλουν να συμβιβαστούν με τη σημερινή μιζέρια και την ηττοπάθεια που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ», να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ, ώστε να γίνει «η πραγματική διαφορά για το λαό και το κίνημά του».

Ομιλητές ήταν ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Γιώργος Σιδέρης, υποψήφιος δήμαρχος Περιστερίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ο Γ. Πρωτούλης αφού αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις και στη δυνατότητα που υπάρχει να δυναμώσει το ΚΚΕ, λέγοντας ότι θα είναι «μεγάλη νίκη και ελπίδα το ρεύμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ να εκφραστεί στην κάλπη και στα ψηφοδέλτια σε όλη την Ελλάδα και εδώ στο Περιστέρι, στον Δυτικό Τομέα της Περιφέρειας Αττικής».

Στάθηκε στις αντιδραστικές εξελίξεις στην Τοπική Διοίκηση, καθώς και στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός της Δυτικής Αθήνας και της πόλης του Περιστερίου, όπως στην έλλειψη υποδομών προστασίας της ζωής του λαού από πλημμύρες κλπ. Υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως «δεν είναι τυχαίο ότι μέσα από την Τοπική Διοίκηση πέρασε το σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων που εφαρμόστηκαν κατά τη διάρκεια της καπιταλιστικής κρίσης.

Αξιοποιήθηκε και ως βαλβίδα εκτόνωσης της λαϊκής δυσαρέσκειας, μαξιλάρι απορρόφησης της αγανάκτησης και “πυροσβέστης και καταστολέας” αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Όλοι θυμόμαστε τον απεργοσπαστικό τους ρόλο στις κινητοποιήσεις των εργατών δήμου και των συμβασιούχων, το συκοφαντικό τους ρόλο σε άλλους κλάδους που κινητοποιούνταν. Αυτό το βάζουν στον απολογισμό τους και καμαρώνουν…».

Αφού αναφέρθηκε στη «βαριά ιστορία του Περιστερίου» με τους μεγάλους αγώνες, σημείωσε: «Έχει έρθει η ώρα ξανά να τραβήξουμε μπροστά, να μη συνηθίσει ο εργαζόμενος κόσμος, οι άνεργοι νέοι στη χαμοζωή, στην υποκουλτούρα, στα ναρκωτικά, στο άπλωμα του χεριού στα συσσίτια. Διεκδικούμε να ζούμε όπως αξίζει στη δυνατότητα της εποχής μας και στη δυνατότητα αυτού του λαού και του τόπου να παράξει τεράστιο πλούτο. Με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας και όχι όπως ζούσαν τον προηγούμενο αιώνα. Με τίποτα λιγότερο. Έχει έρθει η ώρα το Περιστέρι να ηγηθεί ξανά σε ένα μεγάλο εργατικό – λαϊκό κίνημα ανατροπής. Με δυνατό ΚΚΕ, με περισσότερους κομμουνιστές εκλεγμένους θα δοθεί μεγάλη ώθηση ξανά. Πρέπει να το επιδιώξουμε».

Ο Γ. Σιδέρης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» θέλει να εκφράσει τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία που στενάζει, τους μετανάστες, τους μικρέμπορους, τους συνταξιούχους. Στη συνέχεια με συγκεκριμένα παραδείγματα αποτύπωσε ότι η πολιτική που ασκεί η σημερινή δημοτική αρχή αποτελεί συνέχεια της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που σε συνέχεια των προκατόχων της τσακίζει τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα για λογαριασμό του κεφαλαίου. Τονίζοντας ότι οι ίδιες οι εξελίξεις αποδεικνύουν ότι και στο χώρο της Τοπικής Διοίκησης συγκρούονται δύο γραμμές, αυτή του ΚΚΕ και αυτή όλων των άλλων αστικών δυνάμεων, ανέφερε:

«Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ, άλλοι νεότεροι άλλοι παλαιότεροι, υποσχόμαστε ότι θα αποκαλύψουμε στο λαό τα αντιλαϊκά τους σχέδια. Θα σταθούμε απέναντι στο αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της Τοπικής και Περιφερειακής Διοίκησης που ενισχύει την ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος του λαού. (…) Η εκλογή περισσότερων δημάρχων, δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων από τη “Λαϊκή Συσπείρωση”, σημαίνει αλλαγή του συσχετισμού υπέρ του λαού. Για να δυναμώσει η καθημερινή λαϊκή αντιπολίτευση στην κεντρική εξουσία. Για να εμποδίζουμε καλύτερα και πιο αποφασιστικά αντιλαϊκά μέτρα. Για την ανακούφιση και τη βελτίωση της ζωής των εργαζομένων, των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων. Γιατί κι εκεί που οι κομμουνιστές και οι συνεργαζόμενοι μαζί μας έχουν την ευθύνη της διοίκησης και εκεί που είναι μειοψηφία, στηρίζουν – συμβάλλουν – οργανώνουν τη λαϊκή διεκδίκηση και κινητοποίηση. Περισσότεροι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι με τα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης” θα είναι μεγάλο στήριγμα για τους αγώνες που έχουμε μπροστά…».