Περιοδεία της ΚΟ Εργαζομένων Δήμου Περιστερίου του ΚΚΕ σε δημοτικές υπηρεσίες

Περιοδεία της ΚΟ Εργαζομένων Δήμου Περιστερίου του ΚΚΕ σε δημοτικές υπηρεσίες , με επικεφαλής τον Γιώργο Σιδέρη, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου :
Τα μέλη του Κόμματος από τα χαράματα μοίρασαν την ανακοίνωση του Κόμματος, έκαναν αφισσοκόλληση, συζήτησαν με τους εργαζόμενους, διαπιστώθηκαν για άλλη μια φορά, προβλήματα που προκύπτουν από την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης- διοίκησης δήμου όπως ότι αρκετοί από αυτούς δουλεύουν με προβλήματα υγείας.
Ανέδειξαν το περιεχόμενο του εορτασμού της φετινής Πρωτομαγιάς, ότι πρέπει να αποτελέσει αφετηρία νέων μεγάλων αγώνων, τιμώντας τους νεκρούς της εργατικής τάξης και διεκδικώντας τα σύγχρονα δικαιώματα και ανάγκες.
Ο Γιώργος Σιδέρης μεταξύ άλλων σημείωσε:
“… Αποδείχτηκε ότι η ΕΕ που θα μας προστάτευε είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο. Η ΕΕ είναι μία ζούγκλα ανταγωνιστικών κρατών που την περίοδο της πανδημίας το ένα τρώει το άλλο, το ένα έκλεβε από το άλλο αναπνευστήρες, τεχνογνωσία, μάσκες. Αποδείχτηκε ότι η εθνική ομοψυχία είναι ένας μύθος. Ακόμα και αυτές τις μέρες δεν την περάσαμε, ούτε την περνάμε όλοι το ίδιο. Κάποιοι μεγάλοι επιχειρηματίες είχαν προνόμια και κέρδη, επιδοτήθηκαν χοντρά με πολλά εκατομμύρια. Στο λαό μας είπαν “κλείσου μέσα και κόψε το λαιμό σου”. Σε σας και σε όλους τους εργαζόμενους των Δήμων που παλεύουν κάθε μέρα λένε ακόμα και σήμερα ότι το αίσχος των συμβασιούχων θα συνεχιστεί και θα έρθουν απολύσεις, αρνούνται να σας εντάξουν στα Βαρέα Ανθυγιεινά. Εμείς συνεχίζουμε κόντρα στην κυβέρνηση. Να μην χάσουμε χρόνο, να μην πληρώσουμε ξανά εμείς την κρίση του συστήματος που επιταχύνθηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Τώρα η κυβέρνηση μας εγκαλεί και μάλιστα αποφάσισε τη μεταφορά του εορτασμού της Πρωτομαγιάς μία εβδομάδα μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων. Λες και ο κορονοϊός μέχρι τότε θα εξαφανιστεί. Στοχεύουν αλλού. Η 1η Μάη, η μεγάλη γιορτή των εργατών βαμμένη με αίμα, αγώνας, θυσίες για σκοπούς ανεκπλήρωτους θα γιορταστεί κανονικά γιατί αυτά που αποφασίζουν με πρόσχημα την πανδημία και αφορούν τα εργασιακά δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες ήρθαν για να μείνουν και γιατί σήμερα δικαιούμαστε πολύ περισσότερα από αυτή τη βαρβαρότητα που ζούμε, όλο τον πλούτο της χώρας που παράγουμε να τον καρπωθούμε.”