Συγκέντρωση για την κοινωνική ασφάλιση από τις ΚΟ Περιστερίου του ΚΚΕ

Συγκέντρωση για την κοινωνική ασφάλιση διοργανώνουν οι ΚΟ Περιστερίου του ΚΚΕ την ΠΕΜΠΤΗ 21 ΝΟΕΜΒΡΗ // 7 μ.μ. στο ΚΥΒΕ (Εθνάρχου Μακαρίου 1) , με ομιλητή το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Γιάννη Πρωτούλη.

«Η ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ, ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ», επιγράφεται ο τίτλος της εκδήλωσης , ενώ η σχετική ανακοίνωση αναφέρει :

“Στόχος είναι να ανοίξει η συζήτηση με τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία, γύρω από το δικαίωμα στην Κοινωνική Ασφάλιση που βρίσκεται στο επίκεντρο της επίθεσης από την κυβέρνηση.

Το ΚΚΕ απευθυνει κάλεσμα στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα για «Καμιά αναμονή, καμιά ανοχή στο προμελετημένο έγκλημα». Με αφορμή το μπαράζ δηλώσεων στελεχών της κυβέρνησης της ΝΔ, που αξιοποιούν αποφάσεις του ΣτΕ για το νόμο – λαιμητόμο του Κατρούγκαλου, σχεδιάζεται η «επόμενη πίστα» της ιδιωτικοποίησης της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Το έργο το έχουν ξαναδεί οι συνταξιούχοι και ασφαλισμένοι. Έχουν ξανακούσει τους ίδιους ακριβώς ισχυρισμούς περί “νέου”, “δίκαιου” και “βιώσιμου” Ασφαλιστικού, τους οποίους αναμασούσαν οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, πριν και μετά την ψήφιση του νόμου 4387 το Μάη του 2016, του νόμου – λαιμητόμου που ενσωμάτωσε όλες τις προηγούμενες αντιασφαλιστικές ανατροπές και πρόσθεσε νέα βάρβαρα χτυπήματα, του νόμου που προετοίμασε το έδαφος για τη σημερινή επιχείρηση παραπέρα ιδιωτικοποίησης της Κοινωνικής Ασφάλισης. Για τους μονοπωλιακούς ομίλους οι συντάξεις είναι βάρος, ενώ οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στο Ασφαλιστικό είναι ταυτόχρονα και πηγή νέων κεφαλαίων, αφού οι περικοπές δεν “σώζουν” την οικονομία γενικά, όπως ισχυρίζονται, αλλά μόνο το κεφάλαιο.

Το περιβόητο “νέο Ασφαλιστικό” της ΝΔ είναι παλιό και δοκιμασμένο. Το σύστημα των “τριών πυλώνων”, η μετατροπή της ασφάλισης των γηρατειών σε “ατομική υπόθεση” είναι κάτι που το ζουν εκατομμύρια ανασφάλιστοι και ασφαλισμένοι στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες.

Καλούμε τους εργαζόμενους να τους «κόψουν» τη φόρα, αυτό το σκηνικό μπορεί να το ανατρέψει ο κοινός αγώνας των εργαζομένων, των συνταξιούχων, σε συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα, που θα έχει ως σημαία του τη διεκδίκηση Δημόσιας Υποχρεωτικής Κοινωνικής Ασφάλισης.

Αγώνας μαζικός, οργανωμένος, μέσα στους χώρους δουλειάς, στις πόλεις και τα χωριά, για την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των κυβερνήσεων και των τριών μνημονίων των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!”