Σημαντικά έργα στην Πετρούπολη με σκοπό την αναβάθμιση της πόλης

Σημαντικά έργα στην Πετρούπολη με σκοπό την αναβάθμιση της πόλης συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς , τα οποία έχουν ξεκινήσει μέσα στο χρόνο, θα προχωρήσουν ή και θα ολοκληρωθούν μέσα στο καλοκαίρι.

Τα έργα αυτά, χαρακτηρίζονται από την δημοτική αρχή ως  έργα πνοής, αφού θα αναβαθμίσουν και θα καλυτερεύσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης , σημειώνεται στην ανακοίνωση του Δήμου

Συγκεκριμένα , πρόκειται :
1. Δεύτερος ιδιόκτητος παιδικός σταθμός του Δήμου  στην συμβολή των οδών Κερασόβου και Θράκης. Συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής αυτού του έργου, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, που πρόκειται να δώσει μία ποιοτική αναβάθμιση στις εγκαταστάσεις του Δήμου, μιας και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί κατά πλειοψηφία στεγάζονται σε μισθωμένους χώρους.
2. Παρεμβάσεις στα σχολικά κτίρια. Η Δημοτική Αρχή προσπαθώντας να είναι δίπλα στους μαθητές αλλά και τους εκπαιδευτικούς, για ένα καλύτερο και ασφαλές κοινωνικό περιβάλλον μάθησης και εργασίας, ολοκλήρωσε τις παρεμβάσεις στα προαύλια των σχολείων με ανακατασκευές στα γήπεδα του 7ου και του 10ου Δημοτικού, αλλά και του 3ου Γυμνασίου και συνεχίζει με εργασίες υγρομόνωσης, ελαιοχρωματισμού και αντικατάστασης κουφωμάτων σε σχολεία..
3. Ασφαλτοστρώσεις. Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στους κεντρικούς δρόμους της Πετρούπολης. Την Κυριακή το βράδυ, 15/07, ξεκίνησε το έργο με την απόξεση του παλαιού ασφαλτικού τάπητα στην Ανατολικής Ρωμυλίας, ενώ μετά την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου δρόμου, το έργο θα συνεχιστεί στην οδό Περικλέους. Πρόκειται για ένα χρηματοδοτούμενο από την Περιφέρεια έργο, μεγάλης σημασίας και αναγκαιότητας, μιας και ασφαλτοστρώσεις μεγάλης κλίμακας, είχαν να πραγματοποιηθούν στη πόλη μας, από το 1996.
4. Μπετοδρομήσεις σε οδούς με έντονη κατωφέρεια στην Αγ. Τριάδα. Αντίστοιχα, θα συνεχιστούν οι μπετοδρομήσεις οδών στην περιοχή της Αγίας Τριάδας και συγκεκριμένα στις οδούς Οδ. Ανδρούτσου, Ακροπόλεως και Ηρακλέους. Το συγκεκριμένο έργο υλοποιείται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, καθιστώντας πιο ασφαλή, την κίνηση πεζών και οχημάτων σε δρόμους με έντονη κατωφέρεια και ολισθηρότητα.
5. Γήπεδο μπάσκετ στην οδό Έλλης. Θα ανακατασκευαστεί το ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ στη συμβολή των οδών Σουλίου και Έλλης, προκειμένου η νεολαία της γειτονιάς να μπορεί να αθλείται σε μία πιο ασφαλή και σύγχρονη αθλητική εγκατάσταση.
6. Διάνοιξη της οδού Ελαιών. Με βάση το χρονοδιάγραμμα της Τεχνικής Υπηρεσίας το συγκεκριμένο έργο πρόκειται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβρη. Αναμφισβήτητα, η διάνοιξη της συγκεκριμένης οδού αποτελεί έργο που χρειάζεται εδώ και δεκαετίες η πόλη μας, προκειμένου να πραγματοποιείται με ασφάλεια η διέλευση τόσο των πεζών όσο και των οχημάτων.
“Παρακαλούμε τους δημότες μας να επιδείξουν ανοχή στην όχληση που θα υποστούν από τα διάφορα συνεργεία, αλλά και να διευκολύνουν το έργο τους, ιδιαίτερα στις οδοστρώσεις, απομακρύνοντας τα οχήματά τους, από τα σημεία που έχει ανακοινωθεί, ότι θα εκτελεστούν εργασίες.
    Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής και των Υπηρεσιών του Δήμου γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια, παρά τις σοβαρές και αντίξοες οικονομικές συνθήκες, να πραγματοποιούνται έργα που να αναβαθμίζουν ουσιαστικά και να καλυτερεύουν την καθημερινότητα των κατοίκων της πόλης μας. “, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πετρούπολης