Στις 28 Απριλίου, η ανθοκομική έκθεση Πετρούπολης

Στις 28 Απριλίου,ξεκινά  η ανθοκομική έκθεση Πετρούπολης , η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Μαΐου και θα λειτουργεί καθημερινά από 11:00 έως 21:00.

Η διοργάνωση αυτή, γίνεται για πρώτη φορά στην Πετρούπολη, αποκλειστικά σε συνεργασία με τα οκτώ τοπικά καταστήματα της πόλης και αποτελεί τη συνέχεια μιας σειράς δράσεων που προωθούν την αγάπη για τη φύση και το περιβάλλον, με πιο επίκαιρη αυτή του “Διημέρου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και Δενδροφυτεύσεων στο Ποικίλο Όρος”, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Απριλίου.
Η έκθεση, που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ηρώ, θα ανοίξει επίσημα τις πύλες της την Παρασκευή 28 Απριλίου, ενώ θα πλαισιωθεί με πολιτιστικό πρόγραμμα από την Φιλαρμονική και τα τμήματα παραδοσιακών χορών του Δήμου στις 29/04 και 06/05 αντίστοιχα.
Μέσα από την προβολή και προώθηση των ανθοκομικών προϊόντων σκοπός της δημοτικής αρχής  είναι να προωθηθεί η ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης, να γνωρίσουν οι πολίτες περισσότερες ποικιλίες και είδη φυτών, να απολαύσουν τα χρώματα και τα αρώματα των λουλουδιών και να ενισχυθεί η  ευαισθητοποίησή τους απέναντι στο περιβάλλον.

 “Επιδιώκουμε να καλλιεργηθεί η ευαισθησία για την προστασία της περιοχής από τη μόλυνση του περιβάλλοντος και τα επικίνδυνα σχέδια όσων θέλουν να καταπατήσουν τον πνεύμονα πρασίνου της πόλης μας και ταυτόχρονα να σηματοδοτηθεί η εκστρατεία για την αύξηση του πρασίνου στην πόλη μας.”,υπογραμμίζει η Δημοτική Αρχή Πετρούπολης.