Η Κινηματογραφική Λέσχη Πετρούπολης μας προσκαλεί στη μαγεία της 7ης Τέχνης – Δείτε όλο το πρόγραμμα

Το καλοκαίρι έφτασε και η Κινηματογραφική Λέσχη Πετρούπολης μας προσκαλεί να απολαύσουμε μαγευτικές βραδιές αφιερωμένες στην Έβδομη Τέχνη.

Για 29 η συνεχόμενη χρονιά η Κινηματογραφική Λέσχη έχει επιλέξει ταινίες και ντοκιμαντέρ από το συνολικό φάσμα του Παγκόσμιου Κινηματογράφου, επιδιώκοντας να καλύψει τις προτιμήσεις όλων των ηλικιών.

Το πρόγραμμα του ‘’Σινέ Πετρούπολις’’ καθώς και αναλυτικές πληροφορίες με τρέιλερ για την κάθε ταινία , μπορείτε να δείτε στο cinepetroupolis.gr

Ο Θερινός Κινηματογράφος θα καλωσορίσει την Κυριακή 20 Μαΐου 2018, επιλογές από το 40ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας (σε συνέχεια του χειμερινού αφιερώματος) και ένα 6ήμερο αφιέρωμα στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Τις προβολές για μια ακόμη χρονιά θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι δημιουργοί και οι συντελεστές των ταινιών.

“Σας περιμένουμε όλες και όλους να αποδράσουμε από τη δύσκολη καθημερινότητα στο θερινό σινεμά της πόλης μας, να βρεθούμε και να ανταλλάξουμε σκέψεις και προβληματισμούς για τα όσα συμβαίνουν γύρω μας, στη πόλη μας, στη χώρα μας και στις γείτονες χώρες. Να γίνουμε όλοι μια παρέα και να μεγαλώσουμε κι αυτή της Κινηματογραφικής Λέσχης, να ενημερωθείτε για τις δράσεις μας τον ερχόμενο χειμώνα στο Κινηματοθέατρο ‘’Πετρούπολις’’.” , είναι το κάλεσμα που απευθύνει σε όλους τους σινεφίλ η Κινηματογραφική Λέσχη Πετρούπολης

Το Πρόγραμμα των προβολών

ΚΥΡΙΑΚΗ 20/5
21:00 – Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει…στην Πετρούπολη!
Αφιέρωμα στο 40ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας – Είσοδος Ελεύθερη
Play του Βαγγέλη Λυμπερόπουλου, 32’
Κατάψυξη του Δημήτρη Νάκου, 16’
Testing Greta, της Αμπι Λούκας, 11′
Προφιτερόλ, της Χρυσάνθης Καρφή-Κώη, 13′
Ουρανία, της Δέσποινας Κούρτη, 16′

ΔΕΥΤΕΡΑ 21/5
21:00 – Οι παρτιζάνοι των Αθηνών, 72’, Ξενοφώντας Βαρδαρός – Γιάννης Ξύδας
Αφιέρωμα στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2018 – Είσοδος Ελεύθερη

ΤΡΙΤΗ 22/5
21:00 – Αναζητώντας τη Φετινέ / Missing Fetine, 75’ , Yeliz Shukri
Αφιέρωμα στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2018 – Είσοδος Ελεύθερη

ΤΕΤΑΡΤΗ 23/5
21:00 – USSAK… Χρόνια μετά, 118’ , Κυριάκος Κατζουράκης – Είσοδος Ελεύθερη

ΠΕΜΠΤΗ 24/5
21:00 – Science Reactors: Επικοινωνώντας την επιστήμη αλλιώς, 73’, Λίλα Μώκου
Αφιέρωμα στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2018 – Είσοδος Ελεύθερη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/5
21:00 – Ένα σχολείο ενάντια στο ρατσισμό, 30’, Μιχάλης Αγραφιώτης
21:30 – Το παγόβουνο, 35’, Μάνος Παπαδάκης
22:15 – Εμπερά, 20’, Ιάσων Πιπίνης

Αφιέρωμα στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2018 – Είσοδος Ελεύθερη

ΣΑΒΒΑΤΟ 26/5
21:00 – Citizen Xenos, 63’, Λουκάς Παλαιοκρασάς
22:00 – Πεθαίνοντας για την Ευρώπη, 17’ , Νίκος Πηλός

Αφιέρωμα στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2018 – Είσοδος Ελεύθερη
ΚΥΡΙΑΚΗ 27/5
21:00 – Εγώ κι ο ίσκιος μου: Ένα ντοκιμαντέρ για τον Νίκο Παπάζογλου, 90’, Μιχάλης Αριστείδου – Ιωάννης Γρηγορόπουλος
Αφιέρωμα το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2018 – Είσοδος Ελεύθερη

ΔΕΥΤΕΡΑ 28/5 – ΤΡΙΤΗ 29/5 – ΤΕΤΑΡΤΗ 30/5
21:00 – Η Μάχη των Φύλων / Battle of the Sexes
Bιογραφική 2017. Διάρκεια: 121’
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία των Τζόναθαν Ντέιτον και Βάλερι Φάρις. Με τους: Έμα Στόουν, Στιβ Καρέλ, Άντρεα Ράισμποροου.

Το σκηνοθετικό δίδυμο που μας έδωσε πριν από χρόνια το Little Miss Sunshine πετά έξω από το γήπεδο το χιούμορ, λειτουργώντας κυρίως ακτιβιστικά και επαναλαμβάνοντας με διδακτικό τρόπο πως αν δεν βρεθεί η σολομώντεια λύση στη μάχη των φύλων, τότε στο μέλλον μπορεί να ξανασυμβούν οι ακρότητες που βλέπουμε εδώ και θα έπρεπε κανονικά να ανήκουν στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.

23:15 – Maria by Callas: Η Μαρία Κάλλας Εξομολογείται
Nτοκιμαντέρ 2017. Διάρκεια: 113’, Κ
Γαλλική ταινία σε σκηνοθεσία Τομ Βολφ.
Σαράντα χρόνια μετά τον πρόωρο θάνατό της, για πρώτη φορά, η πιο διάσημη τραγουδίστρια όπερας στην ιστορία, η Μαρία Κάλλας, διηγείται η ίδια την ιστορία της, με τη δική της φωνή. Η ταινία προσφέρει μια σπάνια στιγμή οικειότητας με έναν θρύλο και με όλα τα συναισθήματα συγκίνησης που προκαλεί αυτή η μοναδική φωνή.

ΠΕΜΠΤΗ 31/5 – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/6
21:00 – Coco
Παιδική ταινία 2017. Διάρκεια: 109’
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Λι Άνκριτς. Ηθοποιοί: Άντονι Γκονζάλες, Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Μπέντζαμιν Μπρατ.
Η ταινία προάγει τόσο τους οικογενειακούς δεσμούς, όσο και την ανεύρεση της προσωπικής ταυτότητας και σκέψης. Ο Μιγκέλ αγαπά και σέβεται την οικογένειά του, όμως η αγάπη του για τη μουσική τον οδηγεί να αμφισβητήσει τους οικογενειακούς κανόνες. Στο γεμάτο ανατροπές ταξίδι του, ανακαλύπτει την πραγματική ιστορία της οικογένειάς του και κατανοεί πλήρως την αξία της.
23:00 – Δεν είμαι ο νέγρος σου / I am not your negro
Κοινωνική 2016. Διάρκεια: 93’
Το ντοκιμαντέρ του Αϊτινού σκηνοθέτη Ραούλ Πεκ, με αφηγητή τον Σάμιουελ Τζάκσον δημιουργεί μια ωδή στην Μαύρη Ομορφιά, γεμάτη από παράπονο, οργή και αγωνιστικότητα Ένα σπάνιο, σαρωτικό και απολύτως αναγκαίο μάθημα Αμερικανικής Ιστορίας με γνώμονα τον αγώνα για τα πολιτικά δικαιώματα των Αφροαμερικανών και όλα όσα εξακολουθούν να τον καθιστούν διαχρονικό, μέσα απ’ τη ματιά και τη γραφή του κορυφαίου συγγραφέα και διανοητή Τζέιμς Μπάλντγουιν.

ΣΑΒΒΑΤΟ 2/6 ΚΥΡΙΑΚΗ 3/6
21:00 – Coco (βλ. παραπάνω)
23:00-ΤοΤελευταίοΣημείωμα
Πολεμικό δράμα 2017. Διάρκεια: 106’
Ελληνική τανία σε σκηνοθεσία Παντελή Βούλγαρη. Πρωταγωνιστούν: Ανδρέας Κωνσταντίνου, Αντρέ Χένικε, Μελία Κράιλινγκ, Τάσος Δήμας, Αινείας Τσαμάτης, Βασίλης Κουκαλάνι, Λουκάς Κυριαζής, Λευτέρης Λαμπράκης, Μανώλης Ψαρουδάκης, Βασίλης Σύρρος.
H ταινία δεν αφορά μόνο την ιστορία του Ναπολέοντα Σουκατζίδη, Κρητικού αγωνιστή του λαϊκού κινήματος που δούλεψε ως διερμηνέας των Γερμανών στη φυλακή του Χαϊδαρίου κατά τη διάρκεια της κατοχής, αλλά και όλους εκείνους που έζησαν, έδρασαν και στιγμάτισαν με το αίμα τους εκείνη την περίοδο, δημιουργώντας αθροιστικά ένα κοινωνικό ψηφιδωτό γεμάτο ιστορικές λεπτομέρειες και ανθρώπινες δυνατές στιγμές.

ΔΕΥΤΕΡΑ 4/6 – ΤΡΙΤΗ 5/6
21:00 & 23:00
Lucky
Κοινωνική 2017. Διάρκεια: 88’
Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Τζον Κάρολ Λιντς με τους: Χάρι Ντιν Στάντον, Ρον Λίβινγκστον, Τομ Σκέριτ, Ντέιβιντ Λιντς.
Ο Harry Dean Stanton στην ερμηνεία της ζωής του! Ο Lucky είναι ένας 90χρονος άθεος, που υπερασπίζεται παθιασμένα την ανεξαρτησία του και σε σύγκριση με τους συνομήλικούς του, έχει ζήσει μια πραγματικά «γεμάτη» ζωή. Καθώς νιώθει ότι πλησιάζει προς το τέλος, o Lucky ξεκινά ένα ταξίδι αυτοαναζήτησης. H ταινία ακολουθεί το πνευματικό ταξίδι του καθώς και τους εκκεντρικούς χαρακτήρες που κατοικούν στην μικρή πόλη του, στη μέση του πουθενά, κάπου στην Αμερικανική έρημο.

ΤΕΤΑΡΤΗ 6/6 – ΠΕΜΠΤΗ 7/6
21:00 & 23:00
Η Άλλη Όψη της Ελπίδας/The Other Side of Hope
Δραματική κομεντί 2017 (Έγχρ.) Διάρκεια: 98′
Φινλανδία, Γερμανία σε σκηνοθεσία Άκι Καουρισμάκι με τους: Σερβάν Χαγί, Σακάρι Κουοσμάνεν, Γιάνε Χιτιαΐνεν, Ιλκα Κοϊβούλα, Νούπου Κοΐβου, Σίμον Χουσεΐν Αλ-Μπαζούν
Ένας πωλητής ανδρικών πουκάμισων, εγκαταλείπει τη γυναίκα, το σπίτι και την εταιρεία του, κερδίζει ένα σεβαστό ποσό σε μια παρτίδα πόκερ και αγοράζει ένα εστιατόριο. Παράλληλα, δίνει δουλειά και βοηθά έναν Σύρο πρόσφυγα, κι έτσι δύο άντρες που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους για διαφορετικούς λόγους, αλλάζουν μαζί τις ζωές τους. Ταινία με οξυδέρκεια και χιούμορ που σπάει κόκαλα. Απέσπασε την Αργυρή Άρκτο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Βερολίνου καθώς και της καλύτερης ταινίας του 2017 από τη Διεθνή Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/6 – ΣΑΒΒΑΤΟ 9/6 – ΚΥΡΙΑΚΗ 10/6
21:00 – Εγώ, ο Κολοκυθάκης/My Life as a Zucchini/ Ma vie de courgette
Παιδική ταινία ταινία 2016 (Έγχρ.) Διάρκεια: 66′ Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες
Ελβετία – Γαλλία σε σκηνοθεσία Κλοντ Μπαρά .Animation. Με τις φωνές των: Εβελίνα Αραπίδη, Κωνσταντίνου Κακανά, Σοφία Καψαμπέλη, Ελευθερία Μεταξά, Χρυσούλα Παπαδοπούλου, Ποίμη Πέτρου, Ιφιγένεια Στάικου, Διονυσία Τσιτιρίδου, Γιάννη Υφαντή
Ο Κολοκυθάκης είναι ένα 9χρονο αγόρι που χάνει τη μητέρα του και μεταφέρεται σε ορφανοτροφείο, παλεύει να βρει τη θέση του σε αυτό το παράξενο και συχνά εχθρικό περιβάλλον. Με τη βοήθεια του Ρέιμοντ και των νέων του φίλων θα μάθει να εμπιστεύεται, θα βρει την αγάπη και μια νέα οικογένεια, όλη δική του. Η ταινία προτάθηκε για Oscar και Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων. Βασισμένη στο μυθιστόρημα “Autobiographie d’une Courgette” του Ζιλ Παρί.

22:30 – Μαζί ή Τίποτα/In the Fade/Aus dem Nichts
Δραματικό Θρίλερ 2017 (Έγχρ.) Διάρκεια: 106′
Γερμανία/Γαλλία σε σκηνοθεσία Φατίχ Ακίν με τους: Ντάιαν Κρούγκερ, Ντένις Μοσκίτο, Γιοχάνες Κρις, Ούλριχ Τουκούρ
Η ζωή μιας γυναίκας καταρρέει όταν ο κουρδικής καταγωγής σύζυγός της και ο μικρός τους γιος σκοτώνονται σε μια βομβιστική επίθεση. Με τη βοήθεια φίλων και συγγενών καταφέρνει να αντέξει το σοκ και προσπαθεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της Ο Φατίχ Ακίν επιστρέφει με ένα προκλητικό θρίλερ εκδίκησης με ηχηρό πολιτικό μήνυμα και κερδίζει τη Χρυσή Σφαίρα Ξενόγλωσσης Ταινίας.

ΔΕΥΤΕΡΑ 11/6 – ΤΡΙΤΗ 12/6 – ΤΕΤΑΡΤΗ 13/6
21:00 – Do It Yourself
Μαύρη Κωμωδία 2017 (Έγχρ.) Διάρκεια: 97′
Ελληνική ταινία σκηνοθεσία: Δημήτρης Τσιλιφώνης Πρωταγωνιστούν: Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Μάκης Παπαδημητρίου, Πάνος Κορώνης
Ένας πρώην κατάδικος βγαίνει από τη φυλακή με την προοπτική να σώσει έναν μαφιόζο. Αντιλαμβάνεται ότι βρίσκεται φυλακισμένος κι αναλώνεται σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ξεφύγει. Ό,τι μπορεί να πάει στραβά θα πάει και η προδοσία από φίλους και εχθρούς θα αφήσει τον πρωταγωνιστή να παλέψει μόνος του με τα θηρία. Mια μαύρη κωμωδία-ταινία δράσης που χαρίζει στο ελληνικό mainstream σινεμά την πιο φρέσκια ματιά που έχει δει εδώ και αρκετά χρόνια.

23:00 – Loving Vincent
Animation 2017 (Έγχρ.) Διάρκεια: 95′
Αγγλο-πολωνική ταινία, σκηνοθεσία Ντορότα Κομπιέλα, Χιού Γουέλτσμαν
Η ταινία δίνει ζωή στους πίνακες του Βίνσεντ Βαν Γκογκ για να διηγηθούν την ξεχωριστή του ιστορία. Τα 65.000 καρέ της ταινίας είναι μια ελαιογραφία ζωγραφισμένη με το χέρι από 125 επαγγελματίες ζωγράφους, που ταξίδεψαν από όλο τον κόσμο για να έρθουν στα στούντιο της Πολωνίας και της Ελλάδας και να πάρουν μέρος στην παραγωγή. Βραβείο Κοινού στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ταινιών Animation του Ανσί, Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Animation στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σαγκάης.

ΠΕΜΠΤΗ 14/6 – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/6
21:00 – Πάντινγκτον 2/Paddington 2
Παιδική ταινία Ταινία 2017 (Έγχρ.) Διάρκεια: 103′
Μ.Βρετανία σε σκηνοθεσία Πολ Κινγκ | Δανείζουν τη φωνή τους οι: Γιάννης Τσιμιτσέλης, Χρύσα Διαμαντοπούλου, Φώτης Πετρίδης, Πέτρος Δαμούλης, Στεφανία Φιλιάδη, Κωνσταντής Μαυριάς, Λίλα Μουτσοπούλου, Κώστας Δαρλάσης, Βασίλης Μήλιος
Ο Πάντινγκτον ζει πλέον ευτυχισμένος με την καινούρια του οικογένεια κι ενώ ψάχνει να βρει το τέλειο δώρο για την θεία του τη Λούση, που κλείνει τα 100 της χρόνια, εντοπίζει ένα μοναδικό pop-up βιβλίο στην αντικερί του κ. Γκρούμπεν. Όταν όμως το βιβλίο εξαφανίζεται, ο Πάντινγκτον και οι Μπράουν ξεκινάνε ένα απίστευτο περιπετειώδες ταξίδι προκειμένου να λύσουν το μυστήριο.

23:00 – The Party
Μαύρη κωμωδία 2017 (Ασπρόμαυρη.) Διάρκεια: 73′
Aγγλική ταινία, σκηνοθεσία Σάλι Πότερ με τους: Κριστίν Σκοτ-Τόμας, Τίμοθι Σπολ, Κίλιαν Μέρφι,Πατρίσια Κλάρκσον,Έμιλι Μόρτιμερ , Μπρούνο Γκαντζ
Το φιλμ της Σάλι Πότερ γυρίστηκε εν μέσω του δημοψηφίσματος για το Brexit και στα 71 του λεπτά μιλάει με σθένος για το άσπρο και το μαύρο των ανθρώπινων σχέσεων σήμερα. Οι καλεσμένοι (αλλά και οικοδεσπότες) σε αυτό το πάρτι είναι όλοι προβληματικοί και οι καταστάσεις θα τους σπρώξουν στα όριά τους σε ένα φιλμ που μετρά στα βασικά υλικά του το βιτριολικό χιούμορ, μια σφιχτή πλοκή, ενδιαφέροντες χαρακτήρες, καίριες παρατηρήσεις κι απολαυστικές ανατροπές.

ΣΑΒΒΑΤΟ 16/6 – ΚΥΡΙΑΚΗ 17/6
21:00 – Πάντινγκτον 2/Paddington 2 (βλ. παραπάνω)
23:00 – Το Παιχνίδι του Δολοφόνου/Hangman
Αστυνομική 2017 (Έγχρ.) Διάρκεια: 98′
Αμερικανική Ταινία Σκηνοθεσία: Τζόνι Μάρτιν Πρωταγωνιστούν: Αλ Πατσίνο, Καρλ Ούρμπαν, Μπρίτανι Σόου
Ο παρασημοφορημένος ντετέκτιβ Ρέι Άρτσερ και ο συνάδελφος του, ο ειδικός στη σκιαγράφηση του προφίλ εγκληματιών, αναλαμβάνουν να πιάσουν έναν εκ των πλέον διαβόητων κατά συρροή δολοφόνων της πόλης. Ο ψυχοπαθής δολοφόνος παίζει μια διεστραμμένη εκδοχή του παιδικού παιχνιδιού Κρεμάλα. Την ίδια ώρα, η δημοσιογράφος Κρίστι Ντέιβις έχει πάρει στο κατόπι τους δύο ντετέκτιβ, προσπαθώντας να καλύψει καλύτερα την υπόθεση.

ΔΕΥΤΕΡΑ 18/6 – ΤΡΙΤΗ 19/6
21:00 & 23:15
Αόρατη κλωστή / Phantom thread
Eποχής 2017 (Έγχρ.) Διάρκεια: 130’ Κ
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Πολ Τόμας Άντερσον με τους Ντάνιελ Ντέι Λιούις, Βίκι Κριπς, Λέσλι Μάνβιλ
Ο Ρέινολντ Γούντκοκς είναι ένας κορυφαίος σχεδιαστής μόδας , στο Λονδίνο του 1950. Η αυστηρή καθημερινότητά του αλλάζει, όταν εισβάλλει στη ζωή του η νεαρή σερβιτόρα Άλμα. Ένα κινηματογραφικό κομψοτέχνημα, σκηνοθετημένο με μαεστρία , στο οποίο απαστράπτει η ερμηνεία του Ντάνιελ Ντέι Λιούις ,για τελευταία φορά πριν αποσυρθεί από το σινεμά. Απέσπασε 6 συνολικά υποψηφιότητες για Όσκαρ και κέρδισε το Όσκαρ κουστουμιών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 20/6
20:00 Εκδήλωση – Γυναίκες

23:00 – 1968
Ιστορική 2018 (Έγχρ.) Διάρκεια: 94’
Eλληνική ταινία σε σκηνοθεσία Τάσος Μπουλμέτης με τους: Αντώνη Καφετζόπουλο, Ιεροκλή Μιχαηλίδη, Βασιλική Τρουφάκου, Γιώργο Μητσικώστα, Ορφέα Αυγουστίδη
Το 1968, η ΑΕΚ σημειώνει ιστορική νίκη στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης μπάσκετ επί της Σλάβια Πράγας. Ένα γλυκόπικρο ταξίδι στην Ελλάδα του 1968, το οποίο συνδυάζει μυθοπλασία και πραγματικότητα. Από το σκηνοθέτη της «Πολίτικης Κουζίνας»

ΠΕΜΠΤΗ 21/6
21:00 & 23:00 – ΔΩΡΕΑΝ είσοδος ΚΑΠΗ
1968 (βλ. παραπάνω)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/6 – ΣΑΒΒΑΤΟ 23/6 – ΚΥΡΙΑΚΗ 24/6
21:00 & 23:15
Η Πιο Σκοτεινή ώρα/Darkest Hour
Βιογραφική 2017 (Έγχρ.) Διάρκεια: 125’ Κ
Βρετανική ταινία σε σκηνοθεσία Τζο Ράιτ με τους Γκάρι Όλντμαν, Λίλι Τζέιμς, Κριστίν Σκοτ-Τόμας, Μπεν Μέντελσον.
Ο Γουίνστον Τσώρτσιλ αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, στις κρίσιμες στιγμές της ήττας στη Δουνκέρκη. Η μεγαλειώδης ερμηνεία του Γκάρι Όλντμαν δεσπόζει σε αυτό το εξαιρετικά ενδιαφέρον δράμα εποχής, και δικαίως απέσπασε Όσκαρ και Χρυσή σφαίρα Α’ ανδρικού ρόλου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 25/6
21:00 & 23:10
Εγώ,η Τόνια/ I, Tonya
Βιογραφική 2017 (Έγχρ.) Διάρκεια: 119’ Κ
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Κρεγκ Γκιλέσπι με τους: Μάργκο Ρόμπι, Σεμπάστιαν Σταν, Άλισον Τζάνεϊ
Η πραγματική ιστορία της Τόνια Χάρντινγκ, πρωταθλήτριας του καλλιτεχνικού πατινάζ, και το σκάνδαλο γύρω από τον τραυματισμό συναθλήτριάς της. Μια τρικυμιώδης ζωή αποδίδεται με χιουμοριστικό τρόπο ως mockumentary, αποσπώντας όσκαρ Β’ γυναικείου ρόλου και δύο ακόμα υποψηφιότητες,καθώς και χρυσή σφαίρα β’ γυναικείου ρόλου.

ΤΡΙΤΗ 26/6
20:30 – Εκδήλωση Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών Προβολή ταινίας σχετικά με το θέμα και συζήτηση-ενημέρωση με το ΦΑΕΘΩΝ (ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΙΛΙΟΥ-ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ-ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ)
23:10 – Εγώ,η Τόνια/ I, Tonya (βλ. παραπάνω)

ΤΕΤΑΡΤΗ 27/6
21:00 & 23:10
Εγώ,η Τόνια/ I, Tonya (βλ. παραπάνω)

ΠΕΜΠΤΗ 28/6 – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/6 – ΣΑΒΒΑΤΟ 30/6 – ΚΥΡΙΑΚΗ 1/7
21:00 & 23:00
Οι Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ,στο Μιζούρι /Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
Μαύρη κωμωδία 2017 (Έγχρ.) Διάρκεια: 115’ Κ15
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Μάρτιν ΜακΝτόνα με τους Φράνσις Μακ Ντόρμαντ, Σαμ Ρόκγουελ, Γούντι Χάρελσον, Άμπι Κόρνις
Η Μίλντρεντ Χέιζ παραγγέλνει τρεις μεγάλες διαφημιστικές πινακίδες έξω από τη μικρή πόλη στον οποία μένει. Το μήνυμα που επιλέγει να γράψει σ’αυτές θα διαταράξει τις ισορροπίες της μικρής κοινωνίας. Δραματική και κωμική συνάμα, μια βαθιά ανθρώπινη ταινία με αξέχαστους χαρακτήρες, που συνοδεύουν τον θεατή για καιρό. Απέσπασε όσκαρ Α γυναικείου και Β ανδρικού ρόλου, και είχε άλλες 4 υποψηφιότητες ,καθώς και χρυσή σφαίρα.

ΔΕΥΤΕΡΑ 2/7 – ΤΡΙΤΗ 3/7 – ΤΕΤΑΡΤΗ 4/7
21:00 – Καλπάζοντας με το όνειρο/The rider
Kοινωνική 2017 (Έγχρ.) Διάρκεια: 104’
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Κλόε Ζάο με τους Μπράντι Τζάντρο, Τιμ Τζάντρο
Ο Μπρέιντι Μπλάκμπερν είναι ένας 22χρονος καβαλάρης του ροντέο και εκπαιδευτής αλόγων. Η ζωή του θα αλλάξει ριζικά, όταν τραυματιστεί λόγω πτώσης από το άλογό του. Όλοι όσοι εμφανίζονται στην ταινία παίζουν δραματοποιημένες εκδοχές των εαυτών τους, σε μια πραγματική ιστορία για την αναζήτηση της ταυτότητας στην Αμερική του σήμερα. Ένα πανέμορφο, ανθρώπινο δράμα που βραβεύτηκε στο φεστιβάλ Καννών.
23:00 – Μόνο εσένα βλέπω/All I see is you
Δραματικό θρίλερ 2016 (Έγχρ.) Διάρκεια: 110’
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Μάρκ Φόρστερ με τους Μπλέικ Λάιβλι, Τζέισον Κλαρκ, Ντάνι Χιουστον, Άνα Ο’ Ράιλι
Η Τζίνα τυφλώθηκε σε νεαρή ηλικία σε αυτοκινητιστικό ατύχημα. Έχει έναν ευτυχισμένο γάμο με το σύζυγό της Τζέιμς. Η δυναμική της σχέσης τους θα αλλάξει, όταν με μια χειρουργική επέμβαση αποκαθίσταται η όρασή της. Από το σκηνοθέτη του «Χορού των Τεράτων» και του «Ψάχνοντας τη Χώρα του Ποτέ» , ένα ερωτικό μυστήριο για τα όχι και τόσο αθώα ψέματα που κρύβονται μεταξύ δυο συζύγων.

ΠΕΜΠΤΗ 5/7 – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/7 – ΣΑΒΒΑΤΟ 7/7 – ΚΥΡΙΑΚΗ 8/7
21:00 & 23:10
Η Μορφή του Νερού/The Shape of Water
Φαντασίας 2017 (Έγχρ.) Διάρκεια: 119’
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Γκιγιέρμο ντελ Τόρο με τους: Σάλι Χόκινς, Ρίτσαρντ Τζένκινς, Μάικλ Σάνον, Οκτάβια Σπένσερ
Στη δεκαετία του ’60, μια μοναχική καθαρίστρια αναπτύσσει μια ιδιαίτερη σχέση με ένα αμφίβιο πλάσμα που κρατείται αιχμάλωτο σε μια μυστική ερευνητική μονάδα. Η Σάλλυ Χώκινς δίνει μια μοναδική ερμηνεία, σε μια οπτικά εντυπωσιακή αλλά και συναισθηματικά φορτισμένη ιστορία. Απέσπασε 4 Όσκαρ, μεταξύ τους Όσκαρ σκηνοθεσίας και καλύτερης ταινίας, καθώς και χρυσή σφαίρα σκηνοθεσίας.

ΔΕΥΤΕΡΑ 9/7 – ΤΡΙΤΗ 10/7
21:00 & 23:00
Η Κόρη της Απρίλ/April’s Daughter
Kοινωνική 2017 (Έγχρ.) Διάρκεια: 103’
Μεξικάνικη ταινία σε σκηνοθεσία Μισέλ Φράνκο με τους Έμα Σουάρες, Άνα Βαλέρια Μπεκερίλ, Ενρίκε Αρισόν
Σε μια παραθαλάσσια πόλη του Μεξικό, η 17χρονη Βαλέρια είναι έγκυος, αλλά δε θέλει η μητέρα της Απριλ, να το ανακαλύψει. Ένα οικογενειακό δράμα χαρακτήρων , με μετρημένη ,ρεαλιστική ματιά πάνω στο ζήτημα της εφηβικής εγκυμοσύνης. Από το σκηνοθέτη του ‘Μετά τη Λουτσία’.

ΤΕΤΑΡΤΗ 11/7 – ΠΕΜΠΤΗ 12/7
21:00 & 23:00
The Florida Project
Κοινωνική 2017 (Έγχρ.) Διάρκεια: 115’
Αμερικάνικη ταινία σε σκηνοθεσία Σον Μπέικερ με τους: Γουίλεμ Νταφόε, Μπρούκλιν Πρινς, Βαλέρια Κότο
Η εξάχρονη Μούνι ζει με την άνεργη μητέρα της σε ένα μοτέλ κοντά στη Ντίσνευ Γουορλντ. Περνά ανέμελα τις μέρες τις με τους φίλους της,αδιάφορη για την ασχήμια γύρω της. Ένα μαγικά ρεαλιστικό φιλμ, που κινηματογραφεί με απαράμιλλη ομορφιά τη μεγαλύτερη φτώχεια. Μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/7 – ΣΑΒΒΑΤΟ 14/6 – ΚΥΡΙΑΚΗ 15/7
21:00 – Πασχαλίτσα/ Lady bird
Δραματική κομεντί 2017 (Έγχρ.) Διάρκεια:93’ Κ
Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Γκρέτα Γκέργουιγκ με τους: Σέρσια Ρόναν, Τιμοτέ Σαλαμέ, Λόρι Μέτκαλφ, Τρέισι Λετς
Η 17χρονη Κριστίν ζει στην Καλιφόρνια του 2002 και κάνει τη δική της επανάσταση, βάφοντας τα μαλλιά της ροζ και απαιτώντας να τη φωνάζουν Lady Bird. Ένα τρυφερό και διασκεδαστικό πορτρέτο ενηλικίωσης, που αντιμετωπίζει την εφηβεία με αφοπλιστική ειλικρίνεια. Απέσπασε Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ταινίας και Α’γυναικείου ρόλου ( κωμωδία /μιούζικαλ),καθώς και πέντε υποψηφιότητες για όσκαρ.
23:00 – Τρέξε!/Get out
Σάτιρα τρόμου 2017 (Έγχρ.) Διάρκεια:107’ Κ
Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Τζόρνταν Πιλ με τους: Κάθριν Κίνερ, Ντάνιελ Καλούγια, Άλισον Ουίλιαμς
Ένας νεαρός Αφροαμερικάνος γνωρίζει τους γονείς της λευκής κοπέλας του και η νευρικότητα τους τον οδηγεί σε μια σειρά ανησυχητικών ανακαλύψεων. Αστείο και ταυτόχρονα τρομακτικό, το get out δίνει τροφή για σκέψη και σχολιάζει την κοινωνία και τον ρατσισμό με έναν πρωτότυπο, ιδιαίτερο τρόπο. Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 16/7 – ΤΡΙΤΗ 17/7
21:00 & 23:30
Το Τετράγωνο/The Square
Σάτιρα 2017 (Έγχρ.) Διάρκεια: 142’
Σουηδική ταινία, σκηνοθεσία Ρούμπεν Έστλουντ με τους: Ελίζαμπεθ Μος, Ντόμινικ Γουέστ, Κλάενς Μπανγκ
Ο Κρίστιαν είναι επιμελητής ενός μουσείου σύγχρονης τέχνης, και ετοιμάζει μια καινούρια έκθεση στην οποία βασικό έκθεμα είναι ένα τετράγωνο. Από το σκηνοθέτη του επίσης εξαιρετικού «Ανωτέρα Βία», μια κινηματογραφική έκπληξη από τη Σουηδία, που σατιρίζει τις δυτικές ηθικές αξίες και την πολιτική ορθότητα. Χρυσός Φοίνικας στο φεστιβάλ Καννών και υποψηφιότητα για όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας.

ΤΕΤΑΡΤΗ 18/7 – ΠΕΜΠΤΗ 19/7
21:00 & 23:15
Να με φωνάζεις με τ’όνομά σου / Call me by your name
Kοινωνική 2017 (Έγχρ.) Διάρκεια: 130’
Ιταλο-γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Λούκα Γκουαντανίνο με τους: Άρμι Χάμερ, Τιμοτέ Σαλαμέ, Μάικλ Στούλμπαργκ
Ένα ζεστό καλοκαίρι στην Τοσκάνη, η οικογένεια του εφήβου Έλιο φιλοξενεί έναν τελειόφοιτο του καθηγητή πατέρα του. Η πρώτη αγάπη αποδίδεται λυρικά , σε αυτή την πανέμορφη, αισθαντική ταινία, που είναι ταυτόχρονα ρομάντζο και δράμα ενηλικίωσης. Όσκαρ προσαρμοσμένου σεναρίου και 3 ακόμα υποψηφιότητες.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/7 – ΣΑΒΒΑΤΟ 21/7 – ΚΥΡΙΑΚΗ 22/7
21:00 & 23:00
Δεν ήσουν ποτέ εδώ / You were never really here
Δραματικό θρίλερ 2017 (Έγχρ.) Διάρκεια:95’ Κ
Αγγλογαλλική ταινία, σκηνοθεσία Λιν Ράμσεϊ με τους: Γιόακιν Φίνιξ, Εκατερίνα Σαμσόνοφ, Αλεσάντο Νιβόλα, Τζούντιθ Ρόμπερτς
Ένας βετεράνος και πρώην πράκτορας του FBI ,ζει ως μισθοφόρος που διασώζει κορίτσια που έχουν απηχθεί. Η επόμενη δουλειά του είναι η διάσωση της κόρης ενός γερουσιαστή. Ως νέος «Ταξιτζής», ο πρωταγωνιστής και μαζί ο θεατής οδηγούνται σε μια κατάδυση στην κόλαση του trafficking. Ένα εφιαλτικό νέο-γουέστερν, που απέσπασε βραβείο σεναρίου και α’ ανδρικού ρόλου στο Φεστιβάλ Καννών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 23/7 – ΤΡΙΤΗ 24/7 – ΤΕΤΑΡΤΗ 25/7
21:00 – The Post: Απαγορευμένα Μυστικά / The Post
Ιστορική 2018 (Έγχρ.) Διάρκεια: 115′ Κ
Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ με τους: Μέριλ Στριπ, Τομ Χανκς, Τρέισι Λετς, Σάρα Πόλσον, Μπομπ Όντενκερκ
Το 1971, η εκδότρια της «Washington Post» έρχεται σε δίλημμα για το αν θα δημοσιεύσει μια απόρρητη κυβερνητική έκθεση πάνω στον πόλεμο του Βιετνάμ, διακυβεύοντας με τον τρόπο αυτό το μέλλον της εφημερίδας της. Η αληθινή ιστορία των Pentagon Papers υποδειγματικά αποδομένη σε ένα αφηγηματικά συναρπαστικό πολιτικο-δημοσιογραφικό θρίλερ. 6 υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα.
23:00 – Όλα τα λεφτά του κόσμου / All the Money in the World
Βιογραφική 2017 (Έγχρ.) Διάρκεια: 132′ Κ-15
Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ με τους: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Μισέλ Γουίλιαμς, Κρίστοφερ Πλάμερ
Ρώμη, 1973: Όταν ο εγγονός του μεγιστάνα του πετρελαίου Τζον Πολ Γκέτι πέφτει θύμα απαγωγής, ο ίδιος αρνείται να πληρώσει τα λύτρα για την απελευθέρωσή του. Ταυτόχρονα, η νύφη του έρχεται σε σύγκρουση μαζί του, προσπαθόντας να τον μεταπείσει. Η πραγματική ιστορία μιας πρωτοφανούς απαγωγής που θα σας συγκλονίσει. 3 Υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα (σκηνοθεσίας, α΄ γυναικείου και β΄ αντρικού ρόλου).

ΠΕΜΠΤΗ 26/7
21:00 – Εκδήλωση ΚΟΥΒΑ (συνεννόηση με Δήμο)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/7 – ΣΑΒΒΑΤΟ 28/7 – ΚΥΡΙΑΚΗ 29/7
21:00 – The Disaster Artist
Δραματική κομεντί 2017 (Έγχρ.) Διάρκεια: 104′ Κ-15
Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Τζέιμς Φράνκο με τους: Τζέιμς Φράνκο, Ντέιβ Φράνκο, Σεθ Ρόγκεν, Άλισον Μπρι
Ο φιλόδοξος Τόμι Γουάιζο καταφθάνει στο Χόλιγουντ αποφασισμένος να εκπληρώσει το καλλιτεχνικό του όραμα. Πίσω από τις κάμερες της δημιουργίας του «The Room», θα αναπτύξει μια βαθεία φιλία με τον Γκρεγκ Σεστέρο, τον μοναδικό συνεργάτη που πίστεψε σ΄αυτόν. Το χρονικό της δημιουργίας του… «Πολίτη Κέιν των κακών ταινιών» σαν ένας διασκεδαστικός φόρος τιμής στο «όραμα» των δημιουργών του και με μια ασυναγώνιστη ερμηνεία του Τζέιμς Φράνκο, που του χάρισε Χρυσή Σφαίρα.
23:00 – Ένας Ξένος στην Πόλη/Gringo
Κωμική Περιπέτεια 2018 (Έγχρ.) Διάρκεια: 110′ Κ-15
Αμερικανο-αυστραλέζικη ταινία, σκηνοθεσία Νας Έτζερτον με τους: Ντέιβιντ Ογιέλοου, Σαρλίζ Θερόν, Τζόελ Έντγκερτον, Αμάντα Σέιφριντ
Ένας φιλότιμος υπάλληλος μιας φαρμακευτικής εταιρείας, όταν καταλάβει πως τα αφεντικά του σκοπεύουν να τον απολύσουν και πως η γυναίκα του να τον εγκαταλείψει, οργανώνει την ψεύτικη απαγωγή του. Μια κωμική περιπέτεια με έντονες δόσεις μαύρου χιούμορ και εκκεντρικούς χαρακτήρες, που εμπλέκονται σε απίθανες ξεκαρδιστικές καταστάσεις.

ΔΕΥΤΕΡΑ 30/7 – ΤΡΙΤΗ 31/7
21:00 & 23:00
Ζάμα/Zama
Εποχής 2017 (Έγχρ.) Διάρκεια: 115′
Αργεντίνικη ταινία, σκηνοθεσία Λουκρέσια Μαρτέλ με τους: Λόλα Ντουένιας, Ντανιέλ Χιμένεζ Κάτσο, Ντανιέλ Βερονέζε
Στα τέλη του 18ου αιώνα, σε μια απομονωμένη αποικία της Λατινικής Αμερικής, ο Ζάμα, ένας αξιωματικός του Ισπανικού Στέμματος, περιμένει μάταια τη μετάθεσή του. Όσο αυτή καθυστερεί τόσο εκείνος βυθίζεται ολοένα και βαθύτερα στην απομόνωση και την παράνοια. Ένα μαγευτικό, αλλά και αινιγματικό κομψοτέχνιμα της Λουκρέσια Μαρτέλ, βασισμένο στο σπουδαίο μυθιστόρημα του Αντόνιο ντι Μπενεντέτο.

ΤΕΤΑΡΤΗ 1/8 – ΠΕΜΠΤΗ 2/8
21:00 & 23:00
Deadpool 2
Υπερήρωες 2018 (Έγχρ.) Διάρκεια: 108′
Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Ντέιβιντ Λιτς με τους: Ράιαν Ρέινολντς, Μορένα Μπακαρίν, Τζος Μπρόλιν, Μπριάνα Χίλντεμπραντ
Μετά από μια σχεδόν θανάσιμη επίθεση από αγελάδες, ένας παραμορφωμένος ιδιοκτήτης καφετέριας (Γουέιντ Ουίλσον) αγωνίζεται να εκπληρώσει το όνειρό του να γίνει ο πιο καυτός μπάρμαν του Mayberry. Υπάρχει βέβαια ένα μικρό προβληματάκι σε αυτό, καθώς ο Γουέιντ έχει χάσει την αίσθηση της γεύσης. Ενώ προσπαθεί να ξαναβρεί την όρεξη για ζωή – αλλά και μια χρονομηχανή – ο Γουέιντ θα παλέψει με νίντζα, με την ιαπωνική μαφία Γιακούζα και με ένα τσούρμο ερεθισμένα σκυλιά, καθώς ταξιδεύει στον κόσμο για να ανακαλύψει την αξία της οικογένειας, της φιλίας και της γεύσης – ανακαλύπτοντας την όρεξη για περιπέτεια και αποκτώντας την πολυπόθητο τίτλο του Καλύτερου Εραστή στον κόσμο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/8 – ΣΑΒΒΑΤΟ 4/8 – ΚΥΡΙΑΚΗ 5/8
21:00 & 23:15
Mudbound: Δάκρυα στο Μισισιπή / Mudbound
Εποχής 2017 (Έγχρ.) Διάρκεια: 124′ Κ-15
Σκηνοθεσία Ντι Ρις με τους: Γκάρετ Χέντλουντ, Κάρεϊ Μάλιγκαν, Τζέισον Κλαρκ, Τζόναθαν Μπανκς, Ρομπ Μόργκαν, Μέρι Τζ. Μπλάιτζ
Αμερικανικός Νότος, λίγο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο: Ένας λευκός κι ένας έγχρωμος στρατιώτης επιστρέφουν στο αγρόκτημα των οικογενειών τους. Σύντομα θα αναπτύξουν μια πολύ στενή φιλία, που θα προκαλέσει την τοπική κοινωνία. Η Ντι Ρις συνθέτει περίτεχνα τη μεταπολεμική αμερικανική ταυτότητα, καταφέρνοντας να αποφύγει διδακτισμούς του ζητήματος του ρατσισμού και αναδεικνύοντας την παθογένεια του φυλετικού μίσους στον αμερικανικό Νότο ως αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής και της κοινωνικής οργάνωσης της εποχής. Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Χίλαρι Τζόρνταν.

ΔΕΥΤΕΡΑ 6/8 – ΤΡΙΤΗ 7/8
21:00 & 23:00
Ημερολόγιο Φόνων / The Limehouse Golem
Θρίλερ 2017 (Έγχρ.) Διάρκεια: 109′ Κ-18
Aγγλική ταινία, σκηνοθεσία Χουάν Κάρλος Μεδίνα με τους: Μπιλ Νάι, Ολίβια Κουκ, Ντάγκλας Μπουθ, Ντάνιελ Μέις
Μια σειρά αποτρόπαιων φόνων αναστατώνει μια μικρή κοινότητα του Λονδίνου του 1880. Τόσο πολύ, που οι κάτοικοι αρχίζουν να πιστεύουν ότι ένα θρυλικό πλάσμα σκοτεινών εποχών -το μυθικό Γκόλεμ- πρέπει να ευθύνεται γι’αυτούς. Ένας αστυνομικός επιθεωρητής αναλαμβάνει να διαλευκάνει την υπόθεση. Ένα ατμοσφαιρικό γοτθικό θρίλερ, που αναμειγνύει αριστοτεχνικά τρόμο και μυστήριο, με φόντο την πάντα γοητευτική αλλά και απειλητική βικτωριανή εποχή.

ΤΕΤΑΡΤΗ 8/8 – ΠΕΜΠΤΗ 9/8
21:00
Blade Runner
Επιστημονικής Φαντασίας 2017 | Έγχρ. | Διάρκεια: 163΄ Κ-15
Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Ντενί Βιλνέβ με τους: Ράιαν Γκόσλινγκ, Χάρισον Φορντ, Άνα ντε Άρμας, Ρόμπιν Ράιτ, Ντέιβ Μπαουτίστα.
Τριάντα χρόνια μετά τα γεγονότα του πρώτου Blade Runner(1982) ένας νέος blade runner, ο αστυνόμος του Λος Άντζελες Κ, φέρνει στην επιφάνεια ένα κρυμμένο μυστικό για χρόνια, το οποίο έχει προοπτικές να βυθίσει ό,τι απέμεινε από τον πολιτισμό στο χάος. Η ανακάλυψη του Κ τον οδηγεί στην αναζήτηση του Ρικ Ντέκαρντ, ενός παλιού συνάδελφου που έχει χαθεί για 30 χρόνια.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/8 – ΣΑΒΒΑΤΟ 11/8 – ΚΥΡΙΑΚΗ 12/8
21:00 & 23:10
Η Ψυχή και το Σώμα / Testrol es Lelekrol
Σινεφίλ 2017 | Έγχρ. | Διάρκεια: 116′ Κ
Ουγγρική ταινία, σκηνοθεσία Ίλντικο Ενιέντι με τους: Αλεξάντρα Μπόρμπελι, Γκέζα Μόρσανι, Έρβιν Νάγκι.
Δύο εσωστρεφείς άνθρωποι ανακαλύπτουν τυχαία ότι μοιράζονται το ίδιο όνειρο κάθε βράδυ. Αυτό τους παραξενεύει, τους κάνει δύσπιστους, αλλά και τους φοβίζει ταυτόχρονα. Σταδιακά και διστακτικά αποδέχονται αυτό το περίεργο γεγονός και προσπαθούν να αναβιώσουν κατά τη διάρκεια της ημέρας, όλα όσα συμβαίνουν στο κοινό όνειρο τους.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13/8 – ΤΡΙΤΗ 14/8
21:00 & 23:00
Η αποπλάνηση/ The Beguiled
Δραματικό θρίλερ 2017 (Έγχρ.) Διάρκεια: 94′ Κ-15
Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Σοφία Κόπολα με τους: Κόλιν Φάρελ, Νικόλ Κίντμαν, Κίρστεν Ντανστ, Ελ Φάνινγκ
Κατά τη διάρκεια του αμερικανικού εμφυλίου, ένας τραυματισμένος στρατιώτης του Βορά, ο Τζον ΜακΜπάρνεϊ, περιμαζεύεται στα πρόθυρα του θανάτου από μια νεαρή ενός οικοτροφείου θηλέων στον Νότο. Καταφέρνει να τον φέρει ως το κτήριο, όπου αρχικά όλες οι κοπέλες τρομάζουν στη θέα του. Καθώς αρχίζει να αναρρώνει, η μία μετά την άλλη παραδίνονται στη γοητεία του και η ατμόσφαιρα ξεχειλίζει από ζήλια και προδοσία.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15/8 – ΠΕΜΠΤΗ 16/8
21:00 & 23:00
Τζαμάικα / Jamaica
Κωμωδία 2017 | Έγχρ. | Διάρκεια: 97΄ Κ
Ελληνική, σκηνοθεσία Ανδρέας Μορφωνιός με τους: Φάνη Μουρατίδη, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Σπύρο Παπαδόπουλο, Νικολέτα Κοτσαηλίδου
Δύο αδέρφια, ο Άκης, οικογενειάρχης ταξιτζής με πολλά χρέη, και ο Τίμος, μποέμ και γνωστός τηλεπαρουσιαστής, ήταν δεμένοι μεταξύ τους, αλλά απομακρύνθηκαν πριν από χρόνια εξαιτίας μιας παρεξήγησης. Ο θάνατος της μητέρας τους στέκεται αφορμή για να τα ξανασυναντηθούν. Με αφορμή τα χρήματα που χρωστάει ο Άκης στην τράπεζα και κάτω από την ασφυκτική πίεση της γυναίκας του, Πόπης, δέχεται να δουλέψει για τον Τίμο και τα δύο αδέρφια βρίσκονται ξανά μαζί.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/8 – ΣΑΒΒΑΤΟ 18/8 – ΚΥΡΙΑΚΗ 19/8
20:30 & 23:00
Molly`s Game / Molly’s Game
Δραματική 2017 | Έγχρ. | Διάρκεια: 140′ Κ-15
Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Άαρον Σόρκιν με τους: Τζέσικα Τσάστεϊν, Ίντρις Έλμπα, Κέβιν Κόστνερ, Μάικλ Σέρα
Η Μόλι Μπλουμ είναι μια πανέμορφη, νεαρή σκιέρ ολυμπιακής κλάσης, ενώ παράλληλα διευθύνει το τραπέζι πόκερ που ποντάρονται τα πιο πολλά χρήματα παγκοσμίως. Ανάμεσα στους παίκτες υπάρχουν χολιγουντιανές διασημότητες, αστέρια των αθλημάτων, επιχειρηματικοί τιτάνες και, εν αγνοία της, η ρωσική μαφία. Όταν μετά από μια χρυσή δεκαετία εισβάλουν 17 πράκτορες του FBI με αυτόματα όπλα, θα βρεθεί να έχει μοναδική διέξοδο τον δικηγόρο Τσάρλι Τζάφι.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20/8 – ΤΡΙΤΗ 21/8 – ΤΕΤΑΡΤΗ 22/8
20:30 – The Greatest Showman/ The Greatest Showman
Μιούζικαλ 2017 (Έγχρ.) Διάρκεια: 105′ Κ
Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Μάικλ Γκρέισι με τους: Χιου Τζάκμαν, Μισέλ Γουίλιαμς, Ζακ Έφρον, Ζεντάγια
Ο Π.Τ Μπάρουμ ζει στο Κονέκτικατ κατά τις αρχές του 18ου αιώνα και η τύχη δεν φαίνεται να τον θέλει. Αυτό μέχρι τη στιγμή που τα κατάλληλα άτομα εμπλέκονται στη ζωή του, για να καταλήξει στο να διαμορφώσει κάτι το μοναδικό. Θα γίνει αυτός που ανακάλυψε το τσίρκο όπως το ξέρουμε ακόμα σήμερα, με την άμεση επιτυχία του περιοδεύον «Ringling Bros. and Barnum & Bailey Circus» του.
22:30 – Το Φεγγάρι του Δία/ Jupiter`s Moon
Περιπέτεια 2017 (Έγχρ.) Διάρκεια: 123′ Κ
Ουγγρική ταινία, σκηνοθεσία Κορνέλ Μουντρούτσο με τους: Ζόμπορ Γιέγκερ, Μεράμπ Νινίντζε, Μόνικα Μπαλσάι
Ένας Σύρος πρόσφυγας καθώς προσπαθεί να περάσει από τη Σερβία στην Ουγγαρία δέχεται τα πυρά ενός συνοριοφύλακα και, αντί να πέσει νεκρός, αποκτά την ικανότητα να πετά.

ΠΕΜΠΤΗ 23/8 – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/8
20:30 – Φερδινάνδος/Ferdinand
Παιδική ταινία 2017 | Έγχρ. | Διάρκεια: 106′ Κ..
Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Κάρλος Σαλντάνα.
Μεταγλώττιση από τους Μάριο Αθανασίου, Άντρια Ράπτη, Αφροδίτη Αντωνάκη.
Ένας γιγαντιαίος ταύρος με μεγάλη καρδιά αιχμαλωτίζεται, αλλά είναι αποφασισμένος να γυρίσει στην οικογένειά του και έτσι θα οδηγηθεί στη μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής του. Μία ταινία για την αγάπη, φιλία, ευαισθησία, που εναντιώνεται στην ανθρώπινη βαρβαρότητα!
22:30 – Game Night
Μαύρη Κωμωδία 2018 | Έγχρ. | Διάρκεια: 100′ Κ.
Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Τζόναθαν Γκόλντσταϊν, Τζον Φράνσις Ντάλεϊ
με τους: Τζέισον Μπέιτμαν, Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, Κάιλ Τσάντλερ.
Ο Μαξ και η Aνι είναι πιστοί στο εβδομαδιαίο ραντεβού τους για επιτραπέζια παιχνίδια με φίλους. Εκεί ο Μπρουκς ο χαρισματικός αδερφός του Μαξ, τους προσκαλεί να πάρουν μέρος σ’ ένα παιχνίδι μυστηρίου γεμάτο δολοφονίες, κακοποιούς, ομοσπονδιακούς πράκτορες, όπου τα όρια μεταξύ πραγματικότητας και παιχνιδιού δεν είναι τόσο ευδιάκριτα. Οι σεναριογράφοι Τζον Φράνσις Ντάλεϊ και Τζόναθαν Γκολντστάιν, ισορροπούν με δεξιοτεχνία ανάμεσα στην κωμωδία και το θρίλερ, χωρίς ποτέ να κάνουν την ταινία τους παρωδία και εντυπωσιάζουν με ένα είδος μαύρης κωμωδίας που σπάνια βλέπουμε πλέον.

ΣΑΒΒΑΤΟ 25/8 – ΚΥΡΙΑΚΗ 26/8
20:30 – Φερδινάνδος/Ferdinand (βλ.παραπάνω)
22:30 – Ραντεβού Εκεί Ψηλά Au Revoir la-haut / See You up There
Μαύρη Κωμωδία 2017 | Έγχρ. | Διάρκεια: 117′ Κ.
Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Αλμπέρ Ντιποντέλ με τους: Ναΐέλ Περέζ Μπισκαγιάρ, Λοράν Λαφίτ, Νιλς Άρεστρουπ, Αλμπέρ Ντιποντέλ
Νοέμβριος 1918. Στα ερείπια του μακελειού του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, δύο άνδρες που δεν έχουν τίποτα κοινό, είναι αποφασισμένοι να επιβιώσουν όπως μπορούν. Eτσι, ετοιμάζουν μια μνημειώδη απάτη με τις οικογένειες των πενθούντων. Ο Αλμπέρ Ντιποντέλ διασκευάζει το ομότιτλο μυθιστόρημα του Πιέρ Λεμέτρ και κερδίζει πέντε βραβεία Σεζάρ, για μια όμορφη γαλλική ταινία, με πρωτότυπο σενάριο, που περνάει μηνύματα εναντίον του πολέμου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 27/8 – ΤΡΙΤΗ 28/8
20:30 & 22:45
Όταν ο Μαρξ Συνάντησε τον Ένγκελς Le Jeune Karl Marx / The Young Karl Marx
Βιογραφική 2017 | Έγχρ. | Διάρκεια: 118′ Κ.
Γαλλογερμανική ταινία, σκηνοθεσία Ραούλ Πεκ με τους: Άουγκουστ Ντίελ, Στέφαν Κόναρσκε, Βίκι Κριπς
Η ταινία πραγματεύεται την περίοδο από το 1843-1847, τα πρώιμα χρόνια του νεαρού και εξόριστου Καρλ Μαρξ στο Παρίσι, όπου γνωρίζεται με τον φιλόσοφο Φρίντριχ Ενγκελς όπου ξεκινούν μαζί την κοινή τους πορεία και τον αγώνα για την πολυπόθητη ταξική αλλαγή. Η αρχή μιας φιλίας και η γέννηση ιδεών, οι οποίες κατέληξαν να δημιουργήσουν μια νέα τάξη πραγμάτων και τη συγγραφή του Κομμουνιστικού Μανιφέστου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29/8 – ΠΕΜΠΤΗ 30/8
20:30 & 22:30
Ιστορίες Μιας Νύχτας
Κοινωνική 2017 | Έγχρ. | Διάρκεια: 103΄ Κ
Βουλγαρογερμανική ταινία, σκηνοθεσία Στέφαν Κομαντάρεφ με τους Βασίλεφ-Ζουέκα, Ιβάν Μπάρνεφ.
Σε συνάντηση με τον τραπεζίτη του, ένας ιδιοκτήτης-οδηγός ταξί διαπιστώνει ότι θα πρέπει να δωροδοκήσει προκειμένου να λάβει το δάνειο που ζητά. Σε απελπιστική οργή, πυροβολεί τον τραπεζίτη και έπειτα τον εαυτό του. Το συμβάν αυτό προκαλεί μια μεγάλη εθνική συζήτηση σχετικά με το πώς η απελπισία έχει καταβάλει την κοινωνία. Πέντε νυχτερινές διαδρομές περιγράφουν τη Βουλγαρία της κρίσης, της διαφθοράς, της πίστης, της ελπίδας. Επίσημη Συμμετοχή στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα του 70ού Φεστιβάλ Καννών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31/8 – ΣΑΒΒΑΤΟ 1/9 – ΚΥΡΙΑΚΗ 2/9
20:30 – Ξενοδοχείο για Τέρατα 3: Ώρα για Διακοπές/Hotel Transylvania 3: Summer Vacation
Παιδική ταινία ταινία 2018 Έγχρ. | Διάρκεια: 106′ Κ.
Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Τζέντι Ταρτακόφσκι
Η αγαπημένη μας οικογένεια πάει ταξίδι με ένα πολυτελές κρουαζιερόπλοιο για τέρατα. Οι ονειρεμένες διακοπές όμως μετατρέπονται σε εφιάλτη όταν η Μέιβις αντιλαμβάνεται πως ο Ντρακ έχει ερωτευτεί τη μυστηριώδη καπετάνιο, την Έρικα, η οποία κρύβει ένα επικίνδυνο μυστικό που θα μπορούσε να καταστρέψει όλα, μα όλα τα τέρατα. Για τρίτη φορά έρχεται η πιο περίεργη τερατώδης οικογένεια στους κινηματογράφους.
22:30 – Έτσι Είναι η Ζωή/C`est la Vie! / Le Sens de la Fete
Κωμωδία 2017 | Έγχρ. | Διάρκεια: 117′ Κ.
Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Olivier Nakache με τους Jean-Pierre Bacri, Ζαν-Πολ Ρουβ, Ζιλ Λελούς Suzanne Clément, Hélène Vincent
O Μαξ ασχολείται με την τροφοδοσία εδώ και 30 χρόνια και έχει αναλάβει έναν γάμο, σε ένα αρχοντικό του 17ου αιώνα. Ενώ υπάρχουν όλα τα συστατικά για να είναι επιτυχημένο το μυστήριο, σύντομα οι ισορροπίες θα διαταραχθούν και κάθε στιγμή ευτυχίας θα μετατραπεί σε χαοτική καταστροφή. Μια ταινία που χαρακτηρίζεται από ανατροπές και άφθονο γέλιο.

ΔΕΥΤΕΡΑ 3/9 ΤΡΙΤΗ 4/9 ΤΕΤΑΡΤΗ 5/9
20:30 & 22:30
Mamma Mia! Here We Go Again
Μιούζικαλ 2018. Διάρκεια: 120’
Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Ολ Πάρκερ. Πρωταγωνιστούν: Αμάντα Σάιφριντ, Ντόμινικ Κούπερ, Μέριλ Στριπ, Κριστίν Μπαράνσκι, Πιρς Μπρόσναν, Κόλιν Φερθ, Λίλι Τζέιμς. Δέκα χρόνια μετά το πρώτο μιούζικαλ με πρωταγωνίστρια την Μέριλ Στριπ η ταινία επιστρέφει με την Αμάντα Σάιφρεντ σε ενδιαφέρουσα κατάσταση να επιστρέφει στο νησί «Καλοκαίρι». Στο σίκουελ θα δούμε πώς η Ντόνα (Μάριλ Στριπ) έφτασε στο νησί, πώς ερωτεύθηκε τους τρεις άνδρες (Πιρς Μπρόσναν, Κόλιν Φερθ και Στέλαν Σκάρσγκαρντ) και πώς ένας από αυτούς έγινε ο μπαμπάς της κόρης της. Την Στριπ στα νιάτα της υποδύεται η Λίλι Τζέιμς.

ΠΕΜΠΤΗ 6/9 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/9 ΣΑΒΒΑΤΟ 8/9 ΚΥΡΙΑΚΗ 9/9
20:30 – Οι Απίθανοι 2 / Incredibles 2
Παιδική, μεταγλ. 2018. Διάρκεια: 103’
Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Μπραντ Μπερντ, με τους: Χόλι Χάντερ, Κρεγκ Τ. Νέλσον, Σάρα Βόουελ, Χακ Μίλνερ, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον. Η αγαπημένη οικογένεια υπερ-ηρώων είναι και πάλι εδώ στους «Απίθανους 2», ενώ η Έλεν βρίσκεται εκεί έξω με σκοπό να σώσει τον κόσμο, ο Μπομπ μαζί με την Βάιολετ και τον Ντας προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με τις συνθήκες της καθημερινής ζωής στο σπίτι.
22:30 – Η Συμμορία των 8 / Ocean’s 8
Αστυνομική 2018. Διάρκεια: 117’
Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Γκάρι Ρος, με τους: Σάντρα Μπούλοκ, Κέιτ Μπλάνσετ, Αν Χάθαγουεϊ, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Ριάνα, Μίντι Κάλινγκ, Ακουαφίνα, και Σάρα Πόλσον. Η Συμμορία του Ocean επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη, αυτή τη φορά όμως, την ομάδα αποτελούν μόνο γυναίκες, σε μια περιπέτεια γεμάτη φινέτσα, στυλ και τσαχπινιά.

Αφιέρωμα στον Κινηματογράφο της Μέσης Ανατολής

ΔΕΥΤΕΡΑ 10/9 ΤΡΙΤΗ 11/9
20:30 & 22:30
Foxtrot
Δραματική 2017. Διάρκεια: 108’
Ισραηλινή ταινία σε σκηνοθεσία Σάμιουελ Μάοζ, με τους: Λίορ Ασκενάζι, Σάρα Άντλερ, Γιόνατον Σιράι, Σίρα Χάας. Ο Μίκαελ και η Ντάφνα μαθαίνουν ότι ο γιος τους πέθανε ενώ υπηρετούσε την στρατιωτική του θητεία και μπλέκουν σε ένα αδιανόητο μπαράζ ανατροπών το οποίο συναγωνίζεται σε σουρεαλισμό τις στρατιωτικές εμπειρίες του παιδιού τους.

ΤΕΤΑΡΤΗ 12/9 ΠΕΜΠΤΗ 13/9
20:30 – Ο σπόρος / Bugday
Κοινωνική 2018. Διάρκεια: 123’
Τούρκικη ταινία, σκηνοθεσία Σεμίχ Καπλάνογλου, με τους: Χάρι Ντιν Στάντον, Ρον Λίβινγκστον, Τομ Σκέριτ, Ντέιβιντ Λιντς. Δύο άνδρες στο κοντινό, πλην απροσδιόριστο μέλλον. Τι αναζητούν ο καθηγητής γενετικής σπόρων Δρ. Έρολ Έριν και ο επιστήμονας Τζεμίλ Ακμάν, που παράτησε μια λαμπρή καριέρα και ό,τι άλλο ήξερε, σε μια απαγορευμένη ζώνη που ονομάζεται Νεκρή Γη;
22:45 – Τα Μυστικα της Τεχερανης / Tehran Taboo
Αυστρία/Γερμανία 2017. Διάρκεια: 96’
Aμερικανική ταινία (animation), σκηνοθεσία Αλί Σουζαντέ. Δανείζουν τη φωνή τους: Φαρχάντ Αμπαντινετζάντ, Γιασμίνα Αλί, Ροζίτα Ασαντολάχι. Οι δρόμοι τριών γυναικών και ενός νεαρού μουσικού διασταυρώνονται όταν πέφτει η νύχτα στην Τεχεράνη, μια σύγχρονη μητρόπολη όπου το αγοραίο σεξ, τα ναρκωτικά και η διαφθορά συγκαλύπτονται από το αυταρχικό θεοκρατικό καθεστώς.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/9 ΣΑΒΒΑΤΟ 15/9 ΚΥΡΙΑΚΗ 16/9
20:30 & 22:30
Ένας Ακέραιος άνθρωπος / Lerd
Κοινωνική 2017. Διάρκεια: 117’
Ιρανική ταινία, σκηνοθεσία Μοχάμαντ Ρασούλοφ, με τους: Ρεζά Ακχλαγκιράντ, Σουνταμπέχ Μπεϊζαέ, Νασίμ Ασάμπι. Η αρχετυπική μάχη ενός ακέραιου ανθρώπου ενάντια στο διεφθαρμένο σύστημα, εξυψώνεται από τα επιδέξια χέρια του Μοχαμάντ Ρασούλοφ σ’ ένα υποδειγματικό δράμα πάνω στην οδύσσεια ενός ήρωα που αρνείται να κάνει εκπτώσεις στην ηθική και το δίκαιό του.