Ο Γιάννης Κέντρης υποψήφιος Δήμαρχος Χαϊδαρίου – Κάλεσμα ενότητας προς κάθε κεντροδεξιό

Ολόκληρη η ανοιχτή επιστολή

Ο Γιάννης Κέντρης υποψήφιος Δήμαρχος Χαϊδαρίου – Κάλεσμα ενότητας προς κάθε κεντροδεξιό

Με ανοιχτή επιστολή που κυκλοφόρησε ανήμερα της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου , ο γνωστός δημοτικός σύμβουλος , ανακοίνωσε την απόφασή του να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο στο Χαϊδάρι , τονίζοντας ότι θα δώσει την “μάχη” των εκλογών με βάση τις αρχές και τις αξίες της Φιλελεύθερης Δημοκρατικής παράταξης , που αποτελεί την πολιτική και ιδεολογική του ταυτότητα , όπως ο ίδιος αναφέρει στην ανοιχτή του επιστολή.

Ο κ. Κέντρης απευθύνει πρόσκληση ενότητας και αγώνα σε κάθε συναγωνιστή και συναγωνίστρια από την οικογένεια της Φιλελεύθερης Δημοκρατικής μας παράταξης, για να δώσουμε μαζί , συντεταγμένα και με όρους Νίκης την επόμενη Αυτοδιοικητική «μάχη» “.

Ταυτόχρονα καλεί κάθε ανένταχτο συμπολίτη του να συμμετέχει στη συλλογική προσπάθεια , όπως αναφέρει στην εν λόγω επιστολή, προκειμένου να μπει το Χαϊδάρι στον δρόμο της ανάπτυξης και της ποιοτικής προοπτικής.

Η δημοσιοποίηση της υποψηφιότητας του Γιάννη Κέντρη επιβεβαιώνει πλήρως την Athenswest , όταν στις 17 Σεπτεμβρίου έγραφε : Με Κεντροδεξιό Πρόσημο, Νέα Δημοτική Παράταξη Στο Χαϊδάρι – Θέμα Ημερών Η Δημοσιοποίησή Της.

Μάλλον η δημοσιοποίηση της απόφασής του μέσω της ανοιχτής επιστολής του και στον χρόνο που έγινε , δεν ήταν αναμενόμενη για κάποιους που πίστευαν ότι η κεντροδεξιά στο Χαϊδάρι θα αναλωνόταν σε ατέρμονες συζητήσεις σχετικά με τα πρόσωπα , που με τον έναν ή άλλον τρόπο είχαν εκφράσει σιωπηλά την πρόθεσή τους να είναι υποψήφιοι στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Η κίνηση Κέντρη διαθέτει το δικό της ειδικό βάρος , αφού η υποψηφιότητα του είναι σε θέση να απελευθερώσει εκείνες τις κεντροδεξιές κοινωνικές δυνάμεις και τους ψηφοφόρους , δίνοντάς τους την δυνατότητα να επιλέξουν  τον δικό τους κεντροδεξιό υποψήφιο Δήμαρχο.

Ποιος είναι ο Γιάννης Κέντρης

Ο Γιάννης Κέντρης γεννήθηκε στο Χαϊδάρι το 1961 , όπου και κατοικεί , συγκεκριμένα στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου.

  • Φοίτησε στο 1ο Λύκειο Χαϊδαρίου
  • Απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), αποκτώντας μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών , ενώ ανακηρύχθηκε
  • Διδάκτωρ στο τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας στο ίδιο Πανεπιστήμιο
  • Συγγραφέας πέντε(5) έργων : 1. Πολιτική και Εκκλησιαστικά γεγονότα κατά την Ιταλοκρατία,2. Η παιδεία στα Δωδεκάνησα κατά την Ιταλοκρατία,3. Το αποικιακό καθεστώς της Ιταλίας στα Δωδεκάνησα και οι επιδιώξεις του Βατικανού για την Αυτοκεφαλία της Εκκλησίας Δωδεκανήσου,4. Διεθνής εταιρεία για τη συνείδηση του Κρίσνα,5. Εκπαιδευτική πολιτική (Νόμοι μετά το 1945)
  • Μιλάει Ιταλικά και Αγγλικά
  • Είναι τακτικό μέλος του Ιδρύματος Εθνικού και Θρησκευτικού Πολιτισμού που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη
  • Είναι τακτικό μέλος της Εταιρείας Νισυριακών Μελετών που εδρεύει στην Αθήνα
  • Διετέλεσε μέλος του δ.σ. ΚΕΚ ΕΛΤΑ την περίοδο 2008 – 2009 καθώς και του ΟΣΥ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Επαγγελματικά δραστηριοποιήθηκε στην Δημόσια Μέση Εκπαίδευση :

  • Καθηγητής Θεολογίας με 32 χρόνια υπηρεσίας
  • Διετέλεσε Διευθυντής στο 8ο ΓΕΛ Περιστερίου

Πολιτικά είναι ενταγμένος στη Ν.Δ. , ενώ δραστηριοποιείται στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης :

  • Κομματικό μέλος στη ΔΗΜ.Τ.Ο Ν.Δ. Χαϊδαρίου
  • Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Χαϊδαρίου από το 2007 – σήμερα
  • Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Καθαριότητας , Πρασίνου και Περιβάλλοντος από το 2007 έως και το 2013 .

Ο Γιάννης Κέντρης είναι παντρεμένος με την καθηγήτρια Θεολογίας – Διευθύντρια του 10ου ΓΕΛ Περιστερίου Μαρία Καλογερά , με την οποία έχουν αποκτήσει πέντε(5) αγόρια.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανοιχτή επιστολή

Χαϊδαριώτισσες , Χαϊδαριώτες,

Απευθύνομαι σε όλες και όλους σας για να σας κάνω γνωστή την απόφασή μου ότι θα είμαι Υποψήφιος Δήμαρχος Χαϊδαρίου στις επικείμενες δημοτικές εκλογές , τον Μάιο 2019.

Η αγάπη μου για την πόλη που γεννήθηκα και μεγαλώνω μαζί με την σύζυγο και τα πέντε παιδιά μας , το σταθερό ενδιαφέρον μου για το παρόν και το μέλλον του Χαϊδαρίου , η Αυτοδιοικητική μου πορεία και δραστηριότητα και ταυτόχρονα η σημερινή κατάσταση εγκατάλειψης και αδιαφορίας που βιώνει η πόλη μας , λειτούργησαν ως καταλύτες , που σε συνδυασμό με την παρότρυνση και στήριξη πολλών και καλών φίλων και συναγωνιστών , προσμέτρησαν στην τελική μου απόφαση.

Γιατί η φθίνουσα πορεία που καταγράφει καθημερινά η πόλη μας και τα εμφανή πλέον γνωρίσματα της λειτουργικής και αισθητικής της αποσύνθεσης , επιβάλλεται να αναστραφούν.

Η καθαριότητα , το κυκλοφοριακό, το αίσθημα ασφάλειας των Πολιτών, οι κοινωνικές δομές , οι χώροι άθλησης και ψυχαγωγίας , οι νέες και οι νέοι της πόλης μας , η τοπική αγορά και επιχειρηματικότητα , αποτελούν κομβικά ζητήματα που , αντί να απασχολούν την απερχόμενη δημοτική διοίκηση , την αφήνουν παγερά αδιάφορη , ενώ αναδεικνύεται ανίκανη να τα διαχειριστεί , εξαντλώντας όμως την δυναμική της , σε υπερθετικό μάλιστα βαθμό ,στην υπεράσπιση του ιδεολογικού και κομματικού καθήκοντος.

Με αίσθημα ευθύνης και ειλικρίνειας, σας κοιτώ στα μάτια και δηλώνω με παρρησία αλλά και αποφασιστικότητα , ότι θα εργαστώ μαζί με άξιους συμπολίτες μας για να βγάλουμε το Χαϊδάρι από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει . Να θέσουμε τέρμα στην εγκατάλειψη, την περιχαράκωση, σε κομματικού τύπου αντιλήψεις και πρακτικές .

Να δουλέψουμε συντεταγμένα για την Αναγέννηση της πόλης μας .

Να προχωρήσουμε σε μια δημιουργική πορεία ανάπτυξης και προόδου για το Χαϊδάρι.

Αγαπητοί Συμπολίτες ,

Στην μέχρι τώρα πορεία μου, ποτέ δεν απέκρυψα την πολιτική και ιδεολογική μου ταυτότητα.

Ανήκω στη μεγάλη Φιλελεύθερη Δημοκρατική παράταξη που έχει αφήσει ανεξίτηλο το δημιουργικό της αποτύπωμα στη νεώτερη μεταπολιτευτική Ιστορία της Πατρίδας μας και στη βάση αυτών των αρχών και αξιών , θα δώσω την «μάχη» των επικείμενων δημοτικών εκλογών.

Σε όλη την Αυτοδιοικητική μου πορεία και συγκεκριμένα την περίοδο 2007 – 2013 από την θέση του Αντιδημάρχου καθαριότητας και προστασίας του περιβάλλοντος, σταθερή , καθημερινή και ολόπλευρη υπήρξε η δράση μου για ένα Χαϊδάρι καθαρό και όμορφο , φροντίζοντας μαζί με τους εργαζόμενους για την υψηλού επιπέδου λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της πόλης μας .

Σε όλη αυτή την πορεία , δεν ξεχώρισα κανέναν συμπολίτη μου με βάση την πολιτική, ιδεολογική και κομματική του προτίμηση . Τους αντιμετώπισα όλους με σεβασμό , με τα ίδια μέτρα και σταθμά, χωρίς διακρίσεις , κοιτώντας τους στα μάτια, λειτουργώντας με γνώμονα τις ανάγκες τους και το συμφέρον της πόλης.

Αυτό θα συνεχίσω να κάνω.

Φίλες και Φίλοι ,

Με αφορμή αυτή την επικοινωνία μας , απευθύνω πρόσκληση ενότητας και αγώνα σε κάθε συναγωνιστή και συναγωνίστρια από την οικογένεια της Φιλελεύθερης Δημοκρατικής μας παράταξης, για να δώσουμε μαζί , συντεταγμένα και με όρους Νίκης την επόμενη Αυτοδιοικητική «μάχη» .

Ταυτόχρονα , καλώ κάθε ανένταχτο συμπολίτη μου , ανεξάρτητα της πολιτικής και ιδεολογικής του αναφοράς και προέλευσης , να ενώσει τις δυνάμεις του στην συλλογική προσπάθεια για να προχωρήσουμε μαζί , σταθερά και αξιόπιστα στην δημιουργική πορεία για να βάλουμε το Χαϊδάρι στον δρόμο της ανάπτυξης και της ποιοτικής προοπτικής.

Όλοι μαζί Μπορούμε. Κανείς δεν περισσεύει .Για την Αναγέννηση της πόλης μας.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Γιάννης Κέντρης

Υποψήφιος Δήμαρχος Χαϊδαρίου