Με ψυχραιμία απαντά η Συνδικαλιστική Ανατροπή Εργαζομένων Δήμου Χαϊδαρίου στην διοίκηση Σελέκου

Ψύχραιμη είναι η απάντηση της Συνδικαλιστικής Ανατροπής Εργαζομένων Δήμου Χαϊδαρίου στην διοίκηση Σελέκου , με την ανακοίνωση που εξέδωσε και στην οποία θέτει για μια ακόμη φορά το θέμα του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου , ζητώντας την σύσταση Επιτροπής με αρμοδιότητα την σύνταξη του Σχεδίου Ο.Ε.Υ. στην οποία συμμετέχουν οι Διευθυντές όλων των Υπηρεσιών, εκπρόσωπος της Διοίκησης του Δήμου και του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου , ενώ αποφεύγει να απαντήσει στην σκληρή ανακοίνωση-απάντηση του Δήμου, που χαρακτήριζε ως λιβελογράφημα την αρχική ανακοίνωση της συγκεκριμένης συνδικαλιστικής παράταξης .

Ακολουθεί η σχετική απάντηση

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα που η Διοίκηση του Δήμου Χαϊδαρίου «επιτίθεται» στην Συνδικαλιστική Ανατροπή Εργαζομένων Δήμου Χαϊδαρίου.
Εμείς σεβόμενοι τόσο το ρόλο της Διοίκησης (η οποία όμως θα πρέπει να μάθει να «ανέχεται» την κριτική) αλλά πολύ περισσότερο τον δικό μας, θα παραμείνουμε ψύχραιμοι, θα αποφύγουμε τις πολιτικάντικες «κορώνες» τις οποίες έχουν «βαρεθεί και οι πέτρες» και θα παραμείνουμε στην ουσία…
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να χαιρετίσουμε την διαβεβαίωση της Δημοτικής Αρχής προς τους εργαζόμενους ότι θα τηρηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την κατάρτιση του ΟΕΥ μετά από την παρέμβασή μας.
Γνωρίζουν οι πάντες στο Δήμο Χαιδαρίου πως η Διοίκηση του Δήμου προχωρά στην δημιουργία νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας.
Αναφέρει στην ανακοίνωση-απάντηση η Διοίκηση του Δήμου … «είναι αυτονόητο ότι πριν την κατάθεση του νέου σχεδίου για τον ΟΕΥ, θα προηγηθούν συζητήσεις με το σωματείο εργαζομένων και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου, θα εξετασθούν παρατηρήσεις ή προτάσεις, ώστε ο νέος ΟΕΥ να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του Δήμου και των κατοίκων του». Ενημερώνουμε την Διοίκηση του Δήμου πως η πραγματικά συμμετοχική – ανοικτή διαδικασία κατάρτισης Ο.Ε.Υ. δεν είναι αυτή που έχει επιλέξει. Όπως έχει γίνει και σε άλλους Δήμους που δεν επιθυμούν να αιφνιδιάσουν τους εργαζόμενους, η Διοίκηση του Δήμου προχωρά σε σύσταση Επιτροπής με αρμοδιότητα την σύνταξη του Σχεδίου Ο.Ε.Υ. στην οποία συμμετέχουν οι Διευθυντές όλων των Υπηρεσιών, εκπρόσωπος της Διοίκησης του Δήμου και του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου. Το Σχέδιο Ο.Ε.Υ. που θα καταρτίσει η Επιτροπή κατατίθεται στην Διοίκηση του Δήμου και σε όλους τους ενδιαφερόμενους. Η Διοίκηση του Δήμου ωφείλει στην συνέχεια με τις δικές της αιτιολογημένες απόψεις να θέσει σε ανοικτή διαβούλευση το τελικό Σχέδιο Ο.Ε.Υ. Διαδικασία την οποία θα χαιρετίσουμε και θα επικροτήσουμε.
Εντύπωση προκαλεί η αναφορά της Διοίκησης του Δήμου για τον ισχύοντα Ο.Ε.Υ. του Δήμου Χαϊδαρίου τον οποίο κατάρτισε και ψήφισε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Ξεχνά μάλλον πως από τον Σεπτέμβριο του 2014, είναι ΔΙΟΙΚΗΣΗ και είχε την δυνατότητα να τον τροποποιήσει ανά πάσα στιγμή. Η αλήθεια είναι πως 3 χρόνια μετά, αφού χρησιμοποίησε και εφάρμοσε τον ισχύοντα Ο.Ε.Υ. (της Διοίκησης Μαραβέλια) θυμήθηκε πως ήταν απαράδεκτος.
Επισημαίνουμε στην Διοίκηση του Δήμου Χαϊδαρίου πως στο Χαϊδάρι από θέση εξουσίας ασκεί εργοδοσία και όχι συνδικαλισμό και δεν θα πρέπει να «κλωτσά» όταν της ασκούν κριτική. Η Συνδικαλιστική Ανατροπή αποτελεί σήμερα την κυρίαρχη συνδικαλιστική δύναμη στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έχοντας δυναμική και ανεξάρτητη λειτουργία και σχέση εμπιστοσύνης με τους εργαζόμενους. Σε αντίθεση με την Διοίκηση του Δήμου, δηλώνουμε πως οι πάντες (φυσικά και εμείς) πρέπει να κρίνονται. Όχι για τα κομματικά «τσιτάτα» αλλά για τις θέσεις που εκφράζουν και υποστηρίζουν.
Και εάν η Διοίκηση του Δήμου είχε συνηθίσει διαφορετικά καλό είναι να προσαρμοστεί. Γιατί κανείς δεν θα μας φιμώσει, κανείς δεν θα μας απαξιώσει. Άλλωστε δεν το κρύβουμε πως η κριτική και η άποψη των εργαζομένων είναι αυτή που μας καθοδηγεί.
Όσον αφορά στην στήριξη που ζητήσαμε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου τους ενημερώνουμε πως δεν είχαμε καμία πρόθεση «διάσπασης» της Δημοτικής Αρχής αλλά απαντώντας τους και εμείς με μία παροιμία τους λέμε ότι …«Αντί για λαγός βγήκε αρκούδα».
Η Συνδικαλιστική Ανατροπή θα είναι πάντα δίπλα στους εργαζόμενους και απέναντι σε όποιον θέλει να καταπατήσει τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Χαϊδάρι 18 Ιουλίου 2017

 

Απάντηση Συνσικαλιστικής Ανατροπής Εργαζομένων Δήμου Χαϊδαρίου (1)