Ζήτημα για “χαμένα ενοίκια” από δημοτικό αναψυκτήριο στο Χαϊδάρι φέρνει στο προσκήνιο η Πλεύση Ελευθερίας Χαϊδαρίου

Ζήτημα για “χαμένα ενοίκια” από δημοτικό αναψυκτήριο στο Χαϊδάρι φέρνει στο προσκήνιο η Πλεύση Ελευθερίας Χαϊδαρίου , δια του τοπικού της στελέχους κ. Κώστα Βλάχου , ο οποίος με επιστολή του που εστάλη στην ψηφιακή μας έκδοση αναφέρεται στο θέμα του δημοτικού αναψυκτηρίου στον Λόφο του προφήτη Ηλία στο Χαϊδάρι υποστηρίζοντας ότι “ο προηγούμενος εκμισθωτής που είχε την εκμετάλλευση της καφετέριας στον λόφο του Προφήτη Ηλία δεν κατέβαλε το μηνιαίο ενοίκιο ύψους 36.000 ευρώ, με την ανοχή υπαλλήλων αλλά και αιρετών του δήμου Χαϊδαρίου, με αποτέλεσμα η ζημιά για το ελληνικό Δημόσιο να αγγίζει τα 1,2 εκατ. ευρώ.” , για να συνεχίσει στην ίδια επιστολή ότι τα χρήματα έχουν χαθεί οριστικά , όπως χαρακτηριστικά σημειώνει , μιας και η εν λόγω ιδιωτική επιχείρηση που εκμεταλλευόταν το δημοτικό αναψυκτήριο κήρυξε πτώχευση , “Τα συγκεκριμένα χρήματα έχουν χαθεί οριστικά για το δήμο Χαϊδαρίου αφού η εταιρεία (Ε.Π.Ε) που είχε την εκμετάλλευση του συγκεκριμένου καταστήματος κήρυξε πτώχευση και, όπως είναι γνωστό, όταν μία Ε.Π.Ε πτωχεύσει δεν γίνεται βάσει νόμου να διεκδικηθεί το οφειλόμενο ποσό παρά μόνο το κεφάλαιο ίδρυσης της εταιρείας, δηλαδή 5.000 ευρώ στη συγκεκριμένη περίπτωση. Βλέπετε ο επιχειρηματίας είχε φροντίσει από πριν να είναι καλυμμένος ώστε να είναι σίγουρος ότι ποτέ στο μέλλον δεν υπάρχει περίπτωση να πληρώσει το χρωστούμενο χρηματικό ποσό. “, αναφέρει ο κ. Κώστας Βλάχος.

Όπως διαβάζουμε στην επιστολή του κ. Βλάχου , η οποία αποτελεί απάντηση σε επιστολή του Δημοτικού Συμβούλου Χαϊδαρίου κ. Ασπρογέρακα Κώστα, η οποία δημοσιεύτηκε σε τοπικό ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης , το τοπικό στέλεχος της Πλεύσης Ελευθερίας αναφέρεται στο όλο θέμα χαρακτηρίζοντάς το ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο που έχει γίνει ποτέ στο Χαϊδάρι , κάτι που αν μη τι άλλο , πρέπει να διερευνηθεί , αφού αφορά τον τρόπο  διαχείρισης των οικονομικών θεμάτων , αναφορικά με την καταβολή των ενοικίων από την τότε ιδιωτική επιχείρηση που εκμεταλλευόταν το δημοτικό αναψυκτήριο και θέτουν σειρά σοβαρών ερωτημάτων για την διασφάλιση των οικονομικών συμφερόντων του Δήμου Χαϊδαρίου , ερωτήματα που ζητούν ξεκάθαρες απαντήσεις.

Η στήλη παρακολουθεί το θέμα , είναι ανοιχτή να φιλοξενήσει θέσεις , απόψεις και γεγονότα που αφορούν το συγκεκριμένο θέμα .

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου κ. Μιχάλης Σελέκος ,σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του , μας τόνισε ότι το συγκεκριμένο θέμα βρίσκεται στις προτεραιότητες του διαχειριστικού ελέγχου που ήδη διενεργείται στον Δήμο και μετά την ολοκλήρωσή του θα γίνουν οι σχετικές ενημερώσεις .  

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του κ. Κώστα Βλάχου , όπως εστάλη στην Athenswest

“Με αφορμή την επιστολή του Δημοτικού Συμβούλου Χαϊδαρίου κ. Ασπρογέρακα Κώστα, σήμερα 26 – 10 – 2017 προς το ηλεκτρονικό ΜΜΕ «Χαϊδάρι Σήμερα», δεν θα απαντήσω στις αναφορές προς το πρόσωπο μου, αφού αυτό δεν ενδιαφέρει καθόλου τους πολίτες.

Έχω σκοπό να αναφερθώ μόνο στο μεγαλύτερο σκάνδαλο που έχει γίνει ποτέ στο Χαϊδάρι, ώστε να θυμηθούμε ότι ο προηγούμενος εκμισθωτής που είχε την εκμετάλλευση της καφετέριας στον λόφο του Προφήτη Ηλία δεν κατέβαλε το μηνιαίο ενοίκιο ύψους 36.000 ευρώ, με την ανοχή υπαλλήλων αλλά και αιρετών του δήμου Χαϊδαρίου, με αποτέλεσμα η ζημιά για το ελληνικό Δημόσιο να αγγίζει τα 1,2 εκατ. ευρώ.

Τα συγκεκριμένα χρήματα έχουν χαθεί οριστικά για το δήμο Χαϊδαρίου αφού η εταιρεία (Ε.Π.Ε) που είχε την εκμετάλλευση του συγκεκριμένου καταστήματος κήρυξε πτώχευση και, όπως είναι γνωστό, όταν μία Ε.Π.Ε πτωχεύσει δεν γίνεται βάσει νόμου να διεκδικηθεί το οφειλόμενο ποσό παρά μόνο το κεφάλαιο ίδρυσης της εταιρείας, δηλαδή 5.000 ευρώ στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Βλέπετε ο επιχειρηματίας είχε φροντίσει από πριν να είναι καλυμμένος ώστε να είναι σίγουρος ότι ποτέ στο μέλλον δεν υπάρχει περίπτωση να πληρώσει το χρωστούμενο χρηματικό ποσό.

Προς τιμήν του, ο κ. Ασπρογέρακας παραδέχτηκε ότι πράγματι ήταν μέλος της Οκονομικής Επιτροπής εκείνης της περιόδου και μάλιστα ως δημοτικός σύμβουλος της Ελασσόνος αντιπολίτευσης.

Το στέλεχος της Πλεύσης Ελευθερίας Χαϊδαρίου κ. Βλάχος Κώστας

Σε αυτό το σημείο να παρατηρήσουμε ότι η Οικονομική Επιτροπή του κάθε δήμου αποτελείται από εννέα (9) μέλη και έχει την ευθύνη παρακολούθησης και ελέγχου της οικονομικής λειτουργίας του δήμου καθώς επίσης και τον έλεγχο της υλοποίησης του προϋπολογισμού, ενώ υποβάλλει ανά τρίμηνο έκθεση προς το δημοτικό συμβούλιο σχετικά με την κατάσταση των εσόδων και εξόδων του δήμου.

Στην έκθεση αυτή μάλιστα καταχωρούνται και τυχόν παρατηρήσεις της μειοψηφίας. Επιπλέον, η Οικονομική Επιτροπή αποφασίζει για την άσκηση όλων των ενδίκων μέσων κατά αυτών που δεν πληρώνουν τα μισθώματα για κατάστημα που έχει μισθώσει ο δήμος.

Με μεγάλη έκπληξη διαβάζω κατά γράμμα αυτό που αναφέρει ο κ. Ασπρογέρακας στην επιστολή του, ότι δηλαδή έγιναν ταχύτατα όλες οι απαιτούμενες και νόμιμα προβλεπόμενες νομικές ενέργειες από τη νομικό σύμβουλο του δήμου για τη διασφάλιση των συμφερόντων του, αγωγή για καταβολή των οφειλομένων, έξωση, κατάσχεση κ.λ.π.

Πως όμως έχουν γίνει όλα νόμιμα και ταχύτητα και παρα’ όλα αυτά ο δήμος Χαϊδαρίου έχει χάσει οριστικά το τεράστιο ποσό των 1,2 εκατ. ευρώ ίσως μόνο ο εξωγήινος νομικός του Κούλη μπορεί να μας απαντήσει..

Και επειδή πραγματικά θεωρώ τον εαυτό μου ως έναν καλόπιστο συνδημότη, όπως εξάλλου αναφέρει και στην επιστολή του ο κ. Ασπρογέρακας, ας βγάλει ταχύτατα στη δημοσιότητα η Οικονομική Επιτροπή τα έγγραφα εκείνης της τριετίας που αποδεικνύουν όλες εκείνες τις νόμιμες ενέργειες που η ίδια έκανε.

Όχι κ. Ασπρογέρακα, σίγουρα δεν έχω κάποιον δικό μου νόμο (νόμο της «άγριας φύσης» όπως αναφέρετε στην επιστολή σας) ώστε να προτείνω στην Οικονομική Επιτροπή με ποιο τρόπο να διασφαλίσει και να εισπράτει τα οφειλόμενα μισθώματα.

Σαν εγκριτος νομικός που είστε θα μπορούσατε να εφορμόσετε τους νόμους του κράτους, τους νόμους που όλα τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής είχαν υποχρέωση να εφαρμόσουν για να διασφαλίσουν τα συμφέροντα του δήμου μας. Εφόσον ο εκμισθωτής δεν κατέβαλε το ενοίκιο από τον πρώτο κιόλας μήνα, γεγονός γνωστό στην Επιτροπή, γιατί δεν ζητήσατε έξωση του μισθωτή και δικαστική διεκδίκηση των χρημάτων αμέσως αλλά αντίθετα αφήσατε να περάσουν τρία ολόκληρα χρόνια και το ποσό να φτάσει στο τεράστιο νούμερο των 1,2 εκατ. ευρώ χωρίς τις προσαυξήσεις;;

Πρέπει επιτέλους όλα τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής εκείνης της χρονικής περιόδου να βγουν στην επιφάνεια, όπως έκανε και ο κ. Ασπρογέρακας, και να ενημερώσουν τους πολίτες με διαφάνεια αν όντως εκτελέστηκαν όλεs εκείνες οι νόμιμες ενέργειες που βάσει νόμου πρέπει να γίνονται ώστε να διασφαλίζονται τα συμφέροντα των πολιτών του Χαϊδαρίου.
Θα περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον.

 

Πλεύση Ελευθερίας Χαϊδαρίου”