Όχι λέει ο Δήμος Χαϊδαρίου στην μεταφορά των ταμειακών του διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος

Όχι λέει ο Δήμος Χαϊδαρίου στην μεταφορά των ταμειακών του διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος, σύμφωνα με απόφαση του δημοτικού του συμβουλίου.

Στο σχετικό δελτίο τύπου αναφέρεται :

Με έγγραφο που απέστειλε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, η κυβέρνηση απαιτεί τη μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων-αποθεματικών των δημόσιων οργανισμών, ανάμεσα τους και των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Πρόκειται για την ίδια απαράδεκτη πράξη νομοθετικού περιεχομένου που κατέθεσε η κυβέρνηση και το 2015, που και τότε το Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου, είχε πάρει απόφαση να μην παραδώσει τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου.

Το επιχείρημα που επιδιώκει να παρουσιάσει η κυβέρνηση σχετικά με τους όρους του δανεισμού είναι προσχηματικό και υποκριτικό. Είναι η ίδια κυβέρνηση που στήριξε με νύχια και με δόντια με εκατομμύρια από τις τσέπες του ελληνικού λαού το τραπεζικό σύστημα.

Είναι η ίδια κυβέρνηση που έφτασε την χρηματοδότηση των ΟΤΑ στα χαμηλότερα επίπεδα που υπήρξε ποτέ πριν και μετά την κρίση.

Μάλιστα το θέμα επανέρχεται εν μέσω απειλών και εκβιασμού της κυβέρνησης για ενδεχόμενες κυρώσεις στους δημάρχους, διακοπή χρηματοδότησης κ.ά. Πρόκειται για καθαρά προκλητική ενέργεια.

Τα χρήματα αυτά προέρχονται από το λαό του Χαϊδαρίου και σε αυτόν πρέπει να επιστρέφουν με κάθε τρόπο. Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας δεν θα επιτρέψει για κανένα λόγο να μεταφερθεί ούτε ένα ευρώ από τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδος και στους δανειστές. 

Σε συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία ότι: «…δεν θα επιτρέψει για κανένα λόγο να μεταφερθεί ούτε ένα ευρώ από τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδος και στους δανειστές.

Τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων αφορούν χρήματα που πρέπει να κατευθυνθούν σε απολύτως απαραίτητες δράσεις για την ανακούφιση της ελληνικής λαϊκής οικογένειας, για έργα που ανταποκρίνονται στις προτεραιότητες και τις ανάγκες της. 

Με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησης επιδιώκεται να στηθεί άλλος ένας ελεγκτικός μηχανισμός που θα εγκρίνει ή μη την εκταμίευση των ποσών αυτών ανάλογα με τους στόχους των μνημονίων και την πορεία των αξιολογήσεων.
Τα χρήματα αυτά προέρχονται από το λαό του Χαϊδαρίου και σε αυτόν πρέπει να επιστρέφουν με κάθε τρόπο.»