Όχι σε εισιτήριο εισόδου στον Διομήδειο κήπο – Αντιδράσεις και ψήφισμα από τον Δήμο Χαϊδαρίου

Όχι σε εισιτήριο εισόδου στον Διομήδειο κήπο , είναι η αταλάντευτη θέση του Δήμου Χαϊδαρίου , στα διοικητικά όρια του οποίου βρίσκεται ο εν λόγω χώρος .

Ήδη έχουν εκφραστεί οι πρώτες αντιδράσεις στη διαφαινόμενη πρόθεση του Πανεπιστημίου Αθηνών να βάλει εισιτήριο για την είσοδο στο Διομήδειο Βοτανικό Κήπο .

“Ο Διομήδειος Βοτανικός Κήπος αποτελεί ένα πολύ σημαντικό για την πόλη μας και την ευρύτερη περιοχή χώρο πρασίνου και περιπάτου, τον οποίο επισκέπτονται καθημερινά εκατοντάδες οικογένειες. Η αξία του Διομήδειου Κήπου αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο μέσα στις συνθήκες της πανδημίας, που οι πολίτες αναζητούν μια διέξοδο για περπάτημα στη φύση μακριά από συνθήκες συνωστισμού.”, τονίζει ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Βαγγέλης Ντηνιακός , ενώ το δημοτικό συμβούλιο κατόπιν συζήτησης του θέματος εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ακολουθεί το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίζει ότι:

Ο Διομήδειος Βοτανικός Κήπος αποτελεί ένα πολύ σημαντικό για την πόλη μας και την ευρύτερη περιοχή χώρο πρασίνου και περιπάτου, τον οποίο επισκέπτονται καθημερινά εκατοντάδες οικογένειες. Η αξία του Διομήδειου Κήπου αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο μέσα στις συνθήκες της πανδημίας, που οι πολίτες αναζητούν μια διέξοδο για περπάτημα στη φύση μακριά από συνθήκες συνωστισμού.

Το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την πλήρη αντίθεση του με ενέργειες επιβολής αντιτίμου εισόδου στον Διομήδειο Βοτανικό Κήπο. Κάτι τέτοιο θα έκανε δυσχερή την επίσκεψη οικογενειών στον Κήπο σε καθημερινή ή συχνή βάση και θα ακύρωνε την κατοχυρωμένη λειτουργία του ως δημόσιο και κοινό αγαθό.

Το Δημοτικό Συμβούλιο εξουσιοδοτεί τον Δήμαρχο να πραγματοποιήσει όλες τις αναγκαίες ενέργειες , περιλαμβανομένων μαζικών κινητοποιήσεων, για την προάσπιση της ελεύθερης εισόδου των πολιτών στον Διομήδειο Κήπο.