Για “εξουσία της καρέκλας” κατηγορεί η Συνδικαλιστική Ανατροπή, τη ΔΑΣ ΟΤΑ – Βολές εναντίον και της ΑΠΣ (ΑΣΚ ΟΤΑ)

Για “εξουσία της καρέκλας” κατηγορεί η Συνδικαλιστική Ανατροπή στο Χαϊδάρι την παράταξη ΔΑΣ ΟΤΑ  , με αφορμή τον τρόπο διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη δ.σ. στο σωματείο των εργαζομένων του Δήμου Χαϊδαρίου.

“Οι εκλογές αυτές χαρακτηρίστηκαν από σωρεία αντικαταστατικών διαδικασιών με μόνο κριτήριο το «διευθυντικό δικαίωμα» που καταχρηστικά εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το απερχόμενο Προεδρείο του Συλλόγου και ιδιαίτερα η Δ.Α.Σ.- Ο.Τ.Α. αποδεικνύοντας πως στην πράξη η «εξουσία της καρέκλας» και όχι οι συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες, καθόρισαν το αποτέλεσμα.”, είναι το χαρακτηριστικό απόσπασμα από την ανακοίνωση που εξέδωσε η Συνδικαλιστική Ανατροπή Χαϊδαρίου και διένειμε στα ΜΜΕ .

Όμως από το στόχαστρο της δεν ξέφυγε και η παράταξη της ΑΠΣ (ΑΣΚ ΟΤΑ) για την οποία στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται μεταξύ άλλων : “Ύστερα από το αρκετά δυσάρεστο αποτέλεσμα για την παράταξης ΑΠΣ(ΑΣΚ- κ. Σταυρίδη) σε σχετική της ανακοίνωση που εξέδωσε καταγγέλλει ότι «…οι εκλογές κρίθηκαν από την δύναμη και την επιβολή του “δικαιώματος του εργοδότη” (βλέπε σημερινή Διοίκηση του Δήμου), που άσκησε ξεκάθαρα την επιρροή της υπέρ των υποψηφίων της ΔΑΣ. Που έταξε, που πλαγιοκόπησε, που “έκανε συστάσεις και υποδείξεις”». Δυστυχώς όμως επισημαίνουμε κατόπιν εορτής αφού πριν από τις εκλογές συνεργάστηκε απόλυτα με την ΔΑΣ ευελπιστώντας σε … καλύτερες μέρες!!! Καταγγελίες που ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα αλλά που προεκλογικά μόνο η Συνδικαλιστική Ανατροπή τόλμησε να ξεστομίσει.”

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους Συναδέλφους και τις Συναδέλφισσες που παρά τις αντιξοότατες συνθήκες που επικράτησαν όλο αυτό το διάστημα πριν αλλά και κατά τη διάρκεια των εκλογών του Συλλόγου, είχατε το θάρρος της άποψής σας και μας τιμήσετε με την ψήφο σας.

Οι εκλογές αυτές χαρακτηρίστηκαν από σωρεία αντικαταστατικών διαδικασιών με μόνο κριτήριο το «διευθυντικό δικαίωμα» που καταχρηστικά εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το απερχόμενο Προεδρείο του Συλλόγου και ιδιαίτερα η Δ.Α.Σ.- Ο.Τ.Α. αποδεικνύοντας πως στην πράξη η «εξουσία της καρέκλας» και όχι οι συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες, καθόρισαν το αποτέλεσμα.

Σταθεροί στις απόψεις μας πριν τις εκλογές αλλά και τώρα, δηλώνουμε πως δεν θα νομιμοποιήσουμε αυτήν την νοοτροπία συναινώντας ή κάνοντας την οποιαδήποτε ευκαιριακή συμμαχία με στοχοθεσίες ή συνδικαλιστικές άδειες!!! Μετά και από δική σας ΑΠΑΙΤΗΣΗ αλλά και από τις δικές μας ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ, είμαστε υποχρεωμένοι προστατεύσουμε τους κοινούς κανόνες λειτουργίας που ορίζει το Καταστατικό του Συλλόγου και που μόνο η Καταστατική Συνέλευση μπορεί να τροποποιήσει. Και αυτό θα πράξουμε!!!

Από την πρώτη όμως κιόλας ημέρα χρήσιμο είναι οι εργαζόμενοι να βγάζουν συμπεράσματα. Ύστερα από το αρκετά δυσάρεστο αποτέλεσμα για την παράταξης ΑΠΣ(ΑΣΚ- κ. Σταυρίδη) σε σχετική της ανακοίνωση που εξέδωσε καταγγέλλει ότι «…οι εκλογές κρίθηκαν από την δύναμη και την επιβολή του “δικαιώματος του εργοδότη” (βλέπε σημερινή Διοίκηση του Δήμου), που άσκησε ξεκάθαρα την επιρροή της υπέρ των υποψηφίων της ΔΑΣ. Που έταξε, που πλαγιοκόπησε, που “έκανε συστάσεις και υποδείξεις”». Δυστυχώς όμως επισημαίνουμε κατόπιν εορτής αφού πριν από τις εκλογές συνεργάστηκε απόλυτα με την ΔΑΣ ευελπιστώντας σε … καλύτερες μέρες!!! Καταγγελίες που ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα αλλά που προεκλογικά μόνο η Συνδικαλιστική Ανατροπή τόλμησε να ξεστομίσει.

Μας μέμφεται μάλιστα στη σχετική ανακοίνωση η παράταξη της ΑΠΣ (ΑΣΚ ΟΤΑ) πως στελέχη της Συνδικαλιστικής Ανατροπής όπως ο Νίκος Τράκας και ο Γιάννης Τσούνης μας συμπαραστάθηκαν. Εμείς ποτέ δεν κρύψαμε ότι είμαστε Συνδικαλιστική Ανατροπή. Η μισή αλήθεια φυσικά είναι πολλές φορές χειρότερη από το ψέμα αφού δεν αναφέρουν πως παρών ήταν σύσσωμη η ηγεσία της ΔΑΣ ΟΤΑ από την Ομοσπονδία καθώς και στέλεχος της ΑΣΚ ΟΤΑ από την ΑΔΕΔΥ. Τέλος όμως να επισημάνουμε πως δεν είναι κακό να σε στηρίζουν οι συνεργάτες σου αλλά προεκλογικά κ. Σταυρίδη να περιοδεύεις στα γραφεία του Δημαρχείου συνοδευόμενος από Επικεφαλείς Παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου-κομματικά προσκείμενους, στην προσπάθεια να αλιεύσεις ψήφους. Γεγονός απόλυτα κατακριτέο αφού όχι μόνο αποτελεί κίνηση «χειραγώγησης των εργαζομένων» αλλά κομματικοποιεί με απροκάλυπτο τρόπο το Σύλλογο.

Τα ευτράπελα όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Στις 23 Μαρτίου έγινε Δ.Σ. για την συγκρότηση του Προεδρείου του Συλλόγου Εργαζομένων. Η πρόταση της ΔΑΣ ήταν οι θέσεις να κατανεμηθούν ως εξής:
1) Πρόεδρος – ΔΑΣ 2) Αντιπρόεδρος – Συνδικαλιστική Ανατροπή 3) Γεν. Γραμματέας – ΔΑΣ 4) Ταμίας – ΔΑΣ 5) Αναπληρωτής Γεν. Γραμματέας – ΑΠΣ (ΑΣΚ ΟΤΑ).

Η Συνδικαλιστική Ανατροπή με συνέπεια λόγων και έργων απέρριψε την πρόταση της ΔΑΣ δηλώνοντας πως δεν διεκδικεί θέσεις και δεν νομιμοποιεί την διαδικασία σε αναμονή των εξελίξεων.

Εντυπωσιαστήκαμε όμως όταν ο κ. Σταυρίδης της ΑΠΣ (ΑΣΚ) διαφώνησε με αυτή την πρόταση τονίζοντας ότι δεν περίμενε η ΔΑΣ να τον αφήσει έξω από τις θέσεις που «…δικαιούνται συνδικαλιστική άδεια, διότι αυτός και η παράταξή του στήριξαν και με το παραπάνω τους κοινούς αγώνες που έκαναν με την ΔΑΣ για να ψηφίσουν οι συμβασιούχοι αν και αυτό ήταν αντικαταστατικό»!!!

Τελικά μετά την μη αποδοχή θέσεων από την Συνδικαλιστική Ανατροπή και την πρόταση της ΑΠΣ (ΑΣΚ), οι θέσεις διαμορφώθηκαν ως εξής με ψηφοφορία 5 υπέρ και 2 λευκά της Συνδικαλιστικής Ανατροπής:
1) Πρόεδρος- ΔΑΣ 2) Αντιπρόεδρος -ΔΑΣ 3) Γεν. Γραμματέας – ΑΠΣ (ΑΣΚ) 4) Αναπληρωτής Γεν. Γραμματέας – ΔΑΣ 5) Ταμίας – ΔΑΣ

Η ΑΠΣ(ΑΣΚ) επίσης, διεκδικητική (για τον εαυτό της) από την πρώτη ημέρα, ζήτησε ο κ. Σταυρίδης να παραστεί ως παρατηρητής (αφού δεν εκλέχθηκε) στο Συνέδριο της Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α. με έξοδα του Συλλόγου Εργαζομένων.

Η Συνδικαλιστική Ανατροπή τόνισε πως μέλη της καθώς και άλλοι εργαζόμενοι έχουν εκφράσει το ίδιο αίτημα, να παραστούν και αυτοί στο Συνέδριο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ως παρατηρητές με έξοδα του Συλλόγου Εργαζομένων αλλά τους απέτρεψε διότι τα χρήματα των εργαζομένων είναι για άλλους σοβαρότερους σκοπούς. Επίσης τόνισε πως δεν μπορούν να γίνονται διαχωρισμοί επιμένοντας από θέση αρχής πως είτε δεν θα πρέπει να πάει κανείς ή να έχουν το ίδιο δικαίωμα και οι άλλοι συνάδελφοι.

Η πρόταση της Συνδικαλιστικής Ανατροπής δεν έγινε δεκτή και αποφασίστηκε με 5 υπέρ (ΔΑΣ-ΑΠΣ) και 2 λευκά της Συνδικαλιστικής Ανατροπής να γίνει δεκτή η πρόταση της ΑΠΣ(ΑΣΚ)ώστε ο κ. Σταυρίδης με έξοδα του Συλλόγου να συμμετέχει στο Συνέδριο.

Τα συμπεράσματα δικά σας. Θα συνεχίσουμε στο μέλλον ξεκάθαρα και με θέσεις αρχής να αντιμετωπίζουμε όλα τα ζητήματα. Διεκδικώντας όχι για εμάς αλλά για τους εργαζόμενους. Και αυτοί θα μας κρίνουν όλους!!!

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΣΕ PDF