Ο Δήμος Χαϊδαρίου τίμησε την θυσία των 200 της Πρωτομαγιάς του 44

Ο Δήμος Χαϊδαρίου τίμησε την θυσία των 200 της Πρωτομαγιάς του 44, σε μια “κλειστή” εκδήλωση λόγω των περιοριστικών μέτρων που επιβάλλει η πραγματικότητα του κορωνοϊού.

Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τους 200 Ακροναυπλιώτες κρατούμενους του Στρατοπέδου Χαϊδαρίου που εκτελέστηκαν την Πρωτομαγιά του 1944 στην Καισαριανή πραγματοποίησε στις 9 Μαΐου στις 6 το απόγευμα ο Δήμος Χαϊδαρίου.

Η μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής μας Αντίστασης τιμήθηκε, όπως κάθε χρόνο, στον Ιστορικό Τόπο του Μπλοκ 15 που αποτελούσε την πτέρυγα των μελλοθανάτων. Λόγω των μέτρων περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού, από την διοίκηση του Στρατοπέδου δόθηκε άδεια για την συμμετοχή μόνον 10 ατόμων.

Η διαδικασία ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες. Ακολούθησαν οι ομιλίες του Δημάρχου Χαϊδαρίου Βαγγέλη Ντηνιακού και του Δημάρχου Καισαριανής Χρήστου Βοσκόπουλου, στη συνέχεια το προσκλητήριο νεκρών και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κατάθεση στεφάνων.

Παρευρέθησαν οι Μιχάλης Σελέκος, Γιάννης Αλεξόπουλος, Θόδωρος Σπηλιόπουλος, Κώστας Ασπρογέρακας και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μάνος Πετούσης.

Επίσης, σήμερα Σάββατο το πρωί, ο Δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός παρευρέθη και κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του Δήμου Χαϊδαρίου στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Δήμο Καισαριανής στον χώρο εκτέλεσης των 200, το Σκοπευτήριο Καισαριανής.