Επιτυχημένο το πρώτο δημόσιο”ραντεβού” του Αποστόλη Θεοφίλη με την κοινωνία του Χαϊδαρίου

Επιτυχημένο κρίνεται κατά γενική ομολογία , το πρώτο δημόσιο”ραντεβού” του Αποστόλη Θεοφίλη με την κοινωνία του Χαϊδαρίου  , στην εκδήλωση που πραγματοποίησε η δημοτική κίνηση “Συνεργασία Πολιτών Χαϊδαρίου” , της οποίας είναι επικεφαλής , την Δευτέρα 10 Ιουλίου το απόγευμα στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου.

 

 

Ο επικεφαλής της “Συνεργασία Πολιτών Χαϊδαρίου” κ. Αποστόλης Θεοφίλης

Μεγάλη υπήρξε η ανταπόκριση των Πολιτών στην πρόσκληση της εν λόγω δημοτικής κίνησης και του ιδίου του κ. Θεοφίλη , αφού 300 περίπου Χαϊδαριώτισσες και Χαϊδαριώτες έδωσαν το παρόν , εκφράζοντας την στήριξή τους στο πρόσωπο του επικεφαλής και της προσπάθειας που έχει αναλάβει με τους συνεργάτες του για την συγκρότηση ενός δημοτικού σχήματος , με πολυσυλλεκτικά χαρακτηριστικά που θα αγκαλιάζει όσο το δυνατόν περισσότερους Πολίτες , ανεξάρτητα από τις πολιτικές και κομματικές ταυτότητες του καθένα και των ιδεολογικών τους καταβολών, όπως ο ίδιος υπογράμμισε στην έναρξη της συζήτησης.

Η εκδήλωση – συζήτηση με θέμα “Χωρίς Ατζέντα , συζητάμε για την πόλη μας – Τα προβλήματα και τις προοπτικές της”, ήταν ουσιαστικά ένας διάλογος με τους Πολίτες , χωρίς εισήγηση εκ μέρους του επικεφαλής , αλλά επικεντρωμένη στο να μιλήσουν οι παρευρισκόμενοι , θέτοντας ερωτήματα , εκφράζοντας θέσεις και απόψεις για όσα τους απασχολούν στην πόλη τους , αλλά και προτάσεις που κατά την άποψή τους θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του Χαϊδαρίου .

Η όλη συζήτηση , διεξήχθη με χαρακτηριστικά άμεσης Δημοκρατίας και είναι γεγονός ότι υπήρξε έντονος προβληματισμός , σχεδόν από όλες και όλους που έλαβαν τον λόγο , συμβάλλοντας σε μια υψηλού επιπέδου δημοκρατική συζήτηση , ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος ανάμεσα στους πολίτες και τον επικεφαλής Αποστόλη Θεοφίλη .

Τα θέματα που κυριάρχησαν , μέσα από τις ερωτήσεις και από τις τοποθετήσεις των συμμετεχόντων ήταν η καθαριότητα στην πόλη , η αντιπλημμυρική θωράκιση του Χαϊδαρίου και γενικότερα οι υποδομές , το περιβάλλον και το πράσινο , η συμμετοχή των Πολιτών στις διαδικασίες λήψης των αποφάσεων καθώς και ζητήματα κοινωνικής πολιτικής .

Στην αρχή της εκδήλωσης , ζήτησε τον λόγο , η κυρία Άννα Παπαγεωργίου-Σωτηροπούλου , η οποία κατά την διάρκεια της σύντομης τοποθέτησής της , ανακοίνωσε και επισήμως την προσχώρησή της στην δημοτική κίνηση “Συνεργασία Πολιτών Χαϊδαρίου”.

Υποστηρίξεις στο πρόσωπο του Αποστόλη Θεοφίλη

Την δημόσια υποστήριξή της στο πρόσωπο του Αποστόλη Θεοφίλη και της Δημοτικής Κίνησης “Συνεργασία Πολιτών Χαϊδαρίου” εξέφρασε το στέλεχος της κεντρικής διοίκησης της ΝΔ , η γνωστή Χαϊδαριώτισσα , Αναπληρώτρια Γραμματέας Οργανωτικού Βορείου και Νοτίου Αιγαίου της ΝΔ , κυρία Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ,το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ , πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ στην Β εκλογική περιφέρεια Αθηνών Σάκης Ιωαννίδης , ο οποίος εξήρε την πρωτοβουλία του Αποστόλη Θεοφίλη και των συνεργατών του , δηλώνοντας ότι θα βρίσκεται στο πλευρό τους όποτε του ζητηθεί .

Ακόμη , ο γνωστός Χαϊδαριώτης γιατρός και υποψήφιος Βουλευτής στην Β Αθηνών με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης  Γιάννης Κούτρας , δήλωσε δημόσια την στήριξή του στον Αποστόλη Θεοφίλη και την “Συνεργασία Πολιτών Χαϊδαρίου”

Αξίζει να σημειωθεί ότι την πλέον εγκάρδια υποστήριξη εξέφρασαν όσες και όσοι ανταποκρίθηκαν στο πρώτο κάλεσμα του κ. Θεοφίλη , ενώ εκείνος τους ευχαρίστησε , υπογραμμίζοντας ότι θα κάνει ότι “περνάει” από το χέρι του για να τιμήσει την εμπιστοσύνη τους .

Η ανοιχτή αυτή συζήτηση διήρκεσε λίγο παρά πάνω από δυο ώρες και συντόνισε ένας δικός μας άνθρωπος , ο δημοσιογράφος , Διευθυντής των ψηφιακών εκδόσεων , aftodioikisinews και Athenswest .