Ρόμπολα Σοφία : «Δεν υπάρχει ‘’ εκλεκτός’’ , ούτε χρίσμα της ΝΔ για υποψήφιο Δήμαρχο στο Χαϊδάρι»

«Δεν υπάρχει ‘’ εκλεκτός’’ , ούτε χρίσμα της ΝΔ για υποψήφιο Δήμαρχο στο Χαϊδάρι» , τονίζει η υποψήφια Πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ Χαϊδαρίου Ρόμπολα Σοφία σε συνέντευξή της στην Athenswest.

Η Σοφία Ρόμπολα με την Ντόρα Μπακογιάννη

Υποστηρίζει ότι η διαδικασία εκλογής των νέων διοικήσεων στις ΔΗΜΤΟ & ΝΟΔΕ θα φέρει κλίμα ανανέωσης , ενώ πιστεύει ότι οι επόμενες δημοτικές εκλογές θα γίνουν με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ακολουθεί η συνέντευξη

Athenswest : Ποια είναι τα κριτήρια βάσει των οποίων επιλέξατε να είσθε μέλος της Νέας Δημοκρατίας, και γιατί θέτετε υποψηφιότητα για Πρόεδρος της Τοπικής της Νέας Δημοκρατίας στο Χαϊδάρι ;

Με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη

Ρόμπολα Σοφία : Η ηγεσία της ΝΔ αποφάσισε να γίνουν εκλογές στις λεγόμενες «τοπικές & νομαρχιακές», πλέον ΔΗΜΤΟ & ΝΟΔΕ, στις 13 Μαΐου .

Η διαδικασία είναι πλέον πιο «ανοιχτή» στην κοινωνία , δίνοντας την δυνατότητα στο οποιοδήποτε μέλος , ακόμη και σε εκείνο με πρόσφατη εγγραφή , να εκλεγεί Πρόεδρος.

Παλαιότερα υπήρχε ο εκλεκτός, δημοκρατικά ψηφιζόταν μια μοναδική υποψηφιότητα και στην ουσία η τοπική ήταν όργανο της ηγεσίας.

Πιστεύω τελικά, ότι αυτή η πολύ-συμμετοχική διαδικασία θα είναι επίπονη, αλλά θα προκαλέσει αλλαγές μετεξέλιξης των τοπικών, θα αναδειχθούν νέα  πρόσωπα που θα ενώσουν και δεν θα διχάσουν . Θεωρώ ότι ενισχύεται η δυνατότητα για ένα κλίμα ανανέωσης .

Όσο αφορά τα κριτήρια επιλογής μου , που με ρωτήσατε , θα έλεγα ότι είναι πολύ συγκεκριμένα. Πιστεύω στην ΝΔ και ιδιαίτερα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, πιστεύω στις κόρες μου και θέλω να τις κοιτάω κατάματα για τις επιλογές μου.

Με τον Πολιτευτή της ΝΔ , πρώην Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Σάκη Ιωαννίδη

 

Athenswest : Ποια είναι η θέση της Νέας Δημοκρατίας για τις δημοτικές εκλογές του 2019 στο Δήμο Χαϊδαρίου ; Σας το ρωτάμε διότι  υπάρχουν υποψήφιοι  που υποστηρίζουν με τον έναν ή άλλο τρόπο ότι είναι οι «εκλεκτοί» του κόμματος, ότι έχουν πάρει το χρίσμα , σιωπηρά , θα μπορούσε να πει κάποιος

Ρόμπολα Σοφία : Είναι αλήθεια ότι και στα δικά μου αυτιά έχουν έρθει πληροφορίες ότι υπάρχουν υποψήφιοι που «διαρρέουν» ότι έχουν πάρει χρίσμα, ή έχουν «κλειδώσει» τη στήριξη στο πρόσωπό τους από το κόμμα για τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Μία τέτοια κουβέντα είναι πολύ άκαιρη να γίνεται 1 χρόνο πριν τις δημοτικές εκλογές.

Προτεραιότητα αυτή τη στιγμή για τη Νέα Δημοκρατία είναι να απαλλάξει τον τόπο από μία καταστροφική κυβέρνηση του ψέματος, της υπερβολής, της κοινωνικής αναλγησίας, της φορο-λαίλαπας, που το μόνο έχει ως σκοπό είναι να συντηρεί έναν κομματικό κρατικό στρατό στις πλάτες του Έλληνα φορολογούμενου.

Θα ήθελα, λοιπόν, να τονίσω ότι δεν υπάρχει ούτε «εκλεκτός» ούτε εν δυνάμει «εκλεκτός» , ούτε χρίσμα ούτε κάτι που να το προκαθορίζει και να το προσωποποιεί.

Όταν θα έρθει η κατάλληλη στιγμή, το επίσημο κόμμα με τα όργανά του, σε συνεννόηση με τις Τοπικές Οργανώσεις θα αποφασίσει εκ του μηδενός ποιον θα στηρίξει για υποψήφιο Δήμαρχο στην Πόλη μας.

Οι δημοτικές εκλογές του 2019 θα διεξαχθούν, όπως είναι φυσικό, σε διαφορετικές πολιτικές συνθήκες από του 2014 και τα κριτήρια για τους υποψήφιους μένει να καθοριστούν.

Athenswest : Πως κρίνεται τη διοίκηση στην πόλη σας;

Ρόμπολα Σοφία : Μου βάζετε δύσκολα. Επιτρέψτε μου να σας πω ότι την διοίκηση την κρίνουν τα έργα της….

Με τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Κώστα Δέρβο

Athenswest :Από όσο γνωρίζουμε συμμετείχατε στον Δημοτικό Συνδυασμό  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ . Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας για την Προεδρία της ΔΗΜ.ΤΟ Χαϊδαρίου θέσατε εαυτόν εκτός συνδυασμού. Τίθεται θέμα ασυμβίβαστου;

Ρόμπολα Σοφία : Το Χαϊδάρι και οι φίλοι μου γνωρίζουν ότι με τα κοινά ασχολούμαι χρόνια. Με την ΔΑΠ. ΝΔΦΚ στην σχολή μου. Στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων εδώ και 12 χρόνια…

Όσον αφορά τα δημοτικά , την συμμετοχή μου την οφείλω στον Ηρακλή Δρούλια που με εμπιστεύτηκε με την επιλογή του στον συνδυασμό του «ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» το 2014.

Εδώ θα ήθελα να τονίσω ότι η αείμνηστη Ελένη Καμπόλη, παρότι κομματικά ταυτιζόμασταν , σεβάστηκε την επιλογή μου και δεν προσπάθησε να με προσελκύσει στον συνδυασμό της , εφόσον ανακοίνωσε τον συνδυασμό της μεταγενέστερα του Ηρακλή Δρούλια. Γνώριζε καλά τη Σοφία….

Όσον αφορά τα σημερινά δημοτικά δρώμενα, θέμα ασυμβίβαστου βάσει της εγκύκλιου δεν υπάρχει….

Για τις δημοτικές εκλογές θέλω να πιστεύω ότι θα διεξαχθούν με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη…αλίμονο μας εάν φτάσουν να κυβερνούν μέχρι τότε οι Συριζανέλ..θα έχουν ολοκληρώσει το καταστροφικό τους έργο !!!

Με τον Γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΝΔ Τάσο Γαϊτάνη