Ο Ασπρόπυργος, Δήμος των Ανοιχτών οριζόντων – Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το 1ο Διεθνές Επιχειρηματικό Φόρουμ

Δήμος των Ανοιχτών οριζόντων, αναδεικνύεται σε σταθερή βάση ο Ασπρόπυργος, αφού ακόμη μια δράση, η πραγματοποίηση του 1ου Διεθνούς Επιχειρηματικού Φόρουμ με θέμα: «Μηχανισμοί μεγιστοποίησης του Επενδυτικού Περιβάλλοντος», πιστώνεται στις εξωστρεφείς πρωτοβουλίες και Διεθνείς συνέργειες, που υλοποιεί η σημερινή Δημοτική Αρχή.

Το 1ο Διεθνές Επιχειρηματικό Φόρουμ που διοργάνωσε ο Δήμος Ασπροπύργου, σε συνεργασία με το Ελληνο-Ελβετικό Επιμελητήριο και τον Πρόεδρο του, κ. Νίκο Σαμαρά, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019, στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης. Συμμετείχαν πέντε (5) Πρέσβεις καθώς και παράγοντες και υψηλόβαθμα στελέχη του Επιμελητηριακού και Επιχειρηματικού κόσμου, με ιδιαίτερη αναφορά στην περιοχή του Ασπρόπυργου.

Ειδικότερα, από την πλευρά των ξένων χωρών, συμμετείχαν οι Πρέσβεις της Ινδίας, της Ιαπωνίας, της Τσεχίας, της Ουκρανίας και της Ινδονησίας. Από ελληνικής πλευράς, ξεχωριστή σημασία είχαν οι συμμετοχές του κ. Σίμου Αναστασόπουλου, Προέδρου του Ελληνο-Αμερικάνικου Εμπορικού Επιμελητηρίου, του κ. Κώστα Καμπόλη, Εκπροσώπου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, καθώς και του Διευθύνοντα Συμβούλου της Εταιρείας ATTIKA FINANCE & GREENESCO, κ. Αλέξανδρου Πουλαρίκα και των κ.κ. Δημήτρη Κόλλια/Sales Manager και Αλέξανδρου Παναγιωτόπουλου/Fund Manager της ίδιας εταιρείας.

«Εμείς, ως Δήμος, είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία και δυνατότητα στην κατεύθυνση να γίνει ο Ασπρόπυργος, ένα Ευρωπαϊκό και Διεθνές κέντρο επιχειρηματικής αναφοράς, προσελκύοντας συνέργειες και επενδύσεις που θα αναβαθμίζουν σταθερά την περιοχή, αλλά και την Ελληνική Οικονομία.», υπογράμμισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νίκος Μελετίου, δίνοντας το στίγμα της πρόθεσης, της βούλησης και της γενικότερης αντίληψης που διέπει την Δημοτική Αρχή, ενώ απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση για συνέργεια και επενδύσεις που μπορούν να αναπτυχθούν στην περιοχή του Ασπρόπυργου. «Σας προσκαλούμε ευθέως, να γίνουμε συνεργάτες και κοινωνοί, σε ένα αμοιβαία κατανοητό και καθορισμένο πλαίσιο συνεργασίας και σεβασμού.», ήταν η χαρακτηριστική φράση του Δημάρχου, κ. Νίκου Μελετίου.

Ιδιαίτερη αναφορά, έκανε στην ομιλία του, για τις τρεις συνιστώσες, για μια σύγχρονη Διακυβέρνηση, που ακολουθεί η σημερινή Διοίκηση του Δήμου, όντας η εξωστρέφεια, η επιστημονική γνώση και η Ευρωπαϊκή και Διεθνής συνεργασία, αποτυπώνοντας ταυτόχρονα, το συνολικό πλαίσιο της Βιώσιμης και Αειφόρου ανάπτυξης, ως στρατηγικό εργαλείο της Δημοτικής του Πολιτικής.

Επίσης, ενδιαφέρον είχαν και οι ομιλίες των Πρέσβεων, της Ινδίας, κυρίας H.E. SHAMMA JAIN, η οποία παρουσίασε την «Άποψη των Ινδιών», της Ιαπωνίας, κ. H.E. YASUHIRO SHIMIZU ο οποίος αναφέρθηκε στην «Ανάδειξη των Ελληνο-Ιαπωνικών σχέσεων – Ολυμπιακοί Τόκιο 2020», της Τσέχικης Δημοκρατίας, κ. H.E. Jan Bondy, ο οποίος έκανε αναφορά στο «Σύμφωνο Βίσεγκραντ-Ελλάς. Αναβάθμιση επιχειρηματικών και εμπορικών σχέσεων», της Ουκρανίας, κ. Η.Ε. SERGII SHUTENKO, που ανάπτυξε το θέμα «Ιστορικοί δεσμοί και ανανέωση της επιχειρηματικής δυναμικής» και της Ινδονησίας, κ. Η.Ε. FERRY ADAMHAR, που αναφέρθηκε στην «Καινοτομία, τεχνολογία, εξωστρέφεια και επιχειρηματική ηθική».

Από ελληνικής πλευράς, ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, κ. Σίμος Αναστασόπουλος, ανέλυσε τις «Ελληνοαμερικανικές εμπορικές και επενδυτικές συνέργειες», ο Εκπρόσωπος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κ. Κώστας Καμπόλης, ανέπτυξε το θέμα «Επενδυτικές συνέργειες με στόχο την ελληνική εξωστρέφεια» ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Αλέξανδρος Πουλαρίκας, ο κ. Δημήτρης Κόλλιας, Sales Manager και ο κ. Αλέξανδρος Παναγιωτόπουλος Fund Manager της Εταιρείας ATTIC FINANCE & GREENESCO, ανέπτυξαν το θέμα «Greenesco. Μηχανισμός μεγιστοποίησης του ρόλου της ενέργειας στην ελληνική οικονομία μέσω στρατηγικών συνεργασιών».

Μετά το πέρας του Επιχειρηματικού Φόρουμ, ο Δήμαρχος κ. Νίκος Μελετίου σε δήλωσή του, ευχαρίστησε τους Πρέσβεις, τους Εκπροσώπους του Επιχειρηματικού κόσμου, τον Πρόεδρο του Ελληνο-Ελβετικού Επιμελητηρίου, αναφέροντας τα παρακάτω: «Ήταν μια πολύ καλή διοργάνωση που αναδεικνύει, αν μη τι άλλο, ότι η αυτοδιοίκηση είναι σε θέση να διοργανώνει υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου που επιμελήθηκαν τα τεχνικά και λειτουργικά θέματα της διοργάνωσης, με συνέπεια, επαγγελματισμό και ξεχωριστή φροντίδα. Μέρος της επιτυχίας ανήκει και σε αυτούς.

Με σταθερή κατεύθυνση την εξωστρέφεια κτίζουμε καθημερινά, με υπομονή και επιμονή, με σχέδιο και τις κατάλληλες πρωτοβουλίες, τον Ασπρόπυργο των Ανοιχτών οριζόντων, καθιστώντας τον, πόλο προσέλκυσης του υγιούς Επιχειρείν, με σκοπό την οικονομική, κοινωνική και λειτουργική αναβάθμιση της περιοχής μας. Συνεχίζουμε αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα και ευκαιρία για ακόμη καλύτερες προοπτικές για την πόλη μας και τους ανθρώπους της».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Δημάρχου, κ. Νίκου Μελετίου.

«Κυρίες και Κύριοι Πρέσβεις ,

Εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων,

Εκλεκτοί καλεσμένοι,

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στην πόλη του Ασπροπύργου, έχοντας την βεβαιότητα, τουλάχιστον όσο με αφορά, ότι η σημερινή εκδήλωση θα είναι η αρχή μιας σταθερής και αμοιβαίας σχέσης, προκειμένου το επιχειρηματικό αυτό φόρουμ, μορφοποιηθεί σε ένα σταθερό και δημιουργικό θεσμό.

Εμείς, ως Δήμος είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία και δυνατότητα στην κατεύθυνση να γίνει ο Ασπρόπυργος, ένα Ευρωπαϊκό και Διεθνές κέντρο επιχειρηματικής αναφοράς, προσελκύοντας συνέργειες και επενδύσεις που θα αναβαθμίζουν σταθερά την περιοχή, αλλά και την Ελληνική Οικονομία.

Και σε αυτή την κατεύθυνση, σας προσκαλούμε ευθέως να γίνουμε συνεργάτες και κοινωνοί, σε ένα αμοιβαία κατανοητό και καθορισμένο πλαίσιο συνεργασίας και σεβασμού.

Άλλωστε, ο Δήμος Ασπροπύργου, υιοθετώντας ως κεντρικό εργαλείο της Δημοτικής του πολιτικής την εξωστρέφεια, έχει υλοποιήσει μια σειρά από δράσεις και έχει αναλάβει πρωτοβουλίες, τέτοιες που του προσδίδουν τα χαρακτηριστικά ενός φορέα που δεν περιορίζεται και δεν ικανοποιείται σε κλειστές, εσωστρεφείς και περιορισμένης αντίληψης φόρμες, αλλά δημιουργεί συνεχώς τους όρους και τις προϋποθέσεις για την εξωτερίκευση της δυναμικής του, με την ταυτόχρονη αξιοποίηση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει, που καλλιεργεί και αναδεικνύει.

Η πρόσφατη διάκρισή μας από την Διεθνή Έκθεση Verde tec, με το βραβείο της Διεθνούς συνεργασίας και εξωστρέφειας, για την συνεργασία μας με Πανεπιστημιακό Εκπαιδευτικό ίδρυμα του εξωτερικού, το επιβεβαιώνει με τον πλέον αδιαμφισβήτητο τρόπο.

Αλλά και η μέχρι τώρα σταθερή ανάπτυξη των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας με χώρες, όπως η Ρωσία, η Ουκρανία, η Ρουμανία, η Κίνα και άλλες, αποδεικνύουν την συνειδητή επιλογή μας για Δήμο των ανοιχτών οριζόντων, χωρίς φοβίες και προκαταλήψεις.

Κυρίες και Κύριοι,

Ο Ασπρόπυργος, είναι εκείνη η γεωγραφική ενότητα της Αττικής, στην οποία εδράζονται οι μεγαλύτερες επιχειρηματικές μονάδες της Χώρας, καθιστώντας την πόλη μου, κεντροβαρικό οικονομικό πόλο, με περαιτέρω αναπτυξιακές δυνατότητες και προοπτικές.

Εδώ παράγεται σημαντικό μέρος του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος της Πατρίδας μου.

Εδώ δημιουργείται το μεγαλύτερο διαμετακομιστικό κέντρο, με την σύνδεση Ικόνιο – Θριάσιο, με οργανωμένους χώρους Logistics, σε συνδυασμό με την δυνατότητα ανάπτυξης πολυλειτουργικών χρήσεων που συνθέτουν το σημερινό πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό, αστικό και περιαστικό βιότοπο της περιοχής μας.

Και αυτή η διαπίστωση αποτελεί μια ξεχωριστή δυναμική προοπτική, για όσους μπορούν να δουν το παρόν και το μέλλον με ανοιχτά μάτια.

Είναι γνωστό, ότι η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, προϋποθέτει την ύπαρξη ενός σταθερού και κυρίως φιλικού περιβάλλοντος.

Δεν χωρά καμιά αμφιβολία για αυτό.

Απαιτείται ένα στέρεο πολιτικό-οικονομικό και διοικητικό υπόστρωμα, μια υλική βάση πάνω στην οποία θα αναπτυχθούν δράσεις και πρωτοβουλίες επιχειρηματικού προσανατολισμού που θα παράξουν οικονομικό προϊόν.

Ο Δήμος Ασπροπύργου, στο πλαίσιο των θεσμικών του αρμοδιοτήτων και έχοντας κατανοήσει την πολλαπλασιαστική αξία του υγιούς επιχειρείν, παρέχει μια διαρκή και αξιοζήλευτη στήριξη προς την επιχειρηματικότητα, μέσω των υπηρεσιών του, όπως για παράδειγμα οι πολεοδομικές του υπηρεσίες, το τμήμα αδειοδότησης επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος που γνωμοδοτεί για τις μελέτες με ικανό, φιλικό και αποτελεσματικό προσωπικό και έχοντας ως γνώμονα την ποιότητα στην καθημερινή του λειτουργία.

Γιατί η ποιότητα είναι ένας απόλυτα μετρήσιμος δείκτης, που λειτουργεί ανασχετικά σε κάθε γραφειοκρατική διαδικασία.

Παράλληλα, με την αποτελεσματικότητα των παραπάνω υπηρεσιών, η διαρκής αναβάθμιση των τοπικών βασικών και κύριων υποδομών, το σύγχρονο αποχετευτικό δίκτυο ακαθάρτων, η αντιπλημμυρική θωράκιση, το οδικό δίκτυο που αφορά τον Δήμο, η οργάνωση του αστικού και περιαστικού χώρου, η σταθερά αναπτυσσόμενη τοπική αγορά, αρτιώνουν τις λειτουργίες της πόλης και ενισχύουν την έλξη για επιχειρηματικές ενέργειες.

Τα παραπάνω σε απόλυτο συνδυασμό με τις τρεις επιλεγμένες συνιστώσες που συνιστούν την σύγχρονη διακυβέρνηση και ειδικότερα, την εξωστρέφεια, την συνεργασία στο επίπεδο της έρευνας και της επιστημονικής γνώσης, καθώς και τις συνέργειες σε Ευρωπαϊκό και Διεθνές επίπεδο, με εμφανή την ενεργητική παρουσία και συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, χαρτογραφούν την δική μας αντίληψη, φιλοσοφία και πρακτική.

Επιπλέον και κυρίως θα έλεγα, ο Στρατηγικός Σχεδιασμός για Βιώσιμη Ανάπτυξη, ως κατευθυντήρια πολιτική, με την δημιουργία των όρων και των συνθηκών για την αρμονική ισορροπία ανάμεσα στο υφιστάμενο Βιομηχανικό τοπίο και το αστικό και περιαστικό περιβάλλον, αποτυπώνουν, θα μου επιτρέψετε να υπογραμμίσω, τον καταστατικό μας χάρτη, το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας και δράσης, ικανό να αποτελέσει την βάση για την περαιτέρω ανάπτυξη σχέσεων οικονομικής συνεργασίας με κάθε ενδιαφερόμενο.

Κυρίες και Κύριοι ,

Εκλεκτοί καλεσμένοι,

Ο Ασπρόπυργος που με μεγάλη χαρά σας φιλοξενεί, είναι μια ζωντανή δύναμη, που δεν προσδιορίζεται μόνο από την Βιομηχανική ανάπτυξη.

Δεν διακρινόμαστε μόνο από την έννοια του υλικού πολιτισμού, αλλά και από τα ψυχικά μας αποθέματα και τις δυνάμεις που μας επιτρέπουν να αναδεικνυόμαστε και να ετεροπροσδιοριζόμαστε.

Σε αυτή την πόλη, μάθαμε να κάνουμε όνειρα που με πολλή δουλειά τα κάνουμε πραγματικότητα.

Για μας η πιθανότητα, γίνεται πρόκληση και ευκαιρία, για να μετατραπούν στη συνέχεια σε έργο και χειροπιαστό αποτέλεσμα.

Γιατί και θέλουμε και γνωρίζουμε και μπορούμε.

Η πρόσκληση εκ μέρους μας είναι ανοιχτή.

Σας ευχαριστώ».