Να αποσυρθεί η διάταξη που προβλέπει την ένταξη παιδιών ηλικίας 4 ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση, ζητούν ΚΕΔΕ, ΠΟΕ ΟΤΑ και ΠΑΣΥΒΝ

Να αποσυρθεί η διάταξη που προβλέπει την ένταξη παιδιών ηλικίας 4 ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση, ζητούν ΚΕΔΕ, ΠΟΕ ΟΤΑ και ΠΑΣΥΒΝ , με δυναμική κινητοποίηση που πραγματοποίησαν σήμερα Τρίτη 20 Φεβρουαρίου έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών και στη συνέχεια με πορεία στη Βουλή.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, ο Πρόεδρος της ΠΟΕ -ΟΤΑ Ν. Τράκας, η Πρόεδρος της ΠΑΣΥΒΝ Ευαγγελία Καλαϊτζή και αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκαν με τον Υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη προκειμένου να του καταθέσουν τις θέσεις τους και να τους παρουσιάσουν τα προβλήματα που προκαλούνται από τη θεσμοθέτηση της σχετικής διάταξης.

Σε αντίθεση με το Π. Σκουρλέτη που δέχθηκε την αντιπροσωπεία και συζήτησε μαζί τους, τα μέλη της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής δεν αποδέχθηκαν συνάντηση και ενημέρωση για το ζήτημα από τα μέλη της αντιπροσωπείας, ενώ οι διαδηλωτές απωθήθηκαν από αστυνομικές δυνάμεις. Σχολιάζοντας το γεγονός ο Γ. Πατούλης χαρακτήρισε απαράδεκτη αυτή τη στάση. «Σε αντίθεση με τον Υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη που δέχθηκε να διαβουλευθεί μαζί μας για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα, οι βουλευτές μέλη της Επιτροπής μας γύρισαν την πλάτη και αρνήθηκαν να μας δουν. Καταδικάζουμε αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά που δεν αρμόζει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στους εργαζόμενους και στους χιλιάδες γονείς που αγωνιούν».

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Υπουργό Εσωτερικών ο Γ. Πατούλης υπογράμμισε την ανάγκη να αποσυρθεί το επίμαχο άρθρο του νομοσχεδίου επισημαίνοντας ότι θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις σε χιλιάδες οικογένειες, παιδιά και εργαζόμενους σε πετυχημένες δομές Δήμων, όπως είναι οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί όλης της χώρας.

Συγκεκριμένα, όπως υπογράμμισε «η ΚΕΔΕ δε θα επιτρέψει την απαξίωση και το κλείσιμο των δημοτικών παιδικών σταθμών που εξυπηρετούν χιλιάδες οικογένειες και απασχολούν ένα σημαντικό αριθμό εργαζομένων. Το υπουργείο Παιδείας οφείλει να δώσει τη δυνατότητα επιλογής στους γονείς για το πού θα φοιτήσουν τα παιδιά τους με δεδομένο ότι τα ωράρια λειτουργίας στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς είναι από τις 7 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, ενώ στα νηπιαγωγεία από τις 8 έως τις 12:50 το μεσημέρι. Παράλληλα οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί μπορούν να εξυπηρετήσουν τους γονείς 11 μήνες το χρόνο».

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ σε δηλώσεις του επισήμανε τα εξής:

«Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και δεν ενδείκνυται για αντιπαραθέσεις. Δεν θα δεχθούμε πολιτικές που απαξιώνουν, συρρικνώνουν και αποδομούν ένα νευραλγικό κομμάτι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που είναι οι Παιδικοί Σταθμοί, οι οποίοι είναι στελεχωμένοι με εξειδικευμένο παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό και παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Μαζί με τους εργαζόμενους και τους γονείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι η κυβέρνηση να καταλάβει πως αυτή η απαράδεκτη απόφαση δεν μπορεί να εφαρμοστεί στη πράξη».

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εργαζόμενοι από όλη την Ελλάδα, ενώ τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ συνόδευαν τα μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, Μ. Αγγελόπουλος, Ν. Μελετίου και Ν. Χιωτάκης.