Εκπρόσωποι της Ελληνικής Κοινότητας Ουγγαρίας συναντήθηκαν με τον Γ.Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών

Εκπρόσωποι της Ελληνικής Κοινότητας Ουγγαρίας συναντήθηκαν με τον Γ.Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη .

Με τον Πρόεδρο της Αυτοδιοίκησης Ελλήνων Ουγγαρίας, Γεώργιο Κουκουμτζή, και εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας συναντήθηκε σε θερμό κλίμα ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης.
Κατά τη συνάντηση, οι Έλληνες της Ουγγαρίας τόνισαν τις προσπάθειές τους για τη διατήρηση του ελληνικού στοιχείου στην περιοχή -που αποτελεί μία από τις παλαιότερες και επίσημα αναγνωρισμένες εθνικότητες στην Ουγγαρία- αλλά και για τη διάθεσή τους να στηρίξουν με κάθε τρόπο την Ελλάδα, όπως λόγου χάρη οι πρωτοβουλίες αλληλεγγύης που ανέλαβαν προς τις περιοχές της Ανατολικής Αττικής που επλήγησαν το καλοκαίρι από τη μεγάλη πυρκαγιά. Ταυτόχρονα, οι εκπρόσωποι της ελληνικής κοινότητας στην Ουγγαρία επισήμαναν με ιδιαίτερα θετικό τρόπο το γεγονός ότι η παρούσα ελληνική κυβέρνηση έχει εγκαινιάσει μία περίοδο στενής και φιλικής συνεργασίας μαζί τους, ενώ δεν παρέλειψαν να καταθέσουν και κάποια ανοιχτά θέματα προς επίλυση.

Από την πλευρά του, ο κ. Πουλάκης ενημέρωσε την αντιπροσωπία των Ελλήνων της Ουγγαρίας για τις προσπάθειες και το μέχρι σήμερα έργο της κυβέρνησης, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι «είμαστε κι εμείς, ως κυβερνητικά στελέχη, παιδιά των ίδιων ανθρώπων, των ίδιων αγωνιστών από τους οποίους κατάγεστε και πολλοί από εσάς, γι’ αυτό και όλες οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε στα τριάμισι χρόνια αριστερής διακυβέρνησης δεν μας βάζουν κάτω».

Επίσης, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΣ εξήρε τις προσπάθειες που κάνει η ελληνική κοινότητα της Ουγγαρίας και το εξαιρετικά ενδιαφέρον έργο που παράγει, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στην έναρξη της λειτουργίας της Επιτροπής για την διευκόλυνση των Ελλήνων κατοίκων του εξωτερικού να ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα στις εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις, η οποία, όπως είπε, θα κληθεί να καταθέσει προτάσεις για ένα ζήτημα με σημαντικές νομικές, οικονομικές και πολιτικές προεκτάσεις. Όπως είπε, «η κυβέρνηση έχει μπροστά της ένα χρόνο, μέχρι τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2019, να αντιμετωπίσει προβλήματα και να ξεδιπλώσει το δικό της πρόγραμμα».

πηγή: http://www.aftodioikisinews.gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B3-%CE%B3-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CF%83%CF%89%CF%84%CE%B5/