Δυναμικό παρόν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο Συλλαλητήριο

Δυναμικό παρόν έδωσε η Τοπική Αυτοδιοίκηση στο Συλλαλητήριο , εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη , ο οποίος ήταν από τους ομιλητές του συλλαλητηρίου .

Ηχηρό μήνυμα πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θα ανεχθεί το ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας, της ιστορίας και των αξιών του Ελληνισμού, έστειλε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης στην ομιλία του στο σημερινό συλλαλητήριο που διοργανώθηκε στην πλατεία Συντάγματος για το Μακεδονικό ζήτημα.

Παρουσία χιλιάδων κόσμου και εκπροσωπώντας την Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού η οποία έδωσε δυναμικό παρόν στο εθνικό κάλεσμα, κ. Πατούλης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική. Σε αυτούς που είναι έτοιμοι να συμβιβαστούν, που ονομάζουν ρεαλισμό, την παράδοση και το ξεπούλημα της Ιστορίας και των αξιών μας, λέμε καθαρά. Εμείς αγαπάμε τούτη την Πατρίδα. Είμαστε περήφανοι για την Ιστορία μας. Γι αυτό μην τολμήσετε να ξεπουλήσετε το όνομα της Μακεδονίας. Μην τολμήσετε να συμβιβαστείτε . Δεν θα το ανεχτούμε. Τελεία και παύλα».

«Η Αυτοδιοίκηση στην πρώτη γραμμή του εθνικού αγώνα»

Επικαλούμενος τους δεκάδες χιλιάδες Έλληνες που βρέθηκαν στο συλλαλητήριο αλλά και την ομογένεια που παρακολουθεί και συμπαρίσταται στον εθνικό αγώνα, τόνισε πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση ενώνει τη φωνή της με τους πολίτες και δίνει και αυτή τη φορά το παρόν στον εθνικό αγώνα.

«Ήμασταν πάντα στην πρώτη γραμμή, μαζί με τις τοπικές μας κοινωνίες. Αφουγκραζόμαστε τις αγωνίες των συμπολιτών μας, τις απόψεις τους. Ακούμε την καρδιά τους. Και στεκόμαστε μαζί τους σήμερα εδώ, Όρθιοι. Κι όχι σκυμμένοι, όπως θα επιθυμούσαν κάποιοι. Υπερασπιζόμαστε όχι απλά το όνομα της Μακεδονίας. Αλλά τις ίδιες τις Αξίες του Ελληνισμού, όπως είναι η ελευθερία, η δημοκρατία και ο πατριωτισμός» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Είμαστε πατριώτες και όχι εθνικιστές»

Σχολιάζοντας την προσπάθεια κάποιων να ταυτίσουν το αυθόρμητο παρόν στο συλλαλητήριο με εθνικιστικές συμπεριφορές, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ διευκρίνισε : «Όλοι όσοι είμαστε σήμερα εδώ, είμαστε πατριώτες, κι όχι εθνικιστές. Είμαστε νοικοκυραίοι. Και όχι μπαχαλάκηδες, ακραίοι. Και δεν φοβόμαστε. Ούτε αυτούς που μας αποκαλούν ακραίους, αλλά ούτε κι αυτούς , που μας απειλούν με αίμα».

Παράλληλα επισήμανε ότι από τη μεγαλειώδη συγκέντρωση, «πήραν ένα καλό μάθημα» όλοι όσοι προσπάθησαν ,να συκοφαντήσουν, να εκβιάσουν και να φοβίσουν, όσους θέλησαν να βρεθούν στο συλλαλητήριο.

«Δεν θα απολογηθούμε για την αγάπη μας στην Πατρίδα. Εσείς πρέπει να ντρέπεστε. Εσείς πρέπει να μας φοβάστε. Γιατί εμείς , δεν είμαστε σαν εσάς. Είμαστε έτοιμοι, να σηκώσουμε και πάλι την Ελλάδα ψηλά, Είμαστε όρθιοι. Και είμαστε πάρα πολλοί» ανέφερε.

Απευθυνόμενος στις χιλιάδες κόσμου του συλλαλητηρίου, ο κ. Πατούλης τόνισε πως «ένας ωκεανός από ελληνικές σημαίες είναι έτοιμος να πνίξει ,όσους επιβουλεύονται την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας μας και όσους επιχειρήσουν με τις πράξεις, ή τις παραλείψεις τους, να προδώσουν τις αξίες του Ελληνισμού».

«Δεν θα διαπραγματευθούμε τα αδιαπραγμάτευτα»

«Μπορούμε να αντέξουμε πολλά» επισήμανε αλλά ξεκαθάρισε « Δεν θα κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω. Δεν θα διαπραγματευτούμε , τα αδιαπραγμάτευτα. Πιο ενωμένοι από ποτέ, με τη δύναμη που μας δίνουν οι ιδέες και οι αξίες μας . Δίνουμε μια ακόμη μάχη, για την Ελλάδα και τα παιδιά μας».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογράμμισε πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση, θέλει την ειρήνη και τη συνεργασία στην ευρύτερη περιοχή μας, τονίζοντας : « Δεν θέλουμε και δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με κανέναν λαό. Γι αυτό αναλαμβάνουμε την ιστορική ευθύνη, μαζί με τους πολίτες, να επιβάλουμε στο «Μακεδονικό» την εθνική γραμμή, που θα διασφαλίζει μακροπρόθεσμα όχι μόνον τα εθνικά μας συμφέροντα, αλλά και την ειρηνική συνύπαρξη των λαών μας».