Αντίθετοι στην τροπολογία για τους συμβασιούχους οι Δήμαρχοι του ΚΚΕ-Κοινή δήλωση των πέντε(5)

Αντίθετοι στην τροπολογία για τους συμβασιούχους οι Δήμαρχοι του ΚΚΕ , κάνοντας λόγο για απόπειρα εμπαιγμού των συμβασιούχων εργαζομένων στους ΟΤΑ από τη συγκυβέρνηση , τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ένας τρόπος πολιτικός και καθαρός υπάρχει. Να μετατρέψει τώρα η κυβέρνηση τις προσωρινές συμβάσεις όλων σήμερα των συμβασιούχων σε αορίστου χρόνου. Έτσι μόνο δίνει διέξοδο σε εργαζόμενους και ανάσα σε εκατοντάδες δήμους.

Τέλος, αν πραγματικά η κυβέρνηση θέλει να κλείσει τις πόρτες των δήμων στους εργολάβους, μπορεί να το καταφέρει πολύ απλά, καταργώντας το νομοθετικό πλαίσιο που το επιτρέπει!,”σημειώνεται στην κοινή τους ανακοίνωση.

Οι  πέντε Δήμαρχοι του ΚΚΕ και συγκεκριμένα , Πατρέων Κώστας Πελετίδης, Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος, Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος, Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος και Ικαρίας Στέλιος Σταμούλος , σε κοινή τους δήλωση αναφέρουν :

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες, υπέγραψε μνημόνια που τσακίζουν τα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού. Προσπαθεί να μας πείσει ότι γυρεύει μια θετική διέξοδο για τους χιλιάδες συμβασιούχους και ότι τάχα ζητάει εναγωνίως δρόμο για να μην μπούνε οι εργολάβοι στους δήμους.

Μέχρι σήμερα, η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα από αυτά που διακηρύσσουν υπόγεια και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα στελέχη της.

Ας τους ρωτήσουμε λοιπόν εμείς απλά:

Οι 80 περίπου δήμοι, που σήμερα είναι κοντά στο «κόκκινο», πώς άραγε μπορούν να προκηρύξουν θέσεις για πρόσληψη μόνιμων εργαζομένων και μάλιστα σε αριθμό ίσο με τους σημερινούς συμβασιούχους, όταν η κυβέρνηση θέτει ως προϋπόθεση να έχει ο κάθε δήμος τέτοιο ύψος ανταποδοτικών που να καλύπτει σήμερα μέχρι τον καταληκτικό μισθό τους εργαζόμενους που θα προσλάβει;

Αλήθεια, πού να τα βρουν οι δήμοι μας τούτα τα ποσά, μέσω των ανταποδοτικών τελών, αν δεν χαρατσώσουν τους δημότες τους;

Ποιον κοροϊδεύει η κυβέρνηση και τα στελέχη της; Επειδή εμείς, ως δήμαρχοι, ξέρουμε το εύρος της αλήθειας τους, ας αποδείξουν ότι δεν είναι έτσι.

Ένας τρόπος πολιτικός και καθαρός υπάρχει. Να μετατρέψει τώρα η κυβέρνηση τις προσωρινές συμβάσεις όλων σήμερα των συμβασιούχων σε αορίστου χρόνου. Έτσι μόνο δίνει διέξοδο σε εργαζόμενους και ανάσα σε εκατοντάδες δήμους.

Τέλος, αν πραγματικά η κυβέρνηση θέλει να κλείσει τις πόρτες των δήμων στους εργολάβους, μπορεί να το καταφέρει πολύ απλά, καταργώντας το νομοθετικό πλαίσιο που το επιτρέπει!».