“Στηρίζουμε τη προσπάθεια ευαισθητοποίησης και προαγωγής της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του Καρκίνου του Μαστού “

“Στηρίζουμε τη προσπάθεια ευαισθητοποίησης και προαγωγής της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του Καρκίνου του Μαστού ” , τονίζει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης στο 9ο Greece Race for the Cure®, στην Αθήνα , που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1η Οκτωβρίου.

Όπως σημείωσε ο κ. Πατούλης , «η ΚΕΔΕ στηρίζει τη προσπάθεια ευαισθητοποίησης και προαγωγής της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του Καρκίνου του Μαστού. Όλοι μαζί τρέχουμε δίνοντας αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Είναι ιδιαίτερα αισιόδοξο το γεγονός ότι σήμερα χιλιάδες κόσμου βρέθηκαν στο Ζάππειο μαζί μας, ως μέρος μίας παγκόσμιας αλυσίδας η οποία συμβολικά μαζί με τις γυναίκες που έχουν βιώσει το καρκίνο του μαστού δώσαμε ένα μήνυμα ελπίδας. Ότι ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί».

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η ΚΕΔΕ στο πλαίσιο της πρόληψης του καρκίνου του μαστού.

«Η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και τη συμβολή του ΙΣΑ πραγματοποιεί δωρεάν μαστογραφικούς ελέγχους στους κατοίκους μικρών και ορεινών περιοχών όλης της χώρας. Μέσα από αυτό το πρόγραμμα αναδείχθηκαν έγκαιρα ευρήματα ύποπτα για κακοήθεια. Πρόκειται για μια έμπρακτη προσπάθεια που καταβλήθηκε και έχει ουσιαστικά αποτελέσματα σε εκατοντάδες περιπτώσεις».

Να σημειωθεί ότι το Greece Race for the Cure® πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Αθηναίων και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).