Επιστολές συμπαράστασης προς την ΚΕΔΕ από την Τουρκική και Γαλλική Αυτοδιοίκηση

Επιστολές συμπαράστασης προς την ΚΕΔΕ από την Τουρκική και Γαλλική Αυτοδιοίκηση, στις οποίες εκφράζονται τα συλλυπητήριά τους για όσους έχασαν τη ζωή τους καθώς και η συμπαράστασή τους στους πυρόπληκτους Δήμους και στους πολίτες που επλήγησαν.

Γ. Πατούλης: «Η ΚΕΔΕ είναι μέλος μιας μεγάλης αυτοδιοικητικής οικογένειας που δεν περιορίζεται στα ελληνικά σύνορα. Όλοι μαζί σαν μία γροθιά θα δώσουμε τη μάχη για την ταχύτερη ανακούφιση των συμπολιτών μας»

Επιστολές συμπαράστασης προς την ΚΕΔΕ και τον Πρόεδρό της Γ. Πατούλη για τα θύματα και τις καταστροφές στην Αττική από τις φονικές πυρκαγιές, απέστειλαν η Ένωση Δήμων της Τουρκίας καθώς και η Γαλλική Ένωση Δήμων και Περιφερειών.

Ειδικότερα, ο Γενικός Γραμματέας της Τουρκικής Ένωσης Δήμων κ. Hayrettin Gungor, εκφράζει στη σχετική επιστολή τα συλλυπητήριά του για όσους έχασαν τη ζωή τους καθώς και τη συμπαράστασή του στους πυρόπληκτους Δήμους και στους πολίτες που επλήγησαν. Παράλληλα δηλώνει τη διάθεση της Τουρκικής Αυτοδιοίκησης να προσφέρει βοήθεια, όπου υπάρχει ανάγκη.

Στο ίδιο κλίμα και η επιστολή της Γαλλικής Ένωσης Δήμων και Περιφερειών, την οποία υπογράφει ο Πρόεδρος της και Δήμαρχος της πόλης Sceaux Philippe Laurent.

Ο κ. Laurent εκφράζει την αλληλεγγύη των Γαλλικών τοπικών και περιφερειακών αρχών αλλά και την υποστήριξή του προς όλους τους φορείς της αυτοδιοίκησης, που διαχειρίζονται τις συνέπειες από την τραγωδία που έπληξε τη χώρα.

Με αφορμή την έκφραση συμπαράστασης από φορείς της Αυτοδιοίκησης στο εξωτερικό ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισημαίνει τα εξής:

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους ξένους συναδέλφους μου για τη συγκινητική εκδήλωση συμπαράστασής τους, στη χώρα μας και στους Έλληνες πολίτες που δοκιμάζονται. Η χώρα μας βιώνει μία πρωτόγνωρη τραγωδία αλλά δεν είναι μόνη της. Η έκφραση αλληλεγγύης αλλά και η διάθεση έμπρακτης υποστήριξης από τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης του εξωτερικού, μας δίνει δύναμη. Η ΚΕΔΕ είναι μέλος μιας μεγάλης αυτοδιοικητικής οικογένειας που δεν περιορίζεται στα ελληνικά σύνορα. Όλοι μαζί σαν μία γροθιά θα δώσουμε τη μάχη για την ταχύτερη ανακούφιση των συμπολιτών μας και θα παραμείνουμε στο πλευρό τους».