Κλείνουν οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί τη Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Κοινή στάση ΚΕΔΕ , ΠΟΕ ΟΤΑ και ΠΑΣΥΒΝ

Κλείνουν οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί τη Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018 και στις 10.00 το πρωί της ίδιας ημέρας, πραγματοποιείται Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών , με κοινή απόφαση της ΚΕΔΕ, της ΠΟΕ ΟΤΑ και των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς .

Η απόφαση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας να περάσει την νομοθετική διάταξη , με την οποία θα εντάσσονται τα παιδιά ηλικίας από τεσσάρων (4) ετών και πάνω στην υποχρεωτική εκπαίδευση βρίσκει αντίθετους τους φορείς της Αυτοδιοίκησης , όπως την ΚΕΔΕ , την ΠΟΕ ΟΤΑ αλλά και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Βρεφονηπιαγωγών (ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ.)  .

Ήδη, σε πρώτη φάση, αποφασίστηκε από την Κ.Ε.Δ.Ε., μετά από παρέμβαση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., η μη λειτουργία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών την ΤΡΙΤΗ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018.

Στις 10.00 το πρωί τις ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας, εργαζομένων των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και αιρετών, έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου 27-Αθήνα), την ηγεσία του οποίου καλούν να λάβει άμεσα θέση. Αμέσως μετά θα αξιολογηθεί η περαιτέρω στάση τους , όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Μάλιστα για τις περιπτώσεις αιρετών που δεν ακολουθούν την απόφαση της ΚΕΔΕ για το κλείσιμο των παιδικών σταθμών , η ΠΟΕ ΟΤΑ προκηρύσσει 24ωρη απεργία για εκείνη την ημέρα και με δελτίο τύπου που εξέδωσε ενημερώνει τα σωματεία σε κάθε Δήμο , που είναι μέλη της Ομοσπονδίας.

Ακόμη, άμεση συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Α. Τσίπρα ζητούν με κοινή επιστολή τους Κ.Ε.Δ.Ε., Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ. (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βρεφονηπιοκόμων) προκειμένου να τον ενημερώσουν για τις δυσμενείς επιπτώσεις , όπως υποστηρίζεται , που θα προκαλέσει σε χιλιάδες οικογένειες και εργαζόμενους, η ψήφιση νομοθετική διάταξης που προβλέπει την ένταξη των παιδιών ηλικίας τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Η σχετική διάταξη, χωρίς να προηγηθεί διάλογος και με αυθαίρετο τρόπο , υπογραμμίζουν οι παραπάνω φορείς ,  έχει συμπεριληφθεί στο Νομοσχέδιο για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.