Σειρά επαφών του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με εκπροσώπους φορέων της επιστήμης, του επιχειρείν αλλά και της ομογένειας στο Σάο-Πάολο της Βραζιλίας

Σειρά επαφών του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με εκπροσώπους φορέων της επιστήμης, του επιχειρείν αλλά και της ομογένειας στο Σάο-Πάολο της Βραζιλίας

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης και αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης (CEMR) πραγματοποιεί επίσκεψη στη Βραζιλία με αφορμή τη συμμετοχή του στη Διεθνή Διάσκεψη των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών, που διοργανώνεται από το Παγκόσμιο Οργανισμό Τοπικών Αρχών (UCLG) το διάστημα 20-21 Μαρτίου, στο πλαίσιο του 8ου Παγκόσμιου Φόρουμ για το Νερό που διεξάγεται από τις 19 μέχρι και τις 23 Μαρτίου στη Μπραζίλια.

Προηγήθηκε σειρά συναντήσεων του κ. Πατούλη με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας στη Βραζιλία, επιστημονικών αλλά και επιχειρηματικών φορέων στην πόλη Σάο- Πάολο, τις οποίες συντόνισαν ο  Έλληνας Γενικός Πρόξενος Σ. Χουρμουζιάδης και ο Εμπορικός Ακόλουθος του Προξενείου Μ. Μαθιουδάκης, οι οποίοι υποδέχθηκαν τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ στα γραφεία του ελληνικού προξενείου.

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η ΚΕΔΕ με στόχο να γίνει η Αυτοδιοίκηση κεντρικός πυλώνας μίας εθνικής στρατηγικής για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού με έμφαση στον ιατρικό τουρισμό, ο κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει εποικοδομητικές απόψεις με τουριστικούς πράκτορες της Βραζιλίας, ελληνικής καταγωγής, τους κυρίους Δ.Βιολάκη και Α. Παπαζανάκη.

Κατά τη συζήτηση επισημάνθηκε από κοινού, η ανάγκη ενίσχυσης της προβολής των τουριστικών προϊόντων της χώρας μας και συζητήθηκε η δυνατότητα συνεργασίας που μπορεί να δρομολογηθεί με την Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού για την προσέλκυση τουριστών από τη χώρα της Βραζιλίας. « Η αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα θα είναι μία ισχυρή τονωτική ένεση για τις τοπικές κοινωνίες» τόνισε ο κ. Πατούλης και υπογράμμισε την ανάγκη να αντιληφθεί η πολιτεία πως πρέπει να θεσμοθετήσει ένα πιο ευέλικτο περιβάλλον που θα μεταμορφώσει τη χώρα μας σε ελκυστικότερο προορισμό, 12 μήνες τον χρόνο.

Σε αυτή την κατεύθυνση αναφέρθηκε στις προοπτικές που ανοίγονται για την ανάπτυξη της χώρας από την ενίσχυση του ιατρικού τουρισμού, ένας τομέας που συζητήθηκε με έμφαση κατά τη συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συνδέσμου του Σάο Πάολο Gomes Jose Luiz Gomes do Amaral.

Κατά τη συνάντηση τους ο κ. Πατούλης προσκάλεσε τον κ. Gomes στο Διεθνές Συνέδριο Ιατρικού Τουρισμού που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Ιούνιο στην Κω με τίτλο « Ο ιατρικός τουρισμός συναντά το νησί του Ιπποκράτη». «Στόχος μας είναι να προσκαλέσουμε γιατρούς από όλο τον κόσμο προκειμένου να δώσουν τον όρκο του Ιπποκράτη στη γενέτειρα του, σε μία πρωτοβουλία υψηλής συμβολικής αξίας η οποία παράλληλα θα έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα καθώς οι γιατροί που θα επιλέξουν να επισκεφθούν το νησί θα ενημερωθούν και για την εξέλιξη της ιατρικής από τον Ιπποκράτη μέχρι και σήμερα, στο Ίδρυμα του «πατέρα» της Ιατρικής. Η επιστήμη και η Αυτοδιοίκηση συνεργάζονται στενά προκειμένου η χώρα μας να διεκδικήσει μία στρατηγική θέση στον παγκόσμιο επενδυτικό χάρτη» σημείωσε ο κ. Πατούλης.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συνδέσμου του Σάο Πάολο αποδέχθηκε με θέρμη την πρόταση του κ. Πατούλη και δήλωσε την πρόθεση του να βοηθήσει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, ενεργοποιώντας το δυναμικό των ιατρικών σχολών του Σάο-Πάολο, πόλη που αποτελεί το σημαντικότερο ιατρικό κέντρο της Λατινικής Αμερικής.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ ολοκλήρωσε τον κύκλο επαφών του με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομογένειας στο Σάο Πάολο Θ. Γάτο, με τον οποίο συζήτησαν τρόπους συνεργασίας με στόχο την εδραίωση των σχέσεων τις ομογένειας με τις τοπικές κοινωνίες. Έμφαση δόθηκε στην προοπτική ανταλλαγής επισκέψεων Ελλήνων ομογενών προς τη χώρα μας αλλά και νέων της χώρας μας στη Βραζιλία, με στόχο την διεύρυνση των γνώσεων τους σε τομείς, όπως ο πολιτισμός, η ιστορία και η πνευματική κληρονομιά των δύο χωρών.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης σημείωσε χαρακτηριστικά « Η δίψα των απανταχού Ελλήνων ομογενών να βοηθήσουν τη μητέρα πατρίδα να ανασυνταχθεί και να μπει στο δρόμο της ανάπτυξης είναι συγκινητική. Η Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού με συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες δίνει βήμα σε όλους τους συμπατριώτες μας που θέλουν να στηρίξουν την εθνική προσπάθεια για ανάκαμψη. Με συνοδοιπόρους προσωπικότητες από τον κόσμο της επιστήμης, του επιχειρείν και της ομογένειας απλώνουμε γέφυρες για να ενώσουμε τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο σε ένα κοινό στόχο. Να κρατήσουμε όρθια τη χώρα. Το οφείλουμε στα παιδιά μας».