Να αποδοθεί το παραλιακό μέτωπο της Ελευσίνας στην Αυτοδιοίκηση, ζητά ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής

Να αποδοθεί το παραλιακό μέτωπο της Ελευσίνας στην Αυτοδιοίκηση, ζητά ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου , με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό.

Συγκεκριμένα , ο κ. Βασιλείου ζητά την άμεση κατάθεση-ψήφιση νομοθετικής ρύθμισης, με την οποία θα αποδίδονται έξι σημεία του παραλιακού μετώπου της Ελευσίνας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο Αντιπεριφερειάρχης υπενθυμίζει ότι πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα, «από την εποχή της Μεταπολίτευσης», των τοπικών αυτοδιοικήσεων και των φορέων της πόλης, «ενώ στηρίζεται από τούς πέντε βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ του νομού Αττικής».

Ένα ζήτημα, για το οποίο «δεσμευτήκατε», σημειώνει, στο Ειδικό Αναπτυξιακό Συνέδριο του περασμένου Δεκεμβρίου με θέμα την «Ανάταξη της Δυτικής Αττικής» και οι πολίτες της Ελευσίνας αναμένουν την υλοποίηση της συγκεκριμένης εξαγγελίας.

 

Η επιστολή Βασιλείου στον Πρωθυπουργό

“Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ

Όπως σας είναι γνωστό από προγενέστερες και επαναλαμβανόμενες επικοινωνίες μας με την Κυβέρνηση, το Δημοτικό Συμβούλιο Ελευσίνας έχει με ομόφωνη απόφαση του ζητήσει, την απόδοση έξι σημείων του παραλιακού μετώπου της πόλης στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Πρόκειται για αίτημα, το οποίο χρονικά έρχεται από την εποχή της μεταπολίτευσης, έχει υποστηριχτεί όλα αυτά τα χρόνια από το σύνολο των τοπικών αυτοδιοικήσεων και των φορέων της πόλης, και στηρίζεται από τούς πέντε βουλευτές ΣΥ.ΡΙΖ.Α του νομού Αττικής.

Επιπλέον, μετά από την ομιλία σας στο ειδικό αναπτυξιακό Συνέδριο του περασμένου Δεκεμβρίου, με θέμα την ‘ανάταξη της Δυτικής Αττικής’, όπου έτυχε τεράστιας απήχησης η δέσμευσή σας για την απόδοση του παραλιακού μετώπου στην τοπική αυτοδιοίκηση, οι πολίτες της Ελευσίνας αναμένουν την υλοποίηση της συγκεκριμένης εξαγγελίας.

Επειδή όμως διακρίνω, πως υπάρχουν δυνάμεις που προσπαθούν να φέρουν τις δικές σας εξαγγελίες στα μέτρα των πολιτικών του ΠΑ.ΣΟ.Κ και της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίες κατάντησαν την Δυτική Αττική, το Θριάσιο πεδίο και ειδικά την Ελευσίνα τις πλέον περιβαλλοντικά επιβαρυμένες περιοχές ολόκληρης τής χώρας, απευθύνομαι εκ νέου σε εσάς με το εξής αίτημα:

Να παρέμβετε, ώστε να κατατεθεί και να έρθει άμεσα για ψήφιση στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση – η επεξεργασία της οποίας πρέπει να έχει ήδη ολοκληρωθεί από το επιτελείο σας – για την απόδοση και των έξι συγκεκριμένων χώρων στην τοπική αυτοδιοίκηση της πόλης.
Σας αποστέλλω εκ νέου, τα βασικότερα έγγραφα του προαναφερθέντος αιτήματος.

Με βαθύτατη εκτίμηση
Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής
Βασιλείου Γιάννης”