«Φωτίζουμε το Πεδίο του Άρεως» – Και ο Πατούλης στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων

«Φωτίζουμε το Πεδίο του Άρεως» , ήταν το σύνθημα της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας κατοίκων της Αθήνας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου το βράδυ για την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Πάρκο .

Το Παρόν έδωσε και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης , ο οποίος χαρακτήρισε υπόλογη την Περιφέρεια Αττικής που έχει την ευθύνη διαχείρισης του χώρου .

“Αφού δεν μπορεί να αναλάβει τις ευθύνες της, οφείλει να δώσει τη διαχείριση του πάρκου στο Δήμο Αθηναίων, με τους ανάλογους πόρους” , τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ , για να συνεχίσει λέγοντας : «Η εικόνα που παρουσιάζει ένα από τα ωραιότερα πάρκα της Αθήνας είναι απαράδεκτη και δεν αξίζει στους κατοίκους της πρωτεύουσας. Με αποκλειστική ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής στην οποία ανήκει η διαχείριση του, το Πεδίο του Άρεως έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του και έχει μετατραπεί σε κέντρο ανομίας και παραβατικότητας. Σκοτάδι, εγκατάλειψη, σκουπίδια και παραβατικές συμπεριφορές είναι τα στοιχεία που συνθέτουν το σκηνικό ντροπής στο πάρκο.
Η Περιφέρεια είναι υπόλογη απέναντι στους κατοίκους της Αθήνας για το γεγονός ότι δεν είναι σε θέση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, εκθέτοντας την πρωτεύουσα της χώρας. Αφού δεν μπορεί να διαχειριστεί με σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης την κατάσταση οφείλει να δώσει τη διαχείριση του πάρκου στο Δήμο Αθηναίων, με τους ανάλογους πόρους.

Για άλλη μία φορά αναδεικνύεται με τον πλέον εύγλωττο τρόπο η ανάγκη αποκέντρωσης αρμοδιοτήτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’βαθμού, προκειμένου επιτέλους οι τοπικές κοινωνίες να αποφασίζουν οι ίδιες για το μέλλον του τόπου τους.

Σήμερα από εδώ το κακοποιημένο Πεδίο του Άρεως, ενώνουμε τη φωνή μας μαζί με τη φωνή των κατοίκων και λέμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!».