Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου έρχεται πολυνομοσχέδιο για την Αυτοδιοίκηση

Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου έρχεται πολυνομοσχέδιο για την Αυτοδιοίκηση , σύμφωνα με δήλωση του Υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ).

Ο κ. Σκουρλέτης ανακοίνωσε  ότι ως το τέλος Φεβρουαρίου θα κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο για λειτουργικά θέματα της Αυτοδιοίκησης, ενώ η Επιτροπή για τη μεταρρύθμιση του Καλλικράτη θα ολοκληρώσει το έργο της και θα παρουσιάσει τις θέσεις της ώστε να ακολουθήσει διάλογος με τους θεσμικούς φορείς της Αυτοδιοίκησης, ενώ το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να είναι έτοιμο μέσα στο καλοκαίρι.

Οι εκπρόσωποι της ΕΝΠΕ , ζήτησαν από τον Υπουργό , οδικό χάρτη για την επίλυση των σοβαρών ζητημάτων που απασχολούν τις Περιφέρειες .

Παράλληλα, ζήτησαν από τον Υπουργό συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου με τον κ. Π. Σκουρλέτη να ανακοινώνει ότι ως το τέλος Φεβρουαρίου

-αφ’ ενός θα κατατεθεί στη Βουλή Νομοσχέδιο για θέματα της Αυτοδιοίκησης

-κι αφ’ ετέρου θα ολοκληρώσει το έργο της η Επιτροπή για τη Μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» και θα παρουσιάσει τις θέσεις της ώστε να ακολουθήσει διάλογος με τους θεσμικούς φορείς της Αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Π. Σκουρλέτης προϊδέασε ότι στις θεσμικές αλλαγές που προωθεί το Υπουργείο Εσωτερικών περιλαμβάνεται και η αποσαφήνιση του ρόλου των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων για τις οποίες η ΕΝΠΕ έχει καταθέσει πλήρως τεκμηριωμένη πρόταση από το καλοκαίρι του 2015 ζητώντας τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων και του προσωπικού τους στις αιρετές Περιφέρειες.