Η ΚΕΔΕ προχωρά στην προκήρυξη νέου διαγωνισμού για την προμήθεια μασκών που θα διατεθούν σε μαθητές κι εκπαιδευτικό προσωπικό

Η ΚΕΔΕ προχωρά στην προκήρυξη νέου διαγωνισμού για την προμήθεια μασκών που θα διατεθούν σε μαθητές κι εκπαιδευτικό προσωπικό , κατόπιν ομόφωνης απόφασης του διοικητικού της συμβουλίου.

Με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ που ελήφθη την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020, εγκρίθηκε η  σκοπιμότητα διενέργειας διαγωνισμού με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση (κατ’ εφαρμογήν των διατάξεων της παρ.2(γ) του άρθρου 32 του Ν.4412/2016) με σκοπό τη σύναψη σύμβασης προμήθειας 2.600.000 μασκών συνολικού προϋπολογισμού 3.307.200,00€, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.
Το ποσό αυτό είναι το υπολειπόμενο ποσό του αρχικού προϋπολογισμού, αφαιρουμένων των ποσοτήτων που διατέθηκαν στην πρώτη φάση του διαγωνισμού.
Η απόφαση αυτή ελήφθη αφού δόθηκαν στην ΚΕΔΕ εκ νέου από το Υπουργείο Υγείας μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών, οι νέες προδιαγραφές.

Επισημαίνουμε ότι με το νέο διαγωνισμό θα διασφαλιστεί η προμήθεια του ίδιου συνολικού αριθμού μασκών που είχαν αρχικά προβλεφθεί, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των σχολικών μονάδων.
Επίσης, δεν θα υπάρξει καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση των φορολογουμένων σε σχέση με το αρχικά εγκριθέν  ποσό, αφού οι νέοι προμηθευτές αναλαμβάνουν την υποχρέωση να μεταποιήσουν αριθμό μασκών που είχαν αρχικά παραληφθεί με τις παλιές διαστάσεις, πάντα στην ίδια μοναδιαία τιμή.

 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η ΚΕΔΕ αμέσως μόλις έλαβε τις νέες προδιαγραφές από το Υπουργείο Υγείας κι αφού συμβουλεύθηκε τη νομική της υπηρεσία , προχώρησε  άμεσα στη διενέργεια νέου διαγωνισμού για την προμήθεια των υπολοίπων μασκών που χρειάζεται να παραληφθούν, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες για τους μαθητές κι εκπαιδευτικούς όλων των σχολείων της χώρας . Με γρήγορες διαδικασίες και απόλυτη διαφάνεια,  θα ανταποκριθούμε και πάλι στην ευθύνη που αναλάβαμε, χωρίς να επιβαρύνουμε τον Έλληνα φορολογούμενο με ούτε ένα επιπλέον ευρώ».