Συνάντηση Προέδρου ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης Πέτρο Γαλάτουλα

Με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης Π. Γαλάτουλα συναντήθηκε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης , όπου συζητήθηκαν οι προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας και ενίσχυσης των σχέσεων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος με την Ομογένεια.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισήμανε στον κ. Γαλάτουλα ότι ήδη στην ΚΕΔΕ δρομολογείται η λειτουργία γραφείου ενημέρωσης, συνεργασίας και επικοινωνίας με τους απανταχού ομογενείς. Κεντρικός στόχος του γραφείου θα είναι η ενδυνάμωση των σχέσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους Έλληνες της διασποράς.

Στη συνέχεια ο Γ. Πατούλης αναφερόμενος στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό Έλληνες όπως ο Π. Γαλάτουλας να βρίσκονται σε θέσεις που μπορούν να συνδράμουν έμπρακτα στην εθνική προσπάθεια για την ανάπτυξη της χώρας μας.

«Ο Πέτρος Γαλάτουλας εκτός από ένας καλός φίλος, είναι ένας δυνατός κρίκος στην αλυσίδα που δημιουργείται με πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει ως ΚΕΔΕ για την ανάδειξη της ομογένειας ως ισχυρού συμμάχου στην εθνική προσπάθεια ανάκαμψης. Ήδη στη πρόσφατη διημερίδα που οργανώθηκε για το τουρισμό υγείας στη Νέα Υόρκη μπήκαν σταθερές βάσεις συνεργασίας των εμπλεκομένων φορέων» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και συμπλήρωσε:

«Η Ελληνική ομογένεια σε όλα τα μέρη του κόσμου αποδεικνύει συνεχώς ότι η καρδιά της Ελλάδας χτυπά πιο δυνατά, έξω από τα μητρικά χώματα.

Αποτελεί βαθιά μου πεποίθηση πως οι απανταχού ομογενείς με την απεριόριστη αγάπη που τρέφουν για την Ελλάδα και το ισχυρό δέσιμό τους με τις πατρογονικές ρίζες, αποτελούν τον ισχυρό μας σύμμαχο στην εθνική προσπάθεια για να κερδίσουμε το στοίχημα της ανάπτυξης.

Η Ελληνική Αυτοδιοίκηση επενδύει στη δύναμη της ομογένειας και θα συνεχίσει την ισχυροποίηση των σχέσεων με τον ελληνικό λαό. Οφείλει όμως και η χώρα να ανταποδώσει την ουσιαστική στήριξη των ομογενών, δίνοντας τους το δικαίωμα ψήφου. Μόνο ενωμένοι όλοι οι Έλληνες, θα τα καταφέρουμε».

Aπό την πλευρά του, ο κος Πέτρος Γαλάτουλας, εξέφρασε την αμέριστη στήριξη της ελληνικής ομογένειας στην προσπάθεια για την ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας και γενικότερα της συνεργασίας των Ελλήνων της Νέας Υόρκης με την Ελληνική Αυτοδιοίκηση, για την εθνική προσπάθεια ανάκαμψης».