Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση της ΠΟΕ ΟΤΑ

Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση της ΠΟΕ ΟΤΑ , της εκτελεστικής της επιτροπής που συγκαλείται στις 2.30 το μεσημέρι προκειμένου να αποφασίσει με βάση τα νέα δεδομένα , την συνέχιση ή την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων .

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που μιλούν ότι όλα δείχνουν για απόφαση που θα αναστέλλει τις κινητοποιήσεις , άλλοι όμως με περισσότερο σκεπτικισμό , λαμβάνοντας υπόψη και την πρόσφατη απόφαση , μετά την συνάντηση των συνδικαλιστών με τον Πρωθυπουργό , όταν κάποιοι προεξοφλούσαν την λήξη του απεργιακού αγώνα και διαψεύστηκαν , είναι περισσότερο φειδωλοί στις εκτιμήσεις τους .

Πάντως, αξίζει να υπογραμμισθεί ότι η ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ ανέδειξε τα πραγματικά προβλήματα του κλάδου , μάλιστα δε κατάφερε να απασχολήσει η υπόθεση των συμβασιούχων τον ίδιο τον Πρωθυπουργό . Παράλληλα , η ΠΟΕ ΟΤΑ ήδη έχει καταγραφεί ως η πλέον δυναμική Ομοσπονδία που γνωρίζει να οργανώνει αγώνες , να προβάλλει τα αιτήματα των εργαζομένων και να τα διεκδικεί αγωνιστικά , με ενότητα και με υπεύθυνο βηματισμό , σεβόμενη το δημόσιο συμφέρον .

Ανεξάρτητα της απόφασης , η κεντρική εξουσία , όχι μόνο η παρούσα , αλλά και κάθε κεντρική εξουσία πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι Αυτοδιοίκηση χωρίς εργαζόμενους δεν νοείται . Βεβαίως αυτό επιβάλλεται πρωτίστως να το καταλάβουν οι Δήμαρχοι και να αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους στον κάθε Δήμο , ως  αληθινούς συνεργάτες και όχι ως εργαλεία δουλειάς με σκοπό την προβολή της δικής τους εικόνας .