Συνάντηση Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με τη φοιτητική ομάδα Parkallou από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης συναντήθηκε με την φοιτητική ομάδα Parkallou από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών που κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Φοιτητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «JA Start Up 2017» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων δέχθηκε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης στα γραφεία της Ένωσης.

Οι φοιτητές που αποτελούν την ομάδα «ParkAllou», Άννα Τσιμπλακάκη, Παναγιώτης Γεωργόπουλος, Αλέξανδρος Πανταζόπουλος και Λευτέρης Πατρίκης του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΟΠΑ, παρουσίασαν στον κ. Πατούλη την καινοτόμα ιδέα τους και συζήτησαν τις προοπτικές εφαρμογής του συστήματος στους δρόμους των ελληνικών πόλεων.

Ειδικότερα, όπως εξήγησαν, το κολονάκι τοποθετείται στη ράμπα του πεζοδρομίου για τα άτομα με κινητικά προβλήματα και με τη χρήση ειδικού αισθητήρα εντοπίζει τα αυτοκίνητα που παρκάρουν και «κλείνουν» τη διάβαση. Εάν περάσουν λίγα λεπτά και το όχημα είναι ακόμα εκεί, το κολονάκι ειδοποιεί -μέσω εφαρμογής στο κινητό- τη δημοτική αστυνομία να το απομακρύνει, ενώ ταυτόχρονα ειδοποιείται και ο ενδιαφερόμενος για το εμπόδιο που υπάρχει στην περιοχή που σκοπεύει να κινηθεί με την εφαρμογή να του προτείνει και εναλλακτική διαδρομή. Παρέχει επίσης πολύ χρήσιμες πληροφορίες για την προσβασιμότητα σε ιατρεία, δημόσιες υπηρεσίες αλλά και σε καφετέριες, εστιατόρια και άλλους τόπους αναψυχής.

Η φοιτητική ομάδα εκπροσωπεί την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Φοιτητικό Διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Junior Achievement EuropeEnterprise Challenge 2017” που πραγματοποιείται σήμερα 29 και αύριο 30 Ιουνίου στο Ελσίνκι.

Η ομάδα «ParkAllou» διαγωνίζεται μαζί με 18 ομάδες από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες (Μ. Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Νορβηγία, Δανία, Φιλανδία, Ρουμανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ισπανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα κ.α.).

Ο διαγωνισμός «Εnterprise Challenge 2017» αποτελεί την κατάληξη του Πανευρωπαϊκού Φοιτητικού Εκπαιδευτικού Προγράμματος «JA Start Up» που υλοποιείται σε 300 Πανεπιστήμια σε όλη την Ευρώπη με τη συμμετοχή 15,000 φοιτητών. Τα βραβεία θα απονεμηθούν σήμερα Πέμπτη 29 Ιουνίου.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:

«Θέλω να συγχαρώ αυτά τα παιδιά που εκπροσωπούν το ελπιδοφόρο πρόσωπο της χώρας μας. Στη σημερινή κρίσιμη οικονομική και κοινωνική συγκυρία που διανύει η χώρα αυτές οι καινοτόμες πρωτοβουλίες εκπέμπουν αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον της Ελλάδας.

Η ΚΕΔΕ στηρίζει και θα συνεχίζει να το κάνει, όλους τους νέους ανθρώπους που συμβάλλουν στην ενίσχυση της ανάπτυξης και της καινοτομίας.

Σε ότι αφορά τη δουλειά των παιδιών ενημερώθηκα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την ιδέα τους που στόχο έχει τη βελτίωση ποιότητας ζωής των ΑμεΑ στις πόλεις μας. Οι πόλεις μας είναι αφιλόξενες, δυστυχώς πρώτα χτίστηκαν και μετά σχεδιάστηκαν.

Πρέπει να προκρίνουμε βέλτιστες πρακτικές και η κυβέρνηση να διαθέσει τους απαιτούμενους πόρους για να δοθούν αποτελεσματικές λύσεις σε προβλήματα που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα των ανθρώπων αυτών. Το κολονάκι «ParkAllou» προτείνει μια πολύ έξυπνη λύση και είναι βέβαιο ότι θα την μελετήσουμε για να την εφαρμόσουμε. Εύχομαι καλή επιτυχία στους φοιτητές και να επιστρέψουν με βραβεία από τον πολύ σημαντικό αυτό Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό».

Στη συνάντηση μετείχε και η υπεύθυνη επικοινωνίας του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, κα Μαρία Γιαννέτου.