Ομόφωνο ψήφισμα συμπαράστασης στους Παλαιστίνιους κρατούμενους που κάνουν απεργία πείνας από το ΔΣ της ΚΕΔΕ

Ομόφωνο ψήφισμα συμπαράστασης στους Παλαιστίνιους κρατούμενους που κάνουν απεργία πείνας ενέκρινε το ΔΣ της ΚΕΔΕ ,κατά την τελευταία του συνεδρίαση, κατόπιν σχετικής εισήγησης του Προέδρου της Γ. Πατούλη.

Στο ψήφισμα εκφράζεται η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη στους 1900 Παλαιστινίους κρατούμενους που για 24η μέρα, πραγματοποιούν απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενοι για τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης στις ισραηλινές φυλακές.

Προηγήθηκε συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλη με τον Υπεύθυνο Προξενικών Υποθέσεων της Διπλωματικής Αντιπροσωπείας της Παλαιστίνης Muhanad Jarrar.

Ο κ. Jarrar ενημέρωσε τον κ. Πατούλη ότι περισσότεροι από 6.500 Παλαιστίνιοι, ανάμεσα τους και 300 παιδιά, είναι κρατούμενοι στις φυλακές του Ισραήλ, χωρίς πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και χωρίς δικαίωμα επικοινωνίας με τις οικογένειές τους.

Παράλληλα σε κάποιες περιπτώσεις, όπως ανέφερε, κρατούνται χωρίς να έχει προηγηθεί απαγγελία κατηγοριών.

Ο υπεύθυνος Προξενικών Υποθέσεων της Διπλωματικής Αντιπροσωπείας της Παλαιστίνης ζήτησε από τον κ. Πατούλη τη στήριξη της Αυτοδιοίκησης Α΄Βαθμού.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ σε δηλώσεις του τόνισε: «Δεν επιτρέπεται σε κανέναν να παραβιάζει βασικά ανθρώπινα δικαιώματα που έχουν κατοχυρωθεί από το Διεθνές Δίκαιο.

Εκφράζουμε την αμέριστη υποστήριξη και συμπαράσταση μας στους Παλαιστίνιους απεργούς πείνας».

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ εκφράζει τη συμπαράσταση του στους 1.900 Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους στις φυλακές του Ισραήλ, που έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 17 Απρίλη, διαμαρτυρόμενοι για τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησής τους.

Περισσότεροι από 6.500 Παλαιστίνιοι, ανάμεσα τους και 300 παιδιά, είναι κρατούμενοι στις φυλακές του Ισραήλ, χωρίς πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και χωρίς δικαίωμα επικοινωνίας με τις οικογένειες τους.

Παράλληλα σε κάποιες περιπτώσεις, κρατούνται χωρίς να έχει προηγηθεί απαγγελία κατηγοριών.

Η ΚΕΔΕ εκφράζει την αλληλεγγύη της προς τους Παλαιστίνιους  κρατούμενους που κάνουν πολυήμερη απεργία πείνας, ζητώντας τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους και των διεθνών συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.  

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’Βαθμού συμπαρίσταται σε κάθε λαό που δοκιμάζεται και καταδικάζει κάθε είδους παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων.