Επιτυχής η πρώτη ομαδική Έκθεση Ζωγραφικής από τον Μορφωτικό Σύλλογο Μάνδρας “ΤΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ”

Με επιτυχία στέφθηκε η πρώτη ομαδική Έκθεση Ζωγραφικής “ΟΙ ΜΟΡΦΕΣ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ” που διοργανώθηκε από τον Μορφωτικό Σύλλογο Μάνδρας “ΤΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ” στο κτίριο Μπουμπούση , στην κεντρική πλατεία της πόλης και εξέθεσαν τα έργα τους ντόπιοι εικαστικοί καλλιτέχνες .

 

Έκθεση Ζωγραφικής Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 2 Ιουνίου και πολύς ήταν ο κόσμος που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Ιστορικού αυτού συλλόγου .

Η Πρόεδρος του συλλόγου κυρία Αντιγόνη Νέζη

Την εκδήλωση των εγκαινίων άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό η Πρόεδρος του συλλόγου κυρία Αντιγόνη Νέζη , ενώ σύντομη παρουσίαση της έκθεσης έκανε η κυρία Λαμπρινή Σωτηράκη.

Η εικαστικός κυρία Βιβή Καρά , σε μια σύντομη παρέμβαση μίλησε για την Ψυχολογία στην Τέχνη .

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ. Γιάννης Βασιλείου , ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας  κ. Θανάσης Πανωλιάσκος , ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Μπάμπης Θεοδώρου , οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Μελέτης Αδάμ και Γιώργος Τσαντήλας , ο Πρόεδρος του οικισμού Παλαιοκουντούρων κ. Μελέτης Ζαφείρης και βεβαίως πολλοί Πολίτες που με την παρουσία τους απέδειξαν την έμπρακτη υποστήριξή τους  στον σύλλογο και στην προσπάθεια που καταβάλλει να δημιουργήσει συνθήκες αναβάθμισης των πολιτιστικών δεδομένων της περιοχής.

Στην έκθεση που ολοκληρώθηκε την Κυριακή 4 Ιουνίου , εξέθεσαν έργα τους οι παρακάτω καλλιτέχνες :

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ
ΒΙΒΗ ΚΑΡΑ
ΑΛΕΚΑ ΜΙΧΑΗΛ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕΠΠΑΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΡΟΚΚΑ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΑΚΟΒ
ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΑΚΗ
ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΣΩΤΗΡΑΚΗ
ΝΤΙΝΑ ΤΕΤΡΑΔΗ ΤΑΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω εκδήλωση οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε με αποκλειστικές δυνάμεις του συλλόγου και των μελών του και την υποστήριξη μερικών φίλων αυτού.

Μόνο θετικά ήταν τα σχόλια όσων παραβρέθηκαν στα εγκαίνια αλλά και εκείνων που πέρασαν από την έκθεση τις υπόλοιπες ημέρες .

Αναμφισβήτητα ο εν λόγω Μορφωτικός Σύλλογος αποτελεί μια αληθινή όαση πολιτισμού στο άνυδρο πολιτιστικό τοπίο της συγκεκριμένης περιοχής , ενώ ήδη οργανώνει νέα πολιτιστικά δρώμενα που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες , συμβάλλοντας καταλυτικά στην αισθητική και πολιτιστική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής  του Θριασίου και ολόκληρης της Δυτικής Αττικής.