Έλεγχοι από την Δημοτική Αστυνομία για τήρηση της «κίτρινης γραμμής» σε 118 καταστήματα σε Κολωνάκι, Εμπορικό Τρίγωνο και Μακρυγιάννη

Έλεγχοι από την Δημοτική Αστυνομία για τήρηση της «κίτρινης γραμμής» σε 118 καταστήματα σε Κολωνάκι, Εμπορικό Τρίγωνο και Μακρυγιάννη , με στόχο τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της Αθήνας.

Ενδεικτικά στα τρία κομβικής σημασίας σημεία της πρωτεύουσας, το Κολωνάκι, το Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας και την περιοχή του Μακρυγιάννη στην Ακρόπολη, που εφαρμόζεται το μέτρο της «κίτρινης γραμμής», κατά τον μήνα Φεβρουάριο, η Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας  πραγματοποίησε  ελέγχους σε 118 Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (καφετέριες, εστιατόρια, μπαρ κλπ) για παράνομη κατάληψη κοινόχρηστου χώρου και υπέρβαση του ορίου μουσικής.

Από τους ελέγχους αυτούς, οι 70 αφορούσαν  κατάληψη κοινοχρήστου χώρου, ενώ ελέγχθηκαν και 33 επιχειρήσεις για ηχορύπανση και τήρηση του ωραρίου μουσικής. Σε 35 καταστήματα δόθηκε εντολή να απομακρυνθούν τα παράνομα τραπεζοκαθίσματα. Από αυτά,  13  καταστήματα δεν συμμορφώθηκαν και με μικτή επιχείρηση της Δημοτικής Αστυνομίας,  κλιμακίου της Διεύθυνσης Καθαριότητας του δήμου Αθηναίων και της ΕΛ.ΑΣ., τα παράνομα τραπεζοκαθίσματα κατασχέθηκαν.

Στις τρεις αυτές περιοχές, η Δημοτική Αστυνομία «έκοψε» 4.959 κλήσεις για παράνομη στάθμευση οχημάτων και μοτοσικλετών. Μάλιστα σε  1.178 περιπτώσεις, το παράπτωμα επέβαλε την αφαίρεση των πινακίδων κυκλοφορίας, σε 5 οχήματα τοποθετήθηκε «δαγκάνα» και 2 εξ αυτών απομακρύνθηκαν με γερανό, ενώ ποινές επιβλήθηκαν σε 40 οχήματα που διέρχονταν από πεζοδρόμους.

Πιο συγκεκριμένα:

Στην περιοχή του Κολωνακίου:

Σε ό, τι αφορά τα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος στην περιοχή του Κολωνακίου, για το ίδιο χρονικό διάστημα, πραγματοποιήθηκαν 85 έλεγχοι.

Στον πεζόδρομο της Τσακάλωφ και στην πλατεία Φιλικής Εταιρείας, πραγματοποιήθηκαν 41 έλεγχοι κατάληψης κοινοχρήστου χώρου σε επιχειρήσεις ψυχαγωγίας και εστίασης. Η Δημοτική Αστυνομία εξέδωσε εντολή άρσης των τραπεζοκαθισμάτων σε 22 από αυτές, για παράνομη κατάληψη κοινόχρηστου χώρου. Σε 7 καταστήματα, στα οποία δεν υπήρξε συμμόρφωση, απομακρύνθηκαν τα τραπεζοκαθίσματα με μικτή επιχείρηση Δημοτικής Αστυνομίας και συνδρομής κλιμακίου της Καθαριότητας και της ΕΛ.ΑΣ. Σε 14 περιπτώσεις ελέγχων δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις.

Διενεργήθηκαν επίσης και 28 έλεγχοι για  τήρηση του ωραρίου μουσικής και ηχορύπανση.

Επίσης στις οδούς: Μαρασλή – Πατριάρχου Ιωακείμ – Πλατεία Φιλικής Εταιρείας – Τσακάλωφ – Ηρακλείτου – Μηλιώνη – Κανάρη – Σέκερη – Βασ. Σοφίας από τις 5 Φεβρουαρίου  έως τις 5 Μαρτίου 2018, βεβαιώθηκαν 2.624 κλήσεις σε οχήματα και μοτοσικλέτες. Από 586 οχήματα αφαιρέθηκαν οι πινακίδες στις οδούς Πατριάρχου Ιωακείμ, Πλατεία Φιλικής Εταιρίας, Κανάρη, Πλατεία Δεξαμενής & Κουμπάρη, ενώ δύο αυτοκίνητα χρειάστηκε να απομακρυνθούν με γερανό.

Στην περιοχή του Εμπορικού Τριγώνου, από τις 5 Φεβρουαρίου έως τις 5 Μαρτίου 2018, βεβαιώθηκαν 1.806 παραβάσεις  οχημάτων και μοτοσικλετών. Εξ αυτών  487 αφορούσαν αφαιρέσεις πινακίδων από οχήματα, 26 παραβάσεις διέλευσης οχημάτων στους παρακείμενους πεζοδρόμους, και 3 ακινητοποιήσεις οχημάτων με χρήση τροχοσφιγκτήρα. Η διαπιστωμένη παραβατικότητα στο Πιλοτικό Εμπορικό Τρίγωνο σε ποσοστό 61%, οφείλεται σε Ι.Χ. επιβατικά οχήματα.

Σε ότι αφορά τα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος στο Εμπορικό Τρίγωνο διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 28 επιχειρήσεις. Από αυτούς,  5 έλεγχοι αφορούσαν την  τήρηση του ωραρίου μουσικής ή την υπέρβαση του ορίου στον ήχο. Για την κατάληψη  κοινόχρηστου χώρου επί των πεζοδρόμων του Εμπορικού Τριγώνου και πέριξ της πλατείας Αγίας Ειρήνης, πραγματοποιήθηκαν 24 έλεγχοι. Εκδόθηκαν 9 εντολές άρσης τραπεζοκαθισμάτων για παράνομη κατάληψη κοινόχρηστου χώρου. Σε 6 καταστήματα, στα οποία δεν υπήρξε συμμόρφωση, απομακρύνθηκαν τα τραπεζοκαθίσματα με μικτή επιχείρηση Δημοτικής Αστυνομίας και συνδρομής κλιμακίου της Καθαριότητας και της ΕΛ.ΑΣ.

Τέλος για την περιοχή Μακρυγιάννη, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν 397 κλήσεις σε οχήματα και μοτοσυκλέτες. Εξ αυτών οι 105 αφορούσαν αφαιρέσεις πινακίδων από οχήματα επί των οδών Μακρυγιάννη, Χατζηχρήστου και Διον. Αρεπαγίτου, 14 παραβάσεις διέλευσης οχημάτων σε  πεζοδρόμους  και 2 ακινητοποιήσεις οχημάτων με «δαγκάνα». Η διαπιστωμένη παραβατικότητα στην περιοχή του Μακρυγιάννη οφείλεται σε ποσοστό 55%, σε Ι.Χ. επιβατικά οχήματα και το υπόλοιπο σε μοτοσυκλέτες.

Δέκα έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν το ίδιο διάστημα σε Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος στην περιοχή του Μακρυγιάννη – Διον Αρεοπαγίτου. Εξ αυτών 5 αφορούσαν κατάληψη κοινόχρηστου χώρου, ενώ εκδόθηκαν  4 εντολές άρσης τραπεζοκαθισμάτων για παράνομη κατάληψη κοινόχρηστου χώρου.