Δυτική Αττική – Έργο ενεργειακής αναβάθμισης με led δημοτικών κτιρίων & οδοφωτισμού

Εκτελείται το έργο ενεργειακής αναβάθμισης με led δημοτικών κτιρίων και οδών στο Δήμο Φυλής, με χρηματοδότηση Περιφέρειας Αττικής προϋπολογισμού έργου 2,5 εκατ. ευρώ

Σκοπός του έργου η εξοικονόμηση ενέργειας, η οικονομία και η προστασία του περιβάλλοντος, που συνδυάζεται και με τη βελτίωση της καθημερινότητας και της εικόνας στη Δημοτική κοινότητα Φυλής.

Σκοπός του έργου είναι η βελτίωση του τρόπου διαχείρισης της ενέργειας σε τοπικό επίπεδο, μέσα από μια μεθοδολογία ολοκληρωμένου ενεργειακού σχεδιασμού με κύριο στόχο την βελτίωση ποιότητας ζωής του δημότη με ταυτόχρονη εξοικονόμηση πόρων αξιοποιώντας τις δυνατότητες που παρέχει η τεχνολογία.

Με το έργο θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις σε Δημοτικά κτίρια με στόχο την Εξοικονόμηση στην κατανάλωση ενέργειας που θα αγγίζει το 40% με ταυτόχρονη εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών συστημάτων προκειμένου να ισοσκελιστεί το ενεργειακό ισοζύγιο κατ’ έτος του κάθε κτιρίου

Ο προϋπολογισμός μελέτης του έργου «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ-ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΠΕ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ, ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ-ΟΔΩΝ Κ.Λ.Π. ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΦΥΛΗΣ» ανέρχεται στο ποσό των 2.575.505,92 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) και χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος αναφέρει ότι: «Η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί σημαντικά έργα για την οδική ασφάλεια, τη βελτίωση ποιότητας ζωής και της εικόνας της περιοχής μας. Η Δυτική Αττική αλλάζει, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και εγώ προσωπικά συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις και έμπρακτα, με έργο, σε αυτό το σκοπό.».