Γ.Καμίνης: “Στηρίζουμε τον κ. Κριμιζή στην προσπάθεια να γίνει στην Αθήνα το Παγκόσμιο Συνέδριο Διαστήματος του 2020”

“Στηρίζουμε τον κ. Κριμιζή στην προσπάθεια να γίνει στην Αθήνα το Παγκόσμιο Συνέδριο Διαστήματος του 2020” , τονίζει ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης υποδεχόμενος τον διακεκριμένο αστροφυσικό Δρ. Σταμάτη Κριμιζή στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

Ο κ. Καμίνης υπογράμμισε την πανεπιστημιακή πορεία και την αναγνώριση της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας στο πρόσωπο του κ. Κριμιζή, ο οποίος ηγείται της διεθνούς προσπάθειας ώστε το 2020 να διοργανωθεί στην Αθήνα το Παγκόσμιο Συνέδριο Διαστήματος, που θα φέρει στην πόλη περισσότερους από 3.000 κορυφαίους επιστήμονες.

Ο δήμαρχος Αθηναίων εξέφρασε στον κ. Κριμιζή την πλήρη στήριξή του στην προσπάθεια διεκδίκησης της κορυφαίας διοργάνωσης CASPAR 2020, καθώς θα συμμετάσχει και ο ίδιος με δικό του μήνυμα στη διεθνή καμπάνια.

“Προσωπικότητες διεθνούς ακτινοβολίας, όπως ο κ. Κριμιζής, σήμερα τις έχει ανάγκη η Ελλάδα περισσότερο από ποτέ, δυστυχώς όμως δεν βλέπω ότι έχουμε διδαχθεί από τα παθήματά μας” δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης, σημειώνοντας ότι “ο Δρ. Κριμιζής αντιπροσωπεύει την καθολική αναγνώριση, την αριστεία και είναι αυτόφωτος, έννοιες και ιδιότητες που η Ελλάδα, αντί να επιβραβεύει, εξακολουθεί ακόμη να φοβάται και να αντιμάχεται”.

Ο κ. Καμίνης σημείωσε ότι έχει έναν ακόμη λόγο να νιώθει συγκινημένος από τη συνάντηση του με τον κ. Κριμιζή: “Κατάγεται κι εκείνος από τη Χίο και κάνει το νησί συνεχώς υπερήφανο”.

Η Διεθνής Αστρονομική Ένωση (International Astronautical Union) έχει τιμήσει τον Δρ. Σταμάτη Κριμιζή με την ανώτατη διάκριση να δώσει το όνομά του στον Αστεροειδή 1979 UH, μετονομάζοντας τον σε 8323 KRIMIZIS.