Η Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου υποδέχεται τον σπουδαίο Βρετανό συγγραφέα Ίαν ΜακΓιούαν

Η Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου υποδέχεται τον σπουδαίο Βρετανό συγγραφέα Ίαν ΜακΓιούαν την Τετάρτη 25 Απριλίου στις 12:00 μ.μ., στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας.

Ο βραβευμένος με BOOKER συγγραφέας Ian McEwan επισκέπτεται την Αθήνα στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» και αύριο Τετάρτη στις 19.00 στο Μέγαρο Μουσικής (αίθουσα Δ. Μητρόπουλος) θα συνομιλήσει με τον συγγραφέα κ. Χάρη Βλαβιανό για την τέχνη της μυθοπλασίας και τους τρόπους με τους οποίους ένας μυθιστοριογράφος «επινοεί τον  εαυτό του» κατά τη διαδικασία της συγγραφής του έργου του.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνουν ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης και η κυρία Αναστασία Ανδρίτσου από το British Council στην Ελλάδα. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας και η διανομή τους ξεκινά στις 17:30.

Η επίσκεψη του Ian McEwan στην Ελλάδα πραγματοποιείται με τη συνεργασία του δήμου Αθηναίων και των εκδόσεων Πατάκη, με την υποστήριξη του British Council στην Ελλάδα.

Την Πέμπτη 26 Απριλίου στις 19:00, ο Ian McEwan θα βρίσκεται στο βιβλιοπωλείο Public της πλατείας Συντάγματος, για να συναντήσει το κοινό του και να υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του.

Μέγας δωρητής της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Χρυσοί δωρητές είναι το Ίδρυμα Ι. Λάτση και η Core Α.Ε. Θεσμικοί δωρητές είναι το Ίδρυμα Ωνάση, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου, το Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου. Πολύτιμοι υποστηρικτές επίσης είναι η Aegean Airlines, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η ΣΤΑΣΥ.

 

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο IAN McEWAN:

Γεννήθηκε το 1948. Έχει γράψει δύο συλλογές διηγηµάτων και δεκατέσσερα µυθιστορήµατα. Το 1987 κέρδισε το Whitbread Award και έξι χρόνια μετά το Prix Femina Étranger για το μυθιστόρημά του «Χαμένο παιδί».

Τρία μυθιστορήματά του συμπεριλήφθηκαν στις τελικές υποψηφιότητες για το βραβείο Booker, το οποίο τελικά κέρδισε το 1998 για το «Άµστερνταµ».

Το 2008, η βρετανική εφημερίδα The Τimes τον συμπεριέλαβε στην λίστα με τους «Πενήντα σπουδαιότερους Βρετανούς συγγραφείς από το 1945» ενώ η Daily Telegraph τον κατέταξε δέκατο ένατο στον κατάλογο με τους «100 πιο ισχυρούς ανθρώπους στον βρετανικό πολιτισμό».

Το τελευταίο του βιβλίο «Καρυδότσουφλο» κυκλοφόρησε στα ελληνικά τον Δεκέμβριο του 17 από τις Εκδόσεις Πατάκη.