Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον: Να μην επιτρέψουμε το Πάρκο Τρίτση να γυρίσει στις εικόνες του παρελθόντος

Η Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον, με ανακοίνωσή της τοποθετείται για το Πάρκο Τρίτσης και δηλώνει με κατηγορηματικότητα ότι δεν θα επιτρέψει να γυρίσουν πίσω οι γνωστές παθογένειες του παρελθόντος και οι εικόνες παρακμής που τόσο ταλαιπώρησαν τον χώρο και τους επισκέπτες του επί χρόνια.

Στην εν λόγω ανακοίνωση κάνει λόγο “για τραγικές επιλογές του Υπουργού Περιβάλλοντος, κ. Χατζηδάκη, και του Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Πατούλη, οι οποίοι με τους χειρισμούς τους άφησαν επί μήνες τον Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντώνη Τρίτσης «ακέφαλο», χωρίς Πρόεδρο, χωρίς καν Διοικητικό Συμβούλιο,” όπως υποστηρίζεται χαρακτηριστικά.

Ακολουθεί το σχετικό δελτίο τύπου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον: Να μην επιτρέψουμε το Πάρκο Τρίτση να γυρίσει στις εικόνες του παρελθόντος

Το τελευταίο διάστημα έχουν παρατηρηθεί εκτεταμένα περιστατικά απώλειας, φθορών και καταστροφών σε υποδομές (ξύλινα τραπέζια επισκεπτών, πάγκοι, κάδοι σκουπιδιών κ.α.) εντός του Πάρκου Τρίτση.
Τα παραπάνω γεγονότα έρχονται και ως συνέπεια των τραγικών επιλογών του Υπουργού Περιβάλλοντος, κ. Χατζηδάκη, και του Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Πατούλη, οι οποίοι με τους χειρισμούς τους άφησαν επί μήνες τον Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντώνη Τρίτσης «ακέφαλο», χωρίς Πρόεδρο, χωρίς καν Διοικητικό Συμβούλιο.
Το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες φθορές έχουν προκληθεί εδώ και μέρες, αλλά κανείς δεν δείχνει διατεθειμένος να τις αποκαταστήσει, μας προβληματίζει ιδιαίτερα.
Ως δημοτική κίνηση όλα τα προηγούμενα χρόνια, πήραμε πρωτοβουλίες, κινητοποιηθήκαμε, πρωταγωνιστήσαμε σε όλες τις δράσεις για τη διάσωση, ανάταση και ανάδειξη του Πάρκου Τρίτση.
Δηλώνουμε σε όλους τους τόνους πως δεν θα επιτρέψουμε να γυρίσουν πίσω οι γνωστές παθογένειες του παρελθόντος και οι εικόνες παρακμής που τόσο ταλαιπώρησαν τον χώρο και τους επισκέπτες του επί χρόνια.
Ούτε βεβαίως πρόκειται να επιτρέψουμε να τεθεί εν αμφιβόλω – πόσο μάλλον να καταστραφεί – η σημαντική δουλειά σε έργα υποδομής και αναπλάσεις που έγινε εντός του Πάρκου τα τρία τελευταία χρόνια.
Θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλες τις πλευρές πως η διαχείριση της δύσκολης καθημερινότητας του Πάρκου Τρίτση δεν έχει καμία σχέση, με τα λίγα παραπάνω «φλας δημοσιότητας» ή τις δημόσιες σχέσεις που επιδιώκουν κάποιοι να κάνουν, στην πλάτη των αναγκών του ίδιου του πάρκου και των κατοίκων της περιοχής.

Ίλιον, 07/02/2020