Ανάπλαση των αύλιων χώρων σε σχολεία του Κορυδαλλού

Το έργο για την ανάπλαση των αύλιων χώρων σε σχολεία του Κορυδαλλού, εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο,με την σχετική προγραμματική σύμβαση που υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης.

Το έργο έχει στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας και της λειτουργικότητας των εξωτερικών αθλητικών χώρων, ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες των μαθητών τόσο στο αθλητικό τους πρόγραμμα, όσο και στη γενικότερη άθληση και ψυχαγωγία τους στο χώρο.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν αντικατάσταση υπαρχόντων φθαρμένων αθλητικών δαπέδων ή την κατασκευή τους, όπου δεν υπάρχουν, καθώς και αντικατάσταση παλαιού ή εγκατάσταση νέου αθλητικού εξοπλισμού, όπως μπασκέτες, ταμπλό, ιστοί βόλεϊ, προστατευτικά ασφαλείας κλπ.

Η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται στο ποσό των 233 χιλ. ευρώ και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια, ενώ τη μελέτη του έργου έχει κάνει ο Δήμος Κορυδαλλού.

Στην εισήγησή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης αναφέρθηκε στην ανάγκη, η συντήρηση και ο εκσυγχρονισμός των σχολικών υποδομών να γίνεται με ολοκληρωμένο τρόπο στη βάση ενός ευρύτερου και μακρόπνοου σχεδιασμού, που θα βελτιώνει το επίπεδο λειτουργικής επάρκειας και ασφάλειας των σχολείων, θα δημιουργεί ένα σύγχρονο, φιλικό και ελκυστικό περιβάλλον εκπαίδευσης για τους μαθητές αλλά και τους εκπαιδευτικούς.

O Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κώστας Καλούδης, που παρευρέθηκε στη συνεδρίαση εκ μέρους του Δήμου, ενημέρωσε το σώμα για τις ανάγκες των σχολείων της πόλης και ευχαρίστησε για την συνολική εξαιρετική συνεργασία και ανταπόκριση την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου και τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά.

Συνεργασία που αποτυπώνεται στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας του 2017 με την υλοποίηση σειράς σημαντικών έργων, τα οποία έρχονται να αντιμετωπίσουν χρόνια προβλήματα και ανάγκες της πόλης.