Συνεχής η αναβάθμιση των σχολικών υποδομών στον Δήμο Ασπροπύργου

Συνεχής είναι η αναβάθμιση των σχολικών υποδομών του Δήμου Ασπροπύργου με έργα συντήρησης , προκειμένου να εξασφαλίζεται η ποιότητα στους χώρους εκπαίδευσης των μαθητών του Δήμου.

Ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα αυτό δίνει η διοίκηση του Δήμου με τον Δήμαρχο Νίκο Μελετίου και τον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο Αναστάσιο Παπαδόπουλο, να το έχουν θέσει στην κορυφή της δημοτικής ατζέντας.

Πιο συγκεκριμένα, τα συνεργία της Τεχνικής Υπηρεσίας, πραγματοποίησαν εργασίες ελαιοχρωματισμού στο 5ο Νηπιαγωγείο, στο 10ο Δημοτικό Σχολείο και στον Παιδικό Σταθμό Παραλίας, καθώς και στα κιόσκια του προαύλιου χώρου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο.

Παράλληλα, εργασίες έγιναν και στον Β’ Παιδικό Σταθμό στην περιοχή Γκορυτσά και στον Παιδικό Σταθμό, στην οδό Κριεζή.

Επίσης, στο 8ο Νηπιαγωγείο στην περιοχή Φούσα, βάφτηκαν σχολικά έπιπλα, όπως οι κυψέλες τοίχων, η βιβλιοθήκη και τα ράφια. Ακόμη, ολοκληρώθηκε ο ελαιοχρωματισμός σε στέγαστρα του 3ου Δημοτικού Σχολείου και στο 7ο Δημοτικό Σχολείο, το οποίο για μία ακόμα φορά, υπήρξε στόχος βανδαλισμού, έγινε υδραυλική και ηλεκτρονική αποκατάσταση διαφόρων ζημιών.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής , όπως ενημερώνουν σχετικά , “είναι τα σχολειά μας, να εξασφαλίζουν όχι μόνο άρτια εκπαίδευση αλλά και την απαιτούμενη ποιότητα των εγκαταστάσεων για τους μαθητές τους. Δυστυχώς, πέρα από την φυσική φθορά των υλικών, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και φαινόμενα κοινωνικής παθογένειας, όπως οι συνεχείς βανδαλισμοί και η ασέβεια προς τα δημόσια κτίρια.”