Ο κ. Ανδρέας Κοντοδημόπουλος

Ο Ανδρέας Κοντοδημόπουλος προσχώρησε στην δημοτική κίνηση του Αποστόλη Θεοφίλη

Ο Ανδρέας Κοντοδημόπουλος , ο γνωστός Χαϊδαριώτης καθηγητής , δρ. Φιλοσοφίας , που επί τριάντα χρόνια εργάστηκε στα σχολεία του Χαϊδαρίου , προσχώρησε στην δημοτική κίνηση του Αποστόλη Θεοφίλη και την “Συνεργασία Πολιτών Χαϊδαρίου”.

Στην δήλωση προσχώρησης , ο κ. Κοντοδημόπουλος αναφέρεται στο αίσθημα της απογοήτευσης που νοιώθει για όσα συμβαίνουν στην πόλη , ενώ σημειώνει χαρακτηριστικά :  “Σε καθημερινές συζητήσεις, στον ανοιχτό διάλογο των δημοτών, στις τακτικές παρατηρήσεις μας, αλλά και στον έλεγχο αυτών που λέγονται και αποφασίζονται στα δημοτικά συμβούλια και των αντίστοιχων ενεργειών, διαπιστώνουμε ότι όλα μοιάζουν σαν τίποτε να μη συμβαίνει για να πάει η πόλη μας μπροστά. Αντίθετα πολλά περίεργα γεγονότα μας βάζουν σε σοβαρό προβληματισμό.”

Σχετικά με την απόφαση του ο Ανδρέας Κοντοδημόπουλος αναφέρει : “Σκέφτηκα καλά εκείνα που γνωρίζω, αλλά και τα άλλα που δεν γνώριζα και μαθαίνω καθημερινά και κατέληξα στην απόφαση να αποδεχτώ την πρόταση του συνδυασμού « Συνεργασία Πολιτών» με επικεφαλής τον μαχητικό Απόστολο Θεοφίλη και να στηρίξω την προσπάθειά τους.”

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της δήλωσης του κ. Ανδρέα Κοντοδημόπουλου

Πολλοί δημότες στο Χαϊδάρι εδώ και πολλά χρόνια νιώθουμε μεγάλη απογοήτευση για όσα συμβαίνουν στην πόλη μας. Σε καθημερινές συζητήσεις, στον ανοιχτό διάλογο των δημοτών, στις τακτικές παρατηρήσεις μας, αλλά και στον έλεγχο αυτών που λέγονται και αποφασίζονται στα δημοτικά συμβούλια και των αντίστοιχων ενεργειών, διαπιστώνουμε ότι όλα μοιάζουν σαν τίποτε να μη συμβαίνει για να πάει η πόλη μας μπροστά. Αντίθετα πολλά περίεργα γεγονότα μας βάζουν σε σοβαρό προβληματισμό.

Δυο είναι τα κυρίαρχα ζητήματα που από εδώ και πέρα μέχρι τον χρόνο των επόμενων εκλογών πρέπει να αναδειχθούν και στηρίζονται στη λογική, αλλά και στην ισχυρή διάθεση για δουλειά για το καλό της πόλης μας, που όλοι οι δημότες έχουν.

Πολύ συνοπτικά η καθημερινότητα, τα οικονομικά ζητήματα και τα καθημερινά προβλήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά. Οι σχέσεις των δημοτών αναμεταξύ τους, αλλά και με τη δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να αποκτήσουν άλλο, διαφορετικό χαρακτήρα. Η επίλυση των προβλημάτων, η ανεργία, η φτώχεια, η παιδεία και ο πολιτισμός, πρέπει να γίνουν αντικείμενο συνεχούς και αδιάλειπτης φροντίδας τόσο της δημοτικής αρχής, αλλά και όσων ασχολούνται με τα κοινά, δηλαδή όλων μας. Απαραίτητη η ενημέρωση του δημότη και η διαφάνεια στα οικονομικά ζητήματα. Από όσα γίνονται μόνον η πόλη μας πρέπει να ωφελείται, κανένας άλλος.

Το δεύτερο θέμα είναι η δυνατότητα να αποφασίζουμε σωστά πριν τις εκλογές και όχι να υποκύπτουμε σε εκβιαστικά διλήμματα της τελευταίας στιγμής..μαύρη ψήφο στο φθαρμένο και ευτελισμένο «παλιό» και θετική ψήφο, κατ’ανάγκη στο άγνωστο «νέο»

Υπάρχουν, συνεπώς πολλοί λόγοι, αλλά και το γεγονός ότι έχω δραστηριοποιηθεί στα κοινά της πόλης μας και εργάστηκα με αυταπάρνηση και δημοκρατικό πνεύμα στα σχολεία του Χαϊδαρίου για τρεις δεκαετίες, με κάνουν να θέλω να συνεχίσω να είμαι παρών βοηθώντας την ιστορική πόλη μας. Σκέφτηκα καλά εκείνα που γνωρίζω, αλλά και τα άλλα που δεν γνώριζα και μαθαίνω καθημερινά και κατέληξα στην απόφαση να αποδεχτώ την πρόταση του συνδυασμού « Συνεργασία Πολιτών» με επικεφαλής τον μαχητικό Απόστολο Θεοφίλη και να στηρίξω την προσπάθειά τους.

Η «Συνεργασία Πολιτών» πιστεύω ότι θα εκφράσει εκείνο το οποίο, θα είναι γνωστό εκ των προτέρων στους δημότες πριν τις εκλογές και θα εγγυηθεί για την εφαρμογή ενός μελετημένου προγράμματος σχεδιασμού και ενεργειών με ανοιχτό διάλογο για το καλό της πόλης μας

Χαϊδάρι 17-9-2017

Ανδρέας Δ. Κοντοδημόπουλος

Καθηγητής- δρ Φιλοσοφίας