Σε δημοπράτηση τα αντιπλημμυρικά έργα, σε Αιγαίου Πελάγους και Ζωφριά στον Δήμο Φυλής (Βίντεο)

Πρόκειται για δύο μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα, προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ

Σε δημοπράτηση τα αντιπλημμυρικά έργα, σε Αιγαίου Πελάγους και Ζωφριά στον Δήμο Φυλής, αφού ήδη αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Δήμου οι σχετικές προκηρύξεις.

Πρόκειται για δύο μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα, προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ, που θα θωρακίσουν τα Άνω Λιόσια, ενώ σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Δήμο η δημοπράτηση θα πραγματοποιηθεί μετά το Πάσχα.

Το πρώτο, που θα δημοπρατηθεί την 18η Απριλίου 2017 ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00, περιλαμβάνει αποξήλωση των υφιστάμενων αγωγών στην οδό Αιγαίου Πελάγους και αντικατάστασή τους με νέους και ο καθαρισμός της λίμνης ανάσχεσης από μπάζα, σκουπίδια και εναποτιθέμενες φερτές ύλες και η αποκατάστασή της όπου έχουν διαπιστωθεί βλάβες στην επένδυσή της.

Με το δεύτερο έργο, που θα δημοπρατηθεί την 20η Απριλίου 2017 ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00, θα τοποθετηθεί αντιπλημμυρικό δίκτυο στους δρόμους γύρω από την οδό Αιγαίου Πελάγους και συγκεκριμένα στις οδούς Θεσσαλίας, Πηνειού, Ευαγγελιστρίας, Μπελογιάννη, Ερμιόνης, σε ανώνυμες παράλληλη και κάθετη στην Αχαρνών και στην Κορινθιακού Κόλπου.

Επίσης θα αποκατασταθούν τα οδοστρώματα και τα πεζοδρόμια που καταστράφηκαν από την πλημμύρα της 22ας Οκτωβρίου 2015 στην περιοχή της Ζωφριάς.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Τεχνική Υπηρεσία, υπό την επίβλεψη του Αντιδημάρχου Θανάση Σχίζα, συνεχίζει την προσπάθεια ώστε να δημοπρατηθούν εντός του Απριλίου ή το αργότερο, στις αρχές Μαΐου, δύο ακόμα μεγάλα έργα και συγκεκριμένα η ολοκλήρωση της Στέγης των Ηπειρωτών και η ανέγερση νέου Παιδικού Σταθμού στο Ζεφύρι.

Διαβάστε τις σχετικές προκηρύξεις:

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ_ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ_ΑΝΑΡΤΗΣΗ2

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ_ΖΩΦΡΙΑ_ΑΝΑΡΤΗΣΗ2