Αποκέντρωση-Αποτελεσματικότητα-Διαφάνεια – Κοινή Συνέντευξη Τύπου για τις αλλαγές στον Καλλικράτη από Πατούλη και Τζιτζικώστα

Αποκέντρωση-Αποτελεσματικότητα-Διαφάνεια , είναι το τρίπτυχο , βάση του οποίου παρουσιάζει τις θέσεις της η ΚΕΔΕ , σε κοινή συνέντευξη τύπου που δίνεται στην Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου στις 12 από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη , τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λ. Κυρίζογλου .

Με στόχο την ενδυνάμωση του ρόλου των πολιτών η ΚΕΔΕ προχωρά σε συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις για μία ριζική Μεταρρύθμιση που θα οδηγήσει στην αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της χώρας.

Παράλληλα ο κ. Πατούλης θα παρουσιάσει τους βασικούς άξονες της μελέτης που εκπόνησε, για λογαριασμό της ΚΕΔΕ, το ΙΤΑ για τη φορολογική αποκέντρωση και το νέο μοντέλο χρηματοδότησης της Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα.

Ακολούθως και συγκεκριμένα στις 14.00 θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ στα γραφεία της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας.

Αναλυτικά η μελέτη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα παρουσιαστεί το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 11.30 στο περίπτερο της ΚΕΔΕ στη ΔΕΘ (Κτίριο 13-Περίπτερο 14).