Γ. Πατούλης: « Κλειδί για την ανάπτυξη ένα νέο αποκεντρωμένο κράτος με ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση»

Κλειδί για την ανάπτυξη ένα νέο αποκεντρωμένο κράτος με ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση, τόνισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης κατά την διάρκεια των εγκαινίων του περιπτέρου της Ένωσης στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

«Για την ΚΕΔΕ αποτελεί προτεραιότητα η ανάληψη πρωτοβουλιών με στόχο να σταματήσει το φαινόμενο της φυγής των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό», τόνισε ο κ. Πατούλης και υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Εμείς ως Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού δημιουργούμε τις ευκαιρίες για να αναδειχθούν οι καινοτόμες ιδέες νέων ανθρώπων, μέσα από εποικοδομητικές συνέργειες και συνεργασίες. Περιμένουμε και από τον Πρωθυπουργό, κατά τη σημερινή του ομιλία, να ακούσουμε τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, τη μείωση της ανεργίας στους νέους και την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη».

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογράμμισε πως το κλειδί για την εθνική ανάκαμψη είναι η υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου κρατικής οργάνωσης, που θα προβλέπει αναβαθμισμένους ρόλους κι ευθύνες στο θεσμό της Αυτοδιοίκησης. Σημείωσε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην αποκέντρωση, κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, επισημαίνοντας πως το συγκεντρωτικό κράτος λειτουργεί ασφυκτικά και δεν επιτρέπει στις τοπικές κοινωνίες να αναπτυχθούν.

Οι μαραθώνιοι καινοτομίας που διοργάνωσε η ΚΕΔΕ έστειλαν ένα «ηχηρό» μήνυμα πως η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού θα έχει κεντρικό ρόλο στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας, δουλεύοντας αποτελεσματικά, με σχέδιο.

«Υποστηρίζουμε στην πράξη τις έξυπνες πόλεις, την καινοτομία, την νεανική επιχειρηματικότητα και συμβάλλουμε άμεσα και ενεργά στον ψηφιακό μετασχηματισμό των πόλεων» τόνισε και πρόσθεσε «Η προσπάθεια αυτή είναι εθνική και χωρίς πολιτικές ταυτότητες».