Αποκριάτικο Καρναβάλι στο Χαϊδάρι

Το 1ο Αποκριάτικο Καρναβάλι στο Χαϊδάρι διοργανώνεται από τον Δήμο , την τελευταία Κυριακή των αποκριών στις 18 Φλεβάρη. Το κύριο γνώρισμα των Αποκριών είναι οι μεταμφιέσεις, τις οποίες συναντάμε σε ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

“Διοργανώνοντας το 1ο καρναβάλι θέλουμε να δώσουμε στους μαθητές και σε ανθρώπους όλων των ηλικιών, καινούργιες δυνατότητες έκφρασης, να αναπτύξουν την φαντασία τους και το κυριότερο, να δώσουμε στα παιδιά και στους γονείς την δυνατότητα να διασκεδάσουμε τις ημέρες των αποκριών στην πόλη μας. “, υπογραμμίζεται στην σχετική ανακοίνωση του Δήμου .

Για την οργάνωση του καρναβαλιού έχουν πραγματοποιηθεί δύο συσκέψεις με την πλειοψηφία των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων Γονέων και κηδεμόνων, πολιτιστικών, εθνικοτοπικών, αθλητικών συλλόγων και άλλων φορέων της πόλης.

Η συμμετοχή, σύμφωνα με τους διοργανωτές , έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία και αναμένεται το κέντρο της πόλης να γεμίσει με μικρούς και μεγάλους καρνάβαλους.

Κάποιες βασικές λεπτομέρειες:
Πρόγραμμα καρναβαλιού
10:45 π.μ διάταξη οργανωμένων ομάδων στην Στρ. Καραϊσκάκη. Οδηγίες αναλυτικά θα πάρουν οι επικεφαλείς των ομάδων στις 10:30 από υπεύθυνο του Δήμου στη διασταύρωση Σάμου και Στρ. Καραϊσκάκη.
11:00 π.μ έναρξη καρναβαλιού από Σάμου και Στρ. Καραϊσκάκη με κατεύθυνση προς την πλατεία Ηρώων.
12:30 π.μ βαθμολογία πρωτότυπων στολών και ομάδων.
13:00 π.μ ξεφάντωμα με αποκριάτικους χορούς για να ενώσει όλους τους μασκαράδες.
Κεντρικός παρουσιαστής – σχολιαστής, ο ηθοποιός Χριστόφορος Ζαραλίκος
Το καρναβάλι θα ξεκινήσει από τη διασταύρωση Στρ. Καραϊσκάκη και Σάμου και θα καταλήξει στην πλατεία Ηρώων.
Η παρέλαση ΔΕΝ προϋποθέτει συμμετοχή ελάχιστου αριθμού ατόμων ανά ομάδα.
Μεμονωμένοι μασκαράδες μπορούν να συμμετέχουν.
Οι οργανωμένες ομάδες σχολείων, πολιτιστικών, αθλητικών συλλόγων και άλλων φορέων που θα συμμετέχουν στο καρναβάλι, στις 9:30 π.μ θα προμηθευτούν δωρεάν τις απαραίτητες καρναβαλικές προμήθειες (σφυρίχτρες, σερπαντίνες κλπ).
Στο καρναβάλι θα συμμετέχουν 3 άρματα έκπληξη, το ένα αυτοσχέδιο από το 9ο Δημοτικό Σχολείο.
Το θέμα που θα παρουσιάσει κάθε σχολείο και οι υπόλοιπες ομάδες είναι ανοιχτό. Σκοπός μας εξάλλου, είναι η διασκέδαση των συμμετεχόντων.

Για τις στολές και την επιλογή θέματος, υπεύθυνο είναι το Δ.Σ Γονέων κάθε σχολείου ή αντίστοιχα των υπόλοιπων φορέων που θα συμμετέχουν.

Θα βραβευτούν από τον Δήμο , η καλύτερη Ιδέα & Εκτέλεση από τις σχολικές ομάδες που θα συμμετέχουν.

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις για την Αποκριάτικη Παρέλαση στην Στρ. Καραϊσκάκη
Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου θα γίνει Αποκριάτικη Παρέλαση επί της Οδού Καραϊσκάκη. Ώς εκ τούτου, η οδός θα παραμείνει κλειστή από τις 10.00 έως τις 17.00.
Οι παρακάτω δρόμοι θα κλείσουν στην αμέσως προηγούμενη διασταύρωση πριν την Καραϊσκάκη, ώστε η κυκλοφορία να διοχετεύεται μακριά από την παρέλαση.
Οι κάθετοι οδοί που θα κλείσουν και που οδηγούν την κυκλοφορία μονόδρομα ΠΡΟΣ την Καραϊσκάκη είναι οι:
Φιλοπάππου
Ρούμελης
Ακρίτα
Ιθάκης
Χατζημπεκιάρη
Μαγνησίας
Θηβών
Ελ Αλαμέιν
Ρόδου
Σάμου
Κερασούντος
Μετσόβου
Οι οδοί που παροχετεύουν την κυκλοφορία ΑΠΟ την Καραϊσκάκη θα παραμείνουν ανοιχτοί από την αμέσως επόμενη διασταύρωση.